Cukrář.cz

Reklama



Téma "Karamelizace kondenz.mléka"


Karamelizace kondenz.mléka
Od: ivana

12.4.2005 8:51:27.
id: 298.


Prosím o radu, jak zkaramelizovat kondenz. mléko. Slyšela jsem, že se neotevřené (??!) vaří 2-3 hodiny. Je to pravda?? Nebouchne to?
Předem Vám děkuji.
I.

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Johny

Vloženo: 12.4.2005 17:17:28.
ID: 299.


Ja jsem slysel totez, nemam vyzkousene. Ale jedna kolegyne ho varila otevrene a spalila to. Musi byt neotevrene. Recepty na medovnik uvadeji varit uzavrenou plechovku ve vodni lazni 3 hodiny, tak snad by nekdo nepsal bludy. teda doufam? Hodne uspechu!

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Martina

Vloženo: 13.4.2005 7:35:30.
ID: 300.


Kondenzované slazené mléko se vaří neotevřené v hrnci s vodou. Musí být ponořená celá konzerva. Vaří se 2 hodiny. Mám to vyzkoušené je to bez problémů.

odpovědět

    Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Anna kavalova

Vloženo: 20.7.2017 22:40:24.
ID: 13705.


Na co dvě hodiny vařit, dostane se koupit hotový!!!!!


odpovědět

Nadpis: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 13.4.2005 15:14:27.
ID: 301.


Mleko v plechovce se skutecne vari neotevrene, okolo dvou hodin. Vysoky obsah cukru zpusobuje karamelizaci, dejte pozor, aby vam nevyvrela voda.
Odstrante z plechovky nalepku, po uvareni opatrne vyjmete a nechte zchlednout, neotvirejte horke.
Pri dalsim zpracovani - treba do masloveho kremu - pridavejte postupne, po lzickach.
Tomas Sedlacek

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Alena

Vloženo: 15.4.2005 8:48:07.
ID: 305.


Ještě Vám chci poradit.Toto mléko připravuji již mnoho let.Opravdu se vaří 2 hod neotevřené.Plechovku pokládám naležato do hrnce a nálepku (pokud jde těžko) ani nesundávám, ona se sama odlepí.Jen kontroluji dostatek vody.Když ta plechovka je postavená vznikájí pod ní bublinky a ty pak nadzvedávají tu plechovku a je u toho rachot.Používám toto zchlazené, zkaramelované mléko jak do krémů, tak je výborné do přípravy vaječného koňaku.Recept popřípadě zašlu.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
    Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Krishotka

Vloženo: 12.10.2005 13:31:18.
ID: 487.


Ahoj, ak by sio mohla, posli mi recept na ten vajecny konak, je to nasa oblubena pochutka .. a bolo by dobre skusit nieco nove .... Diky

odpovědět

       Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: nzuH66hnNzt

Vloženo: 23.3.2017 11:36:35.
ID: 13588.


Videoclip slab, merge cu masina la inceput 1 minut sau chiar mai mult, lumea ii face cu mana, dupaia accidentul, aia de vin si ii devasteaza masina, de ii fura copilul si asa mai departe, iar la sfarsit HAPPY END!Melodia si mai slaba, Loranda care face un rol prost, BUG care canta o melodie prost gaae.tniKdep working !

odpovědět

    Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: anna

Vloženo: 20.10.2005 21:02:15.
ID: 500.


Prosím o zaslání receptu.Díky.

odpovědět

       Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: lXOngTJT9S

Vloženo: 23.3.2017 17:49:30.
ID: 13627.


Shiver me timbers, them's some great innramotiof.

odpovědět

    Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Lenka

Vloženo: 22.12.2005 14:16:47.
ID: 588.


Dobrý den,prosím pošlete mi recept na vaječný koňak, jestli máte i na domácí bayles, tak také, děkuji moc.

Lenka

odpovědět

    Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Zuzana

Vloženo: 21.7.2006 13:03:16.
ID: 1065.


Dobrý den,měla by jsem taky zájem o recept na vaj.koňak.

Předm Děkuji Zuzana



odpovědět

    Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od:

Vloženo: 29.11.2007 5:49:36.
ID: 3565.


PROSÍM O RECEPT VAJEČNÝ KONAK

odpovědět

       Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: moník

Vloženo: 29.11.2007 10:04:54.
ID: 3567.


Dbrý den,
zde je:

6 žloutků utřít se 6ti vanilkovými cukry a přidat 2 zahuštěná slazená mléka, 1 zahuštěné neslazené a 1/2 l rumu. M.

odpovědět

       Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Hav.

Vloženo: 2.12.2007 12:34:22.
ID: 3587.


vyzkoušela jsem vaječný koňak tak, že se míchají žloutky se smetanou a cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí a pak se přidá rum. Dle mého má mnohem lahodnější chuť než ty vaječné koňaky dělané z kondenzovaných mlík - s těmi bych u svých mlsoutů neuspěla, protože to kondenzované mléko je v nich stále cítit.

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: doktorka

Vloženo: 17.4.2005 9:55:38.
ID: 307.


Mila Ivano
Já mám tuto dobrotu již dlouho vyzkoušenou,vařím
kondenzované salko ve větším hrnci s velkým množstvím vody 2h také vařím salko v tubě je však třeba odstranit umělý uzávěr a stačí vařit jen 1h,po vychladnutí roztříhnu kleštičkami stačí mi to na 1/2l bayles. Pokud tu dobrotu ovšem nesníte dřív než z ní stačíte něco připravit...Ňam Ňam

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Vlaďka

Vloženo: 17.4.2005 20:41:15.
ID: 310.


Já jsem to již zkoušela 3x, ale ne v normálním hrnci, ale v papiňáku. Doba varu cca 45 minut, potom nechat vychladnout a vychladlé otevřít.

odpovědět

    Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: jana

Vloženo: 16.7.2005 21:12:03.
ID: 367.


Vladko,jste docela odvážná, já sice vařím salko pomalým varem naležato 2 - 3 hodiny leta, asi před 2 roky jsem vařila 3 plechovky, jedna vybouchla,nepřejte si vidět kuchyń,mléko bylo po celé kuchyni i do zavřených skříněk se nějak záhadně dostalo,zdi se musely seškrabat až na omítku, po této zkušenosti bych měla strach dát plechovku do papiňaku.Vařím sice dále ,ale pro jistotu z kuchyně odcházím a jen opatrně chodím plechovky otáčet.

odpovědět

       Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mlĂ©ka
Od: ALhextpGXB

Vloženo: 29.11.2011 8:20:16.
ID: 8348.


I'm out of league here. Too much brain power on dilpsay!

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Táňa

Vloženo: 11.10.2005 16:58:05.
ID: 483.


Staci varit 2 hodiny pozvolna. Neotvirat plechovku, a aby nebouchla musi byt "vleze" a celkem ponorena do vody. Pro vyrobu kremu staci pridat 1 az 1.5 praveho masla. Je to moc dobre !

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: al.do

Vloženo: 5.4.2006 19:31:56.
ID: 771.


V rámci úspory energie vařím kondenzované mléko vždy nejméně po 5 plechovkách najednou - vydrží skaldované v chladu bez problémů i 1 rok a je připraveno k okamžitému použití.

odpovědět

Nadpis: vaječný końak
Od: janča

Vloženo: 22.6.2006 17:31:32.
ID: 988.


prosím poslali by jste mi recept jak se dělá vaječný końák?děkuji...

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Iva

Vloženo: 6.8.2006 14:36:35.
ID: 1119.


Prosím také o recept na vaječný koňak. Děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: danika

Vloženo: 6.8.2006 16:24:49.
ID: 1120.


Dobrý deň,ja robím vaječný koňak takto:6 žítkov,2 sladené kondenzované mlieka,1/2 l rumu,1 vanilkový cukor.žítka vymiešame ,pridáme salká a miešame nad parou pridávame počas miešania rum.Likér prelejeme ked nie je velmi hustý.Po vychladnutí ešte trochu zhustne.KARAMELOVY KONAK:postup je presne taký istý ako u vaječného likéru len salká dáme na 2 hodiny variť do vody aby zkaramelizovali a nedávame už vanilkový cukor.

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: danika

Vloženo: 6.8.2006 16:26:44.
ID: 1121.


Zo zvyšných bielkov robievam snehové pusinky.

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od:

Vloženo: 2.12.2006 18:31:31.
ID: 1472.




odpovědět

    Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mlĂ©ka
Od: jSQFjyOivCzK

Vloženo: 29.11.2011 4:49:37.
ID: 8343.


Oh yeah, fbauluos stuff there you!

odpovědět

       Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mlĂ©ka
Od: CYE3UJLzOUnU

Vloženo: 23.3.2017 16:46:06.
ID: 13621.


This is both street smart and integlilent.

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Yva

Vloženo: 11.12.2006 9:33:06.
ID: 1493.


Kdyby náhodou ještě někdo zavítal na tyto stránky,tak bych chtěla moc poprosit,zda-li by mi poslal recepa na Vaječný koňak bez vaření a jestli má někdo zkušenost,jak dlouho se dá vaječňák bez vaření skladovat.Díky a všem krásné Vánoce:-)

odpovědět

    Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: 6YnwjPxCJg

Vloženo: 23.3.2017 18:16:51.
ID: 13633.


In awe of that ansrwe! Really cool!

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od:

Vloženo: 11.12.2006 14:41:38.
ID: 1494.


taky to tak varim, nebouchne to, jen pak to nechte schladnout...

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Macek II

Vloženo: 11.12.2006 23:23:35.
ID: 1497.


DOMÁCÍ BAILEY´S I
2 plechovky kondenzovaného slazeného mléka, 1/2 l rumu, 200ml šlehačky
Mléko vaříme v zavřené plechovce na mírném ohni 1a1/2 hod. Necháme vychladnout, potom otevřeme, dáme do mixeru, pomale přiléváme rum a šlehačku a mixujeme na jemný krémový likér. Nalijeme do sklenic a dáme do lednice vychladit

DOMÁCÍ BAILEY´S II
1 plechovka kondenzovaného mléka, 1/2 l mléka, 1 mandlový pudink, 1/2 l rumu, pár kapek mandlové tresti
Pudink uvaříme v mléce a přidáme vše ostatní a důkladně vyšleháme. Nalijeme do lahví a vychladíme

DĚLÁM UŽ DLOUHO OBA, POTOM CI JE ROZDĚLÍM A DO JEDNÉ POLOVINY JEŠTĚ ROZPUSTÍM NUGETU A NEBO SI KOUPÍM KOKOSOVOU TREST A NALIJI DO JEDNÉ PŮLKY. Ti moji ho milují tak na vánoce dělám asi 4 druhy a 3 litry

odpovědět

    Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: xQE7Cd6Q

Vloženo: 23.3.2017 17:47:56.
ID: 13626.


I'm so glad I found my solituon online.

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: mondi

Vloženo: 13.12.2006 16:04:35.
ID: 1504.


nebojte se nebouchne je to pak daleko lepší mléko je sladší a má vinikající chuť

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Natali

Vloženo: 14.12.2007 7:43:43.
ID: 3684.


dobrý den,nemusíte mít obavy z karamelizace kond. mléka já pravidelně dělám z tohoto náplň na cukroví a je moc dobrá vařím ve vodě celou konzervu asi 2 hodiny a po otevření je z něj příjemně vonící karamel.Určitě doporučuji vyzkoušet.

odpovědět

    Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Lenka

Vloženo: 2.8.2013 15:02:00.
ID: 10153.


Dobrý den mohla bych se zeptat za jak dlouho můžu kondenzované mléko po uvaření rozdělat? Vařila jsem ho dneska a potřebuju ještě dnes udělat polevu o dortu. Děkuji

odpovědět

       Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: HQjt8EVUS09O

Vloženo: 23.3.2017 14:17:50.
ID: 13615.


This does look prinosimg. I'll keep coming back for more.

odpovědět

    Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: QW2mNIi4U

Vloženo: 23.3.2017 18:24:47.
ID: 13638.


The genius store cadlel, they're running out of you.

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: karol

Vloženo: 16.11.2011 13:26:31.
ID: 8325.


Hneď to vyskúšam,som amatér,ale verím ,že sa mi to podarí

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: veve

Vloženo: 19.3.2012 10:40:34.
ID: 8538.


Já dělala náplně s karamelizovaného mléka také..Ale v obchodě jsem objevila nový pudink.Jmenuje se dr.ekter Karamelový prémium stojí asi 11kc a pukud pridáte dva do půl litra mléka chutná stejně jak karamelizované mléko :-)

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: mani

Vloženo: 15.12.2012 10:31:24.
ID: 9785.


Jak dlouho se vaří Karamelizované mléko..? :)

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: LaĎa

Vloženo: 18.12.2012 6:49:02.
ID: 9790.


osobně ho nechávám v hrnci ponořené ve vodě probublávat 4 hodinky můžete jich nechat zkaramelizovat víc najednou a nechat na příště, nic se tomu nestane. po 4 hodinách to má dle mého ideální barvu. jinak je dneska možnost si koupit i karamelové salko ale nevím jak to vypadá obsahově.

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: marie

Vloženo: 22.11.2016 23:24:21.
ID: 13515.


vari se neotevrene 2 hodiny je svetlejsi zkaramelizovane kdyz ho varite 3 hodiny je hodne tmavsi mam to vyskousene musi byt cele zalete vodou, ja ho varim nalezmo

odpovědět

    Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: kbWxcYrkUc

Vloženo: 23.3.2017 14:12:15.
ID: 13612.


Thanks for spending time on the computer (wigrint) so others don't have to.

odpovědět

Nadpis: Re: Karamelizace kondenz.mléka
Od: Jera

Vloženo: 3.3.2017 16:12:31.
ID: 13568.


Ta vybouchlá konzerva (viz zkušenost Jany výše), ta musela být nějaká vadná. Kondenzované mléko na karamel vařím nějakých 30 let (ne v kuse...pokaždé po 2 hodinách, samozřejmě :o)) a nikdy se nic špatného nepřihodilo. Vaření 2 hodiny = světlý pastovitý karamel, 3 hodiny = tmavší a tužší karamel.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je neděle 20. srpna 2017
svátek slaví Bernard, zítra Johana

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.