�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SALIMA – mezinárodní potravináøské veletrhy

Autor: J.P. Vìtrník
Datum vyd�n�: 02.03.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=553

Úderem deváté hodiny dne 2. bøezna 2004 již po 24. hostil brnìnský výstavní areál mezinárodní gastronomické veletrhy pod všeobecným názvem SALIMA, rozdìlené do 5 divizí pod názvy SALIMA, MBK, INTECO, VINEX a ProBiz.

fiogf49gjkf0d


!On-line seznam vystavovatelù zde!


Úderem deváté hodiny dne 2. bøezna 2004 již po 24.  hostil brnìnský výstavní areál mezinárodní gastronomické veletrhy pod všeobecným názvem SALIMA, rozdìlené do  5 divizí pod názvy SALIMA, MBK, INTECO, VINEX a ProBiz, jež se vyvíjely postupnì a každá z nich má svùj rozdílný roèník vzniku.
Výstavními hosty veletrhu v letošním roèníku je 1200 firem ze 42 zemí celého svìta, z nichž zahranièní úèast tvoøí 40 procent vystavovatelù. Zájemce o   propagaci svého sortimentu pojala plocha a objem 12 pavilonù. Jedná se o nárùst takøka  200 firem a poèet zúèastnìných zemí oproti minulému roèníku vzrost o rovný dvojnásobek.

 

DIAMANTOVÁ OMEGA

Pozornost našeho portálu se soustøedila na firmu, jejíž produkèní potenciál nabývá na mohutnosti a zákazník pøi vstupu do jejího výstavního prostoru i laickým pohledem rozpozná zmìnu  oproti minulému výstavnímu roèníku. Dodavatel pekárenské a cukrárenské techniky OMEGA v duálním spojení s firmou Diamant zabývající se cukráøským a pekárenským zbožím vèetnì potøeb, totiž hraje prim v plošném rozmìru své výstavní expozice ze  všech zúèastnìných firem a  to rekordním rozmìrem 250 m.  To že Omega bere svou výstavní pøítomnost a vztah k zákazníkovi velmi vážnì, svìdèí i nápadité uspoøádání prostoru s dùmyslným rozložením volných ploch a jednotlivých výrobních partitur, které ve vzájemné pomìru vytváøí virtuální dojem mìsta do nìhož zákazník vchází po kostkové dlažbì a jeho pohledu jsou nabízeny jednotlivé „architektonické prvky“ výstavních exponátù v podobì pecí, dìlièek, myèek, hnìtaèù apod. Všechny uvedené stroje a pøístroje jsou funkèní, což umožòuje pøedvedení v reálu. Zákazníkovi je tak nevtíravou formou nabídnuta pozvánka k vejití do prostoru expozice, posazení se s možností obèerstvení a široké nabídky á la OMEGA.
Kromì toho tato expanzivní firma pøipravila pro letošní rok nìkolik novinek, z nichž se   prvá pøedstavuje pod názvem Helas Vataurus, jenž plnì reaguje na požadavky trhu na lehké a pøitom biologicky èisté výrobky. Jeho obsahem z biologicky kontrolované výroby je kukuøice, sluneènice a pšenièný základ, èímž sice výrobek nemùže obdržet èistý certifikát bio, avšak v plném rozsahu odpovídá požadavkùm zdravé výživy, což mu v evropských západních státek umožòuje být prodáván v obchodech se zamìøením na zdravou výživu typu Naturant, Probi a další.

V repertoáru nabídky Omegy a Diamantu je kompletní sortiment bio produktù, s oprávnìním použití certifikátu v ÈR, kde se zaèínají tento typ potravin výraznì drát do popøedí a ocitají  se i též v hledáèku øetìzcù. Sama firma OMEGA již má portfolia patnácti pekáren, které se výhradnì soustøedily na bio produkty a lze dodat, že s úspìchem.
Je jisté, že výroba takového produktu obnáší zároveò i zvýšený cenový požadavek, který oproti pùvodnímu zboží má dvojnásobnou finanèní hodnotu. Samozøejmì, že nelze pøedpokládat, že by byl v nejbližší dobì tento druh sortimentu masovì požadován, ale již ve své prvotní prodejní a spotøební fázi jistì zakoøenil,  a ten kdo v této dobì na nìho vsadil, pøi brzkém vzestupném stupni požadavkù bude oproti ostatním v tržní výhodì.
Další novinkou z Diamantové produkce je rozšíøená nabídka tukù od firmy Sena od jednodušších pekaøských tukù až po špièkové tažné tuky a margariny s vysokým nášlehem.
Ve strojní oblasti je k dispozici nabídka pìtilitrového mixéru firmy Bär, což je dánský výrobek o vysoké výkonosti.
„My budeme tento výrobek pùjèovat na cukrárny k vyzkoušení a zákazník ihned rozpozná nesrovnatelnì vyšší rychlost oproti jiným typùm, takže s ním lze docílil vyššího nášlehu,“ øíká øeditel „Diamantové Omegy“ Igor Macášek, a na dotaz pravidel selekce výbìru pøíslušných cukráren, odpovídá, že cukrárna je limitována jediných požadavkem a to tím, aby mìla vlastní výrobu. Nabídková akce bude zahájena ihned po skonèení Salimy.
Tím výèet aktivit expandující firmy ještì nekonèí, protože vstup do EU je již v podstatì odpoèítáván na hodiny, a s ním jsou spojeny i zpøísnìné hygienické požadavky.
Omega na tento zvýšený tlak odpovídá  nabídkou v podobì zvýšeného sortimentu myèek na pøepravky i se sušením, dále myèky stacionární v repasovaném provedení s roèní zárukou.
Další nabídka firmy mající v letošním roce primát v ploše výstavní expozice je již známého, plného sortimentu pecí ve tøech cenových úrovní, linky na zpracování jemného peèiva a zejména kontinuální linku na výrobu rohlíkù s automatickým odsazováním pro malé výroby. Firma Omega je jediným kdo v ÈR nabízí takovýto druh zaøízení.
Kromì toho Diamant vyšel vstøíc hanáckým – a nejen jim - cukráøským výrobcùm v podobì novì otevøeného skladu v Kromìøíži s pøíslušným kompletním sortimentem Diamantu, Impy, èokoládových náplní, marmelád, posypù, vèetnì skladu náhradních dílù Omegy vèetnì klimatizaèní techniky. 
Návštìva nejvìtší výstavní plochy letošního gastronomického veletrhu a osobitým uspoøádáním výstavních exponátù mùže být pro zájemce velmi zajímavým a inspirativním návodem s kterým máte možnost se seznámit v pavilónu B – stánek 054.


Øeditel firmy Omega a Diamant Igor Macášek


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku