Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Receptura na griliáž' |
Od: Marta |
Vloženo: 05.12.2007 20:44:34 |
Dobrý den!Taky ho mám ráda.Recept neznám tak jsem to zkusila sama.Asi polovinu pytlíku lískových ořechů jsem LEHCE v troubě upražila a po vychladnutí jsem mezi prsty odrolila slupky.Pak se zvlášt udělá karamel.To znamená asi čajový hrnek cukru vysypte na do pánva nebo kastrůlku a na sucho míchejte až se přepálí.Když je jen světlý není to ono. Musí začít pěnit a když kápnete žhavou hmotu na talíř tak je tmavohnědá až černá.Pak si například kovovou misku vyložím pečícím papírem lehce pomazaným olejem,asi by šel i alobal,a karamel za horka smíchaný s ořechy do ní naleju. po uplném ztvrdnutí hmoty je hotovo.Griliáž strouhám na mlýnku na strouhanku nebo na struhadle jako sýr.Když je hrouda griliáše velká,rozbijte ji paličkou na maso aby se vešla do mlýnku. Pokud jsme měli na mysli stejnou věc, tak nasypaný na zmrzlinu nebo přidaný do krému či šlehačky je super.Poměr cukru a ořechů asi neni tak důležitý.No zkuste to.Ahoj Marta |
|
|
|
Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|