Cukrář.cz

Reklama



Téma "Snehove pusinky"


Snehove pusinky
Od: Dusan

20.7.2016 11:53:59.
id: 13408.


Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať ohľadom sušenia snehových pusiniek. Akú teplotu, čas a spôsob treba zvoliť? Môj základný recept je 70g cukru kryštál na 1 bielok. Cukor pridávam 1/2 hm. kryštál a potom 1/2 z hm. cukrový rozvar. Šľahám pri izbovej teplote v sklenej mise, všetko je odmastené octom. Suším teplovzdušne cca 2 hodiny pri teplote 100 stupňov. Problém je v tom, že pusinky sú buď na povrchu lepkavé, alebo pri konzumácií vzniká húževnatý zvyšok v ústach. Za rady ďakujem.

odpovědět

Nadpis: Re: Snehove pusinky
Od: Jana

Vloženo: 8.9.2016 12:25:07.
ID: 13429.


Nevím, jestli to ještě potřebujete vědět, ale občas mi zůstane trochu sněhu do trubiček, a z něj dělám pusinky. Ten poměr mám stejný - cukru je dvojnásobek váhy bílku. Jenže do pusinek potom přidávám ještě trochu moučkového cukru, zrovna tak se to přidává do těsta na laskonky, které je v podstatě totéž (+ ořechy). Na půl kila bílků se dává kromě kila krystalu i 40 dkg mletého cukru, tedy o něco méně než bílků. Já to dělám od oka, ale pusinky jsou po vychladnutí suché vně i uvnitř. Peču je asi na 120 asi půl hodiny, déle určitě ne. Myslím, že váš problém by mohl vyřešit ten mletý cukr.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek 6. prosince 2019
svátek slaví Mikuláš, zítra Ambrož a Benjamín

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.