Cukrář.cz

Reklama



CULINARY WORLD CUP LUXEMBOURG - 1.

fiogf49gjkf0d

Světový soutěžní pohár v kulinářském oboru měl tentokrát svůj význačný vrchol v hlavním městě Lucemburska v Luxemburku. Jeho objemovou náplní byly převážně kuchařské disciplíny, ale i cukrářská příslovečná třešnička na  soutěžním dortu byla symbolem sladké perly v korunním klenotu kulinářského festivalu. (bližší reportáže v šesti sadách naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz)
S cukrářským projevem jsme se v lucemburském soutěžním pojetí setkávali ve dvou verzích, buď jako součást kuchařské tabule v exhibition show a nebo v samostatné céčkové disciplíně v podobě vytvořených výstavních exponátů.
Velkým záporem soutěže byla skutečnost, že mnozí soutěžící po povinné době hodnocení si ke svému výrobku neumístili popisku, která by umožnila identifikace svého tvůrce a stát, který reprezentoval.
Těžko říci, proč tomu tak v Lucembursku bylo, ale vrátím-li se k předloňské erfurtské olympiádě, tak tam v tomto směru bylo vše v absolutním pořádku.
Přitom by stačil v propozicích malý dovětek ve smyslu, že v případě neidentifikace výrobku prostřednictvím popisky po ukončení hodnotících úkonů, má soutěžící strženo tolik a tolik bodů, nebo je penalizován ve výši té a té.
Netýkalo se to všech, ale mnozí tací se našli. Přesto se spolu projdeme prostřednictvím našeho portálového biografu krásnou scenérií bílého umění, které bylo jak soutěžní disciplínou, tak i slavnostní dekoračním hávem 8. ročníku lucemburského CULINERY WORD CUPu.

V ryzí céčkové cukrařině bylo hodnoceno pouze 11 exponátů z nichž jeden obdržel zlatou medaili. Tím šťastným byl (napříč žensky znějícímu jménu) Voltolina Crosara z Itálie.

Na cukrářském portálu vám ve třech sériích  předložíme cukrářské práce, které se budou průběžně vyskytovat v kategoriích C, D/1, D/2 nebo ty, které byly součástí studeného bufetu národních nebo regionálních týmů.

Cukrářský program C spočíval v tomto zadání:

-  1 slavnostní dezertní mísa, koláč nebo jednotlivé kusy pro 6
    osob na libovolné téma

- 4 různé jednotlivé dezerty pro 1 osobu, připravené jako teplé nebo
  studené

- 1 mísa se sladkými sušenkami nebo čokoládou, petit foure nebo friadise
  pro 6 oso (6-11 g/kus) 5 druhů pro 6 osob + 1 degustační talíř

- 1výstavní kus čokolády, cukru apod. vztahující se k tématu (výška 40 -
   60 cm)

 

 

 

- pokračování zítra -
Kuchařské práce a carving viz.
www.Gastronews.cz



Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.