Reklama
|
Téma "cokoladova poleva"
|
cokoladova poleva
Od: Ilona
|
30.12.2007 18:08:55.
id: 3762.
|
|
leta pecu cukrovi a letos jsem chtela mit obzvlast hezkou polevu. pujcila jsem si knihu o cokolade a polevu jsem delala presne podle postupu - ve vodni lazni rozehrat cokoladu a s trochou ztuzeneho tuku, zahrat cca na 40°, pote zc hladit a znovu ohrat. Cukrovi s polevou jsem nechala ztuhnout v chladnejsi mistnosti, kde je cca 18-20°, kde neni vlhko a presto poleva byla nejdrive moc hezka , ale asi po 10 dnech zmatovatela a udelaly se na ni mikroskopicke tecky. Moje kamaradka, ktera delala polevu podle oka, ji ma lepsi nez ja. Potrebovala bych poradit, kde jsem udelala chybu.Dekuji.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: cokoladova poleva
Od: Johny
|
Vloženo: 31.12.2007 0:14:27.
ID: 3765.
|
|
Vážená Ilonko! Pokud opravdu používáte čokoládovou polevu, není vůbec třeba temperovat. Pokud by jste použila pravou čokoládu, pak je třeba temperovat, ale pravá čokoláda se neředí ztuženým tukem, ale kakaovým máslem. Zřejmě se bude jednat bohužel o nějakou vaši technologickou chybičku v teplotě. Při použití čokoládové polevy stačí polevu nahřát, nesmí vás pálit na prstě, a doředit rozpuštěným (ne vařícím) ztuženým tukem a můžete již rovnou potahovat. Moje maminka peče léta vynikající cukroví, používá polevy a dílo se jí opravdu daří, postupuje dle tohoto návodu. Ať se dílo daří a neodradí vás nějaký neúspěch! Berte to jako výzvu. Johny
odpovědět
|
|
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|