Cukrář.cz

Reklama



Téma "Proč zvlhne kakao?"


Proč zvlhne kakao?
Od: Javes

22.11.2007 2:43:24.
id: 3510.


Prosím vás, proč mi zvlhne kakao na brambůrkách a v cukrárně je mají suché? Jakou mají hmotu pod kakaem? Já jsem udělala mléčnou...Těším se na pomoc .

odpovědět

Nadpis: Re: Proč zvlhne kakao?
Od: nika

Vloženo: 22.11.2007 19:25:06.
ID: 3517.


V cukrarne pouzivaji nejspis nevlhnoucí kakao.

odpovědět

Nadpis: Re: Proč zvlhne kakao?
Od: Javes

Vloženo: 23.11.2007 21:52:58.
ID: 3523.


Opravdu zde není nikdo, kdo umí dělat brambůrky tak, aby nevlhlo kakao ve kterém jsou obalené? Prosím....

odpovědět

Nadpis: Re: Proč zvlhne kakao?
Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 23.11.2007 23:48:50.
ID: 3525.


Co myslite pod pojmem "bramburky"?

Pouzivate kakaovy prasek nebo veci a la Granko?

Tomas Sedlacek

odpovědět

Nadpis: Re: Proč zvlhne kakao?
Od: Helena

Vloženo: 24.11.2007 10:11:40.
ID: 3526.


Mně ještě nikdy nezvlhly brambůrky. Udělám buflery, naplním kakaovým krémem, obalím v marcip. hmotě, nebo v hmotě K2, a "prokoulím" je v kakau. Nikdy mi nezvlhly, používám kakao co je normálně v obchodech, nebo cukrářské tmavé kakao, ale jelikož je moc tmavé, tak opravdu většinou obyčejné kakao z obchodu. Žádné granko!!
Jinak opravdu nevím čím toje. Možná uskladněním??

odpovědět

Nadpis: Re: Proč zvlhne kakao?
Od: Javes

Vloženo: 24.11.2007 23:21:50.
ID: 3533.


Helenko, to jsou brambůrky, které myslím. Ale já používám slepené piškoty. Asi nemám dobrou tu hmotu, protože obalené v obyčejném kakau mají za chvíli takové tmavé ,vlhké fleky. To mě moc trápí...

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: sqcavipclv
Od: pbcefbaqci

Vloženo: 13.11.2020 0:11:06.
ID: 14524.


Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

odpovědět

Nadpis: Re: Proč zvlhne kakao?
Od: Javes

Vloženo: 24.11.2007 23:24:37.
ID: 3534.


Tomáši, používám kakao s obchodu. Vy tušíte kde dělám chybu?

odpovědět

Nadpis: Re: Proč zvlhne kakao?
Od: Helena

Vloženo: 25.11.2007 10:35:09.
ID: 3536.


"Javes" - a obalujete ty piškoty v marcip. hmotě??
Protože já jsem např. nedávno dělala dosti velký výrobek obalený celý v marcipánu, a chtěla jsem aby vypadal jako sametový, tak jsem ho obalila v kakau a ještě jsem ho válela v kakau, vypadal opravdu jako samet, a i přesto, že jsem ho dala na celou noc do lednice tak vůbec se s ním nic nestalo!
Byl pořád stejný!. Takže mě vůbec už nenapdá čím to je.
Jedině, když dáváte kakao přímo na krém, tak vím že zvlhne, ale na marcip. hmotě, nebo K2 NE !!

odpovědět

Nadpis: Re: Proč zvlhne kakao?
Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 25.11.2007 10:58:23.
ID: 3538.


Mam stejny nazor jako pani Helena,
kakaovy prasek na marcipanu by vlhnout nemel.

Jeste jeden napad - jakou mate lednici?
Protoze nektere novejsi lednicky s kontrolou vlhkosti vzduchu dokazi udelat s cukrarskymi vyrobky peknou paseku. Sice udrzi salat cerstvy nekolik dni, ale dokazi "orosit" cokoladu, udelat fondan lepkavym, marcipan a samozrejme take vysoka vlhkost = vlhnouci kakao.

Tomas Sedlacek

odpovědět

Nadpis: Re: Proč zvlhne kakao?
Od: Javes

Vloženo: 25.11.2007 20:41:28.
ID: 3542.


Přátelé, moc děkuji za vaše názory. Chyba je asi ve hmotě, kterou jsem brambůrky obalila. Podle předpisu - 250g cukr moučka, 150g suš. mléka, mandlová příchuť a 150g MASLA!!! Brambůrky mým vnoučatům moc chutnala, ale mně se to kakao vůbec nelíbilo.
Musím najít jinou hmotu na obalení.
Zdraví vás Jar. Veselá

odpovědět

Nadpis: Re: Proč zvlhne kakao?
Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 26.11.2007 11:44:56.
ID: 3546.


Rekl bych ze to bylo zpusobeno maslem ve vasi obalovaci hmote - falesnem marcipanu.
Recept na nej, ktery pisete je celkem casty, ale zkuste jej udelat ze stejneho mnozstvi polotucneho sus. mleka a mouckoveho cukru, par kapek mandlove prichuti a po velmi malych davkach vody, ale s tou opatrne, opravdu doslova po kapkach.

Jednak bude belejsi, ne tolik mastny, ale jinak to ani nepoznate. Pokud tedy nepouzijete pravy marcipan samozrejme.

S pozdravem,

Tomas Sedlacek

odpovědět

Nadpis: Re: Proč zvlhne kakao?
Od: Gita

Vloženo: 10.06.2019 14:09:47.
ID: 14077.




odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.