Cukrář.cz

Reklama



SALIMA – mezinárodní potravinářské veletrhy

fiogf49gjkf0d


!On-line seznam vystavovatelů zde!


Úderem deváté hodiny dne 2. března 2004 již po 24.  hostil brněnský výstavní areál mezinárodní gastronomické veletrhy pod všeobecným názvem SALIMA, rozdělené do  5 divizí pod názvy SALIMA, MBK, INTECO, VINEX a ProBiz, jež se vyvíjely postupně a každá z nich má svůj rozdílný ročník vzniku.
Výstavními hosty veletrhu v letošním ročníku je 1200 firem ze 42 zemí celého světa, z nichž zahraniční účast tvoří 40 procent vystavovatelů. Zájemce o   propagaci svého sortimentu pojala plocha a objem 12 pavilonů. Jedná se o nárůst takřka  200 firem a počet zúčastněných zemí oproti minulému ročníku vzrost o rovný dvojnásobek.

 

DIAMANTOVÁ OMEGA

Pozornost našeho portálu se soustředila na firmu, jejíž produkční potenciál nabývá na mohutnosti a zákazník při vstupu do jejího výstavního prostoru i laickým pohledem rozpozná změnu  oproti minulému výstavnímu ročníku. Dodavatel pekárenské a cukrárenské techniky OMEGA v duálním spojení s firmou Diamant zabývající se cukrářským a pekárenským zbožím včetně potřeb, totiž hraje prim v plošném rozměru své výstavní expozice ze  všech zúčastněných firem a  to rekordním rozměrem 250 m.  To že Omega bere svou výstavní přítomnost a vztah k zákazníkovi velmi vážně, svědčí i nápadité uspořádání prostoru s důmyslným rozložením volných ploch a jednotlivých výrobních partitur, které ve vzájemné poměru vytváří virtuální dojem města do něhož zákazník vchází po kostkové dlažbě a jeho pohledu jsou nabízeny jednotlivé „architektonické prvky“ výstavních exponátů v podobě pecí, děliček, myček, hnětačů apod. Všechny uvedené stroje a přístroje jsou funkční, což umožňuje předvedení v reálu. Zákazníkovi je tak nevtíravou formou nabídnuta pozvánka k vejití do prostoru expozice, posazení se s možností občerstvení a široké nabídky á la OMEGA.
Kromě toho tato expanzivní firma připravila pro letošní rok několik novinek, z nichž se   prvá představuje pod názvem Helas Vataurus, jenž plně reaguje na požadavky trhu na lehké a přitom biologicky čisté výrobky. Jeho obsahem z biologicky kontrolované výroby je kukuřice, slunečnice a pšeničný základ, čímž sice výrobek nemůže obdržet čistý certifikát bio, avšak v plném rozsahu odpovídá požadavkům zdravé výživy, což mu v evropských západních státek umožňuje být prodáván v obchodech se zaměřením na zdravou výživu typu Naturant, Probi a další.

V repertoáru nabídky Omegy a Diamantu je kompletní sortiment bio produktů, s oprávněním použití certifikátu v ČR, kde se začínají tento typ potravin výrazně drát do popředí a ocitají  se i též v hledáčku řetězců. Sama firma OMEGA již má portfolia patnácti pekáren, které se výhradně soustředily na bio produkty a lze dodat, že s úspěchem.
Je jisté, že výroba takového produktu obnáší zároveň i zvýšený cenový požadavek, který oproti původnímu zboží má dvojnásobnou finanční hodnotu. Samozřejmě, že nelze předpokládat, že by byl v nejbližší době tento druh sortimentu masově požadován, ale již ve své prvotní prodejní a spotřební fázi jistě zakořenil,  a ten kdo v této době na něho vsadil, při brzkém vzestupném stupni požadavků bude oproti ostatním v tržní výhodě.
Další novinkou z Diamantové produkce je rozšířená nabídka tuků od firmy Sena od jednodušších pekařských tuků až po špičkové tažné tuky a margariny s vysokým nášlehem.
Ve strojní oblasti je k dispozici nabídka pětilitrového mixéru firmy Bär, což je dánský výrobek o vysoké výkonosti.
„My budeme tento výrobek půjčovat na cukrárny k vyzkoušení a zákazník ihned rozpozná nesrovnatelně vyšší rychlost oproti jiným typům, takže s ním lze docílil vyššího nášlehu,“ říká ředitel „Diamantové Omegy“ Igor Macášek, a na dotaz pravidel selekce výběru příslušných cukráren, odpovídá, že cukrárna je limitována jediných požadavkem a to tím, aby měla vlastní výrobu. Nabídková akce bude zahájena ihned po skončení Salimy.
Tím výčet aktivit expandující firmy ještě nekončí, protože vstup do EU je již v podstatě odpočítáván na hodiny, a s ním jsou spojeny i zpřísněné hygienické požadavky.
Omega na tento zvýšený tlak odpovídá  nabídkou v podobě zvýšeného sortimentu myček na přepravky i se sušením, dále myčky stacionární v repasovaném provedení s roční zárukou.
Další nabídka firmy mající v letošním roce primát v ploše výstavní expozice je již známého, plného sortimentu pecí ve třech cenových úrovní, linky na zpracování jemného pečiva a zejména kontinuální linku na výrobu rohlíků s automatickým odsazováním pro malé výroby. Firma Omega je jediným kdo v ČR nabízí takovýto druh zařízení.
Kromě toho Diamant vyšel vstříc hanáckým – a nejen jim - cukrářským výrobcům v podobě nově otevřeného skladu v Kroměříži s příslušným kompletním sortimentem Diamantu, Impy, čokoládových náplní, marmelád, posypů, včetně skladu náhradních dílů Omegy včetně klimatizační techniky. 
Návštěva největší výstavní plochy letošního gastronomického veletrhu a osobitým uspořádáním výstavních exponátů může být pro zájemce velmi zajímavým a inspirativním návodem s kterým máte možnost se seznámit v pavilónu B – stánek 054.


Ředitel firmy Omega a Diamant Igor Macášek



Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.