Cukrář.cz

Reklama



SVĚTOVÁ SOUTĚŽ KUCHAŘŮ A CUKRÁŘŮ V SINGAPURU

fiogf49gjkf0d
V malém asijském státě Singapur v oblasti Jihočínského moře, se koná v termínu 6.-13. dubna světová gastronomická soutěž kuchařských a cukrářských odborníků. Českou republiku reprezentují specialisté obou profesí pod patronací Asociace kuchařů a cukrářů ČR. V cukrářském oboru zastupuje Českou republiku Silvie Sulanská a v kategorii vyřezávaná zelenina a ovoce, se soutěže zúčastňuje Luděk Procházka.
Zájemci o účast na světové soutěži se nominují určitým výběrovým řízením. Zájemce zašle pořadateli návrh tvorby v příslušné disciplíně a na základě předběžného ohodnocení navrženého projektu obdrží žadatel pozvánku k soutěži. Pro letošní rok z nabídek 20 států vybrala pořadatelská komise 8 nejlepších návrhů, které tímto dostávají opravňující statut soutěžního účastníka.
Mezi nejlepšími se soutěže zúčastňuje i Singapur, který jako pořadatelská země má právo účasti na tzv. divokou kartu.
K poctě soutěžících, reprezentačního týmu AKC ČR náleží, že se na základě návrhového projektu singapurské soutěže zúčastní i reprezentanti České republiky.
Volba českého cukrářského zástupce padla na zkušenou a mezinárodními úspěchy ozdobenou Silvii Sulanskou. Cukrářská šampionka bude zhotovovat mísu pralinek a mísu dezertů včetně dekorace. V další skupině vytvoří čtyři dorty dělitelné počtem dvanáct.
V soutěžní kategorii - vyřezávaná zelenina a ovoce - soutěží 36 řezbářů z celého světa. Toto velice zajímavé umění pochází z Asie již ze 7. století.
U nás je novinkou, která začíná nabývat velmi důrazné dynamiky, jak jsme se o tom mohli přesvědčit na poslední tuzemské soutěži GASTRO HRADEC.
Singapurského klání se zúčastní benešovský Luděk Procházka, v této umělecké tvorbě zlatý medajlista z Kuchařské olympiády v Rakousku loňského roku.
Tento "gastrořezbář" se singapurské světové soutěže zúčastňuje jako samostatný soutěžící.

GASTRONOMICKÝ SERVER CUKRÁŘ.CZ PŘINESE PODROBNOU REPORTÁŽ VE DRUHÉ POLOVINĚ DUBNA.


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.