�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GASTRO JUNIOR 2007 BRNO – NOWACO CUP - finálový prùbìh

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 30.03.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=958

GASTRO JUNIOR 2007 BRNO – NOWACO CUP 13. roèník soutìže mladých odborníkù v oblasti gastronomie MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ÈESKÉ REPUBLIKY

fiogf49gjkf0d

Odborný garant: Asociace kuchaøù a cukráøù ÈR , Asociace èíšníkù ÈR
Soutìž se konala pod záštitou primátora Statutárního mìsta Brna
a byla doprovodným programem mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veøejného stravování G+H

POØADATELÉ: 
Asociace kuchaøù a cukráøù ÈR poboèka Brno
Veletrhy Brno, a. s.

ORGANIZÁTOR:
Støední škola potravináøská a služeb, Charbulova 106

Generální sponzor: NOWACO Czech Republic, s.r.o.
Hlavní sponzoøi: INTERGAST PRAHA s.r.o., JIVA-JIRÁK

Do roèníku ïáblova tuctu, jak je i nìkdy nazýváno èíslo 13, již dospìl letošní GASTRO JUNIOR BRNO - NOWACO CUP. Finálový soubìh pøedchozích regionálních kol v Ostravì - Hrabùvce a Pardubicích nasmìroval nejlepší z nejlepších do Hlavního mìsta veletrhù.
Nad brnìnským finále se vznášel otazník stínu loòského paradoxu, kdy nìkteré finálové výsledky jednotlivcù v porovnání s regionálním kolem byly o poznání horší. Na to, zda-li tomu tak bylo, èi nikoli, jsme si museli poèkat až do tøetího dne soutìže, kdy s definitivní platností byl rezetnut gordický uzel výsledkového poøadí tøí kulináøských disciplín, kdy podkladem pro závìreèný verdikt byla kvalita pøedvedeného díla.
Prakticky každým rokem od poèetí nejvìtší juniorské kulináøské soutìže v Èeské republice, se v jejím finálovém - a nejenom tam -  závìru mùžeme setkávat mnohdy s progresivními novinkami.
Píši od poèetí, a mohu být nìkým vzat za slovo, že èinnost se poèítá až od porodu. Mnou vyøèené rád objasním. Za zmínìný soutìžní porod budeme bezesporu považovat 1. roèník. Poèetím nazveme, co mu pøedcházelo, èímž byl roèník nultý, který svou zkušební podobou rozvítil na semaforu úvahy zelenou barvu pro rozjezd  dnes již sprintujícího gigantického kulináøského maratónu mladých tvùrcù gastronomického umìní.

OBOR  CUKRÁØ-CUKRÁØKA

Pøíprava 4 porcí moderního teplého nebo studeného mouèníku v èasovém limitu 45 minut.. Mouèník je souèástí tøíchodového restauraèního menu.
Povinnou surovinou jsou švestková povidla od firmy NOWACO. Soutìžící musí dále použít minimálnì dvì suroviny ze spotøebního koše.

Cukráøi

 1 - Semerádová Adéla SPV hot. InterContinental Praha  265  Z 
 2 - Jaòour Michal SHŠ Bukaschool Most   224  Z 
 3- Tykalová Jiøina SŠ zemìdìlská a potravináøská Klatovy  222  Z 

    

zleva: J. Tykalová - M. Jaòour - A. Semerádová

A. Semerádová
 Variace èeského perníèku  s povidly a vanilkové zmrzliny, dolnìná smetanovými jáhlami, vinnou omáèkou a karamelovou hruškou

M. Jaòour
Èokoládový dortík se švestkovými povidly doplnìný vìžièkou z bílé èokolády se smetanovým krémem, èerstvou jahodou a hruškovou omáèkou ochucenou vanilkou

J. Tykalová
Klatovská muzika ze smìsi sušeného ovoce, èokoládový špalíèek doplnìný staroèeskou povidlovou omáèkou s tvarohovými noky a vinnou pìnou


Vytisknuto dne 29.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku