Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Receptura na griliáž' |
Od: sacher |
Vloženo: 07.12.2007 15:49:51 |
Dobrý den, dost často se osobně potkávám s pojmenováním dvou věcí stejným jménem. Griliáš-někdo uvádí jako griláž- lze i takto udělat, ale jako trvanlivý moučnik na vánoce je jinej a to: spálite na světlý karamel 400g cukru, přidáte 200g sekané ořechy a tuto hrkou masu stáhnete z plotny, do horkého pomalu vmícháte 3 žloutky a pak 250g másla, tuto hotovou hmotu pak natřete ve dvou vrstvách na dorotové oblátky a dobře zatížíte min. na noc /12 hod./ Pokud by vám časem při práci hmota ztuhla, znovu mírně nahřejte. Hotový moučník se krájí obdélnik cca 1 cm x 5 cm. Tento recept lze i doplnit o jedno salko, t.j. do karamelu přidáte salko, žltoutka a pak už nedáváte máslo, ...
|
|
|
|
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|