Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Receptura na griliáž'

Od: sacher

Vloženo: 07.12.2007 15:49:51

Dobrý den, dost často se osobně potkávám s pojmenováním dvou věcí stejným jménem.
Griliáš-někdo uvádí jako griláž- lze i takto udělat, ale jako trvanlivý moučnik na vánoce je jinej a to:
spálite na světlý karamel 400g cukru, přidáte 200g sekané ořechy a tuto hrkou masu stáhnete z plotny, do horkého pomalu vmícháte 3 žloutky a pak 250g másla, tuto hotovou hmotu pak natřete ve dvou vrstvách na dorotové oblátky a dobře zatížíte min. na noc /12 hod./ Pokud by vám časem při práci hmota ztuhla, znovu mírně nahřejte. Hotový moučník se krájí obdélnik cca 1 cm x 5 cm. Tento recept lze i doplnit o jedno salko, t.j. do karamelu přidáte salko, žltoutka a pak už nedáváte máslo, ...


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.