Cukrář.cz

Reklama



Téma "Receptura na griliáž"


Receptura na griliáž
Od: Maksy

05.12.2007 12:05:44.
id: 3616.


Dobrý den, chtěla jsem poprosit můžete mi napsat recepturu na griliáž. Manžel ho miluje, tak bych mu chtěla udělat malé vánoční překvapení. Mockrát děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Receptura na griliáž
Od: Marta

Vloženo: 05.12.2007 20:44:34.
ID: 3622.


Dobrý den!Taky ho mám ráda.Recept neznám tak jsem to zkusila sama.Asi polovinu pytlíku lískových ořechů jsem LEHCE v troubě upražila a po vychladnutí jsem mezi prsty odrolila slupky.Pak se zvlášt udělá karamel.To znamená asi čajový hrnek cukru vysypte na do pánva nebo kastrůlku a na sucho míchejte až se přepálí.Když je jen světlý není to ono. Musí začít pěnit a když kápnete žhavou hmotu na talíř tak je tmavohnědá až černá.Pak si například kovovou misku vyložím pečícím papírem lehce pomazaným olejem,asi by šel i alobal,a karamel za horka smíchaný s ořechy do ní naleju. po uplném ztvrdnutí hmoty je hotovo.Griliáž strouhám na mlýnku na strouhanku nebo na struhadle jako sýr.Když je hrouda griliáše velká,rozbijte ji paličkou na maso aby se vešla do mlýnku. Pokud jsme měli na mysli stejnou věc, tak nasypaný na zmrzlinu nebo přidaný do krému či šlehačky je super.Poměr cukru a ořechů asi neni tak důležitý.No zkuste to.Ahoj Marta

odpovědět

Nadpis: Re: Receptura na griliáž
Od: Maksy

Vloženo: 06.12.2007 9:30:14.
ID: 3627.


Mockrát děkuji, určitě vyzkouším.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Receptura na griliáž
Od: sacher

Vloženo: 07.12.2007 15:49:51.
ID: 3633.


Dobrý den, dost často se osobně potkávám s pojmenováním dvou věcí stejným jménem.
Griliáš-někdo uvádí jako griláž- lze i takto udělat, ale jako trvanlivý moučnik na vánoce je jinej a to:
spálite na světlý karamel 400g cukru, přidáte 200g sekané ořechy a tuto hrkou masu stáhnete z plotny, do horkého pomalu vmícháte 3 žloutky a pak 250g másla, tuto hotovou hmotu pak natřete ve dvou vrstvách na dorotové oblátky a dobře zatížíte min. na noc /12 hod./ Pokud by vám časem při práci hmota ztuhla, znovu mírně nahřejte. Hotový moučník se krájí obdélnik cca 1 cm x 5 cm. Tento recept lze i doplnit o jedno salko, t.j. do karamelu přidáte salko, žltoutka a pak už nedáváte máslo, ...


odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.