Reklama |
Rimini sladší samotného medu - cukrářství a jiné /- 5.
Prohlédnout si SIGEP alespoň ve středním pohledu možností, které zde byly k vidění, by potřebovalo více než dva dny, jež jsme měli k dispozici. Ale přesto i tak se dalo mnohé podchytit a zdokumentovat. Veletrh oplývá mnoha soutěžemi, semináři a nepřebernou řadou všemožných předváděcích akcí rozličných oborů, které jsou spojeny se – mohu-li to tak nazvat - sladkým průmyslem či výrazným doplňkem hlavní lidské potravinové nezbytnosti. O sladkostem již byla mnohokrát řeč, ale je pozoruhodné, jak velké popularitě se na tomto veletrhu těší káva, která byla zastoupena snad ve všech halách riminského SIGEPU. Ostatně káva je nejpouživanějším nápojem na světě, byť by se to na první pohled mohlo zdát jako nesmysl. Zmrzliny je na SIGEPU možnost viděl tolik, že by se snad i vešla na celou rozlehlou plochu Antarktidy. A jak bývá vžitou tradicí, tak se pokaždé u tohoto po italsku gelata můžeme těšit na nějaké překvapení. Pro tentokrát to byla feferonková zmrzlina, - no budiž -, ale zmrzlinu, která by měla slanou chuť, tak to se přiznám, že jsem uchutnal poprvé! Jinak už zažité standardy v pojetí SIGEPU jsou třeba jogurt s mákem -stále je řeč o zmrzlině -. Co je pozoruhodné při řeči se šíbry těch největších zmrzlinářskýc firem, které hýbou světem, je strategie změny myšlení zákazníka, kdy tento marketingový tah se dostal až tak daleko, že nabídnutá, chcete-li umně vnucená varianta konzumace zmrzliny, se nalézá v té poloze, že se na trhu již nabízí zmrzlina pro snídani, oběd a večeři. Ve stejném plošném příměru, ale určitě v jiných zeměpisných šířých se lze, a to rovněž na příslovečném každém kroku, setkat s produkty patisserie, tedy cukrářskými výrobky. Asi jen ti nejstarší si možná ještě vzpomenou na doby, kdy, a to ještě dost ojediněle, u nás jezdili cukráři na kole s přívěsným nebo vepředu umístěným vozíkem se zásobníkem zmrzliny. - pokračování -
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |