�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


CULINARY WORLD CUP LUXEMBOURG - 1.

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 06.12.2006
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=903

Svtov soutn pohr v kulinskm oboru ml tentokrt svj vznan vrchol v hlavnm mst Lucemburska v Luxemburku. Jeho objemovou npln byly pevn kuchask disciplny, ale i cukrsk psloven tenika na soutnm dortu byla symbolem

fiogf49gjkf0d

Svtov soutn pohr v kulinskm oboru ml tentokrt svj vznan vrchol v hlavnm mst Lucemburska v Luxemburku. Jeho objemovou npln byly pevn kuchask disciplny, ale i cukrsk psloven tenika na  soutnm dortu byla symbolem sladk perly v korunnm klenotu kulinskho festivalu. (bli reporte v esti sadch naleznete na naem dalm portlu www.GastroNews.cz)
S cukrskm projevem jsme se v lucemburskm soutnm pojet setkvali ve dvou verzch, bu jako soust kuchask tabule v exhibition show a nebo v samostatn ckov discipln v podob vytvoench vstavnch expont.
Velkm zporem soute byla skutenost, e mnoz soutc po povinn dob hodnocen si ke svmu vrobku neumstili popisku, kter by umonila identifikace svho tvrce a stt, kter reprezentoval.
Tko ci, pro tomu tak v Lucembursku bylo, ale vrtm-li se k pedlosk erfurtsk olympid, tak tam v tomto smru bylo ve v absolutnm podku.
Pitom by stail v propozicch mal dovtek ve smyslu, e v ppad neidentifikace vrobku prostednictvm popisky po ukonen hodnotcch kon, m soutc streno tolik a tolik bod, nebo je penalizovn ve vi t a t.
Netkalo se to vech, ale mnoz tac se nali. Pesto se spolu projdeme prostednictvm naeho portlovho biografu krsnou scenri blho umn, kter bylo jak soutn disciplnou, tak i slavnostn dekoranm hvem 8. ronku lucemburskho CULINERY WORD CUPu.

V ryz ckov cukrain bylo hodnoceno pouze 11 expont z nich jeden obdrel zlatou medaili. Tm astnm byl (nap ensky znjcmu jmnu) Voltolina Crosara z Itlie.

Na cukrskm portlu vm ve tech srich  pedlome cukrsk prce, kter se budou prbn vyskytovat v kategorich C, D/1, D/2 nebo ty, kter byly soust studenho bufetu nrodnch nebo regionlnch tm.

Cukrsk program C spoval v tomto zadn:

-  1 slavnostn dezertn msa, kol nebo jednotliv kusy pro 6
    osob na libovoln tma

- 4 rzn jednotliv dezerty pro 1 osobu, pipraven jako tepl nebo
  studen

- 1 msa se sladkmi suenkami nebo okoldou, petit foure nebo friadise
  pro 6 oso (6-11 g/kus) 5 druh pro 6 osob + 1 degustan tal

- 1vstavn kus okoldy, cukru apod. vztahujc se k tmatu (vka 40 -
   60 cm)

 

 

 

- pokraovn ztra -
Kuchask prce a carving viz.
www.Gastronews.cz


Vytisknuto dne 28.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku