Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Receptura na griliáž'

Od: Marta

Vloženo: 05.12.2007 20:44:34

Dobrý den!Taky ho mám ráda.Recept neznám tak jsem to zkusila sama.Asi polovinu pytlíku lískových ořechů jsem LEHCE v troubě upražila a po vychladnutí jsem mezi prsty odrolila slupky.Pak se zvlášt udělá karamel.To znamená asi čajový hrnek cukru vysypte na do pánva nebo kastrůlku a na sucho míchejte až se přepálí.Když je jen světlý není to ono. Musí začít pěnit a když kápnete žhavou hmotu na talíř tak je tmavohnědá až černá.Pak si například kovovou misku vyložím pečícím papírem lehce pomazaným olejem,asi by šel i alobal,a karamel za horka smíchaný s ořechy do ní naleju. po uplném ztvrdnutí hmoty je hotovo.Griliáž strouhám na mlýnku na strouhanku nebo na struhadle jako sýr.Když je hrouda griliáše velká,rozbijte ji paličkou na maso aby se vešla do mlýnku. Pokud jsme měli na mysli stejnou věc, tak nasypaný na zmrzlinu nebo přidaný do krému či šlehačky je super.Poměr cukru a ořechů asi neni tak důležitý.No zkuste to.Ahoj Marta


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.