Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 014 ve snu sladkých prožitků /-3.



35. ročník SIGEPU nám dal po pěti dnech působnosti své definitivní arrivederci a závěrečný pozdrav na cestu od italských pořadatelů zazněl v melodickém bon viaggio, vyjadřující přání šťastného návratu.  A právě romantická ozvěna sladkého riminského vjemu v představě nárazu výstavní reality  s naší domovinou, začíná působit slyšitelnou disharmonií.   Nakolik je srovnatelný náš vrcholový veletrh tohoto typu u nás v Česku ve srovnání s tím riminským, respektive vncuje otázku nakolik je vůbec v podobě nějakého měřítka porovnatelný?

Nechme domácí podobu zatím stranou a podívejme se na SIGEP zrakem parametrů.
Začněme od toho co je ke spatření už z velké dálky.
- 16 hal, které jsou výhradně v přízemí a v abecedním pořadí střídá jednu druhou -
- výstavní plocha o plošném rozměru 110 000 m/2, což se rovná 11 hektarům -
- počet návštěvníků ca. 170 000 (!), což je nárůst oproti loňsku o 20.1 % -

Výčet soutěží, konferencí a doplňkových programů

Světový zmrzlinářský pohár Gelato Word Cup - největší zmrzlinářská soutěž světa. V Rimini se tato soutěž konala po dobu dvou dnů. Měla svůj doplněk v další zmrzlinářské předváděcí akci pod označením "Zmrzlina je dobrá pro tvé zdraví"  v době trvání 5 dnů. Souběžně probíhalo pět dalších  předváděcích akcí  se zmrzlinou v hlavní roli po celou dobu trvání veletrhu.

Výsledky soutěže Gelato Word Cup vyzněly nejlépe pro Francii, která se umístila na čelní pozici mezi 11 týmy z 5 kontinentů. Ve zmrzlinové tvorbě obsadili čelní příčku zmrzlináři ze země galského kohouta kreací Leonardo da Vinci Universum. Druhé skončilo italské reprezentační družstvo  a třetí místo obsadili Poláci.

Americká cukrářka Cher Harrisová se stala královnou v cukrářské soutěžní sestavě SIGEP 2014.
Francouzka Laetitia Moreauová získala prvenství za skulpturu a přípravu dezertového talíře.

Japonec Tomomi Futakami obdržel ocenění v oblasti hygieny a vzorně zorganizované práci v soutěžním prostoru a za nejlepší čokoládový dort a přípravu dezertu na skle.
Švýcarka Falconiová se stala nejúspěšnější ve zhotovení kávového dezertu Tiramisu.
Svou soutěž měli rovněž i "kafaři" ve „World Barista Championship", kde palmu vítěztví pro sebe uzmuli italští baristé.
Měření odborných sil zorganozovali rovněž tvůrci pizzy různých způsobů. Například bezglukózová pizza,  největší pizza nebo tvorba tzv. Kamut pizzy, sestávací ze speciálního druhu pšenice, která je pěstována bez zásahu "moderních" zemědělských přísad. Taktéž měla soutěžní zastoupení tvorba pizzy v zadání nejrychlejšího zhotovení .
Soutěží bylo na letošním SIGEPU mnoho, přemnoho, stačilo si pouze vybrat na co se chtěl který návštěvník zaměřit.

A v obdobném tónu  bychom mohli hovořit u pekařských soutěží a mnohých dalších, kterých bylo k nalezení při pořádání 35. ročníku  v několika halách každodenně ve vícero provedení.
Suma sumárum ve střípku naznačeného, tvrdilo svou přítomností veletržní nuziku něco přes 1000 vystavovatelů, kdy to vše v celkovém součtu znovu podalo světu důkaz, že RIMINI SIGEP je ve svém oboru číslo jedna.



Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.