Cukrář.cz

Reklama



GASTRO JUNIOR 2007 BRNO – NOWACO CUP - finálový průběh

fiogf49gjkf0d

Odborný garant: Asociace kuchařů a cukrářů ČR , Asociace číšníků ČR
Soutěž se konala pod záštitou primátora Statutárního města Brna
a byla doprovodným programem mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veřejného stravování G+H

POŘADATELÉ: 
Asociace kuchařů a cukrářů ČR pobočka Brno
Veletrhy Brno, a. s.

ORGANIZÁTOR:
Střední škola potravinářská a služeb, Charbulova 106

Generální sponzor: NOWACO Czech Republic, s.r.o.
Hlavní sponzoři: INTERGAST PRAHA s.r.o., JIVA-JIRÁK

Do ročníku ďáblova tuctu, jak je i někdy nazýváno číslo 13, již dospěl letošní GASTRO JUNIOR BRNO - NOWACO CUP. Finálový souběh předchozích regionálních kol v Ostravě - Hrabůvce a Pardubicích nasměroval nejlepší z nejlepších do Hlavního města veletrhů.
Nad brněnským finále se vznášel otazník stínu loňského paradoxu, kdy některé finálové výsledky jednotlivců v porovnání s regionálním kolem byly o poznání horší. Na to, zda-li tomu tak bylo, či nikoli, jsme si museli počkat až do třetího dne soutěže, kdy s definitivní platností byl rezetnut gordický uzel výsledkového pořadí tří kulinářských disciplín, kdy podkladem pro závěrečný verdikt byla kvalita předvedeného díla.
Prakticky každým rokem od početí největší juniorské kulinářské soutěže v České republice, se v jejím finálovém - a nejenom tam -  závěru můžeme setkávat mnohdy s progresivními novinkami.
Píši od početí, a mohu být někým vzat za slovo, že činnost se počítá až od porodu. Mnou vyřčené rád objasním. Za zmíněný soutěžní porod budeme bezesporu považovat 1. ročník. Početím nazveme, co mu předcházelo, čímž byl ročník nultý, který svou zkušební podobou rozvítil na semaforu úvahy zelenou barvu pro rozjezd  dnes již sprintujícího gigantického kulinářského maratónu mladých tvůrců gastronomického umění.

OBOR  CUKRÁŘ-CUKRÁŘKA

Příprava 4 porcí moderního teplého nebo studeného moučníku v časovém limitu 45 minut.. Moučník je součástí tříchodového restauračního menu.
Povinnou surovinou jsou švestková povidla od firmy NOWACO. Soutěžící musí dále použít minimálně dvě suroviny ze spotřebního koše.

Cukráři

 1 - Semerádová Adéla SPV hot. InterContinental Praha  265  Z 
 2 - Jaňour Michal SHŠ Bukaschool Most   224  Z 
 3- Tykalová Jiřina SŠ zemědělská a potravinářská Klatovy  222  Z 

    

zleva: J. Tykalová - M. Jaňour - A. Semerádová

A. Semerádová
 Variace českého perníčku  s povidly a vanilkové zmrzliny, dolněná smetanovými jáhlami, vinnou omáčkou a karamelovou hruškou

M. Jaňour
Čokoládový dortík se švestkovými povidly doplněný věžičkou z bílé čokolády se smetanovým krémem, čerstvou jahodou a hruškovou omáčkou ochucenou vanilkou

J. Tykalová
Klatovská muzika ze směsi sušeného ovoce, čokoládový špalíček doplněný staročeskou povidlovou omáčkou s tvarohovými noky a vinnou pěnou



Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.