�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Rimini slad samotnho medu - cukrstv a jin /- 5.

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 01.02.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1814

Zmrzliny je na SIGEPU monost vidl tolik, e by se vela na rozlehlou plochu Antarktidy. Ve stejnm plonm pmru, ale v jinch zempisnch ch se lze, a to rovn na pslovenm kadm kroku, setkat s cukrskmi vrobky.

fiogf49gjkf0d

 

Prohldnout si SIGEP alespo ve stednm pohledu monost, kter zde byly k vidn, by potebovalo vce ne dva dny, je jsme mli  k dispozici. Ale pesto i tak se dalo mnoh podchytit a zdokumentovat. Veletrh oplv mnoha soutemi, semini a nepebernou adou vemonch pedvdcch akc rozlinch obor, kter jsou spojeny se mohu-li to tak nazvat - sladkm prmyslem i vraznm doplkem hlavn lidsk potravinov nezbytnosti. O sladkostem ji byla mnohokrt e, ale je pozoruhodn, jak velk popularit se na tomto veletrhu t kva, kter byla zastoupena snad ve vech halch riminskho SIGEPU. Ostatn kva je nejpouivanjm npojem na svt, by by se to na prvn pohled mohlo zdt jako nesmysl.
Zmrzlina, respektive smsi pro jej ppravu,  bv vdy jasnou dominantou zastoupenou obmi firmami, PREGEL, MEC, Fabbri, kterm sekunduj destky jdouc a do tcifern hodnoty, mnohch domcch malch firem.

 
 

Zmrzliny je na SIGEPU monost vidl tolik, e by se snad i vela na celou rozlehlou plochu Antarktidy. A jak bv vitou tradic, tak se pokad u tohoto po italsku gelata meme tit na njak pekvapen. Pro tentokrt to byla feferonkov zmrzlina, - no budi -, ale zmrzlinu, kter by mla slanou chu, tak to se piznm, e jsem uchutnal poprv! Jinak u zait standardy v pojet SIGEPU jsou teba jogurt s mkem -stle je e o zmrzlin -. Co je pozoruhodn pi ei se bry tch nejvtch zmrzlinskc firem, kter hbou svtem, je strategie zmny mylen zkaznka, kdy tento marketingov tah se dostal a tak daleko, e nabdnut, chcete-li umn vnucen varianta konzumace zmrzliny,  se nalz v t poloze, e se na trhu ji nabz zmrzlina pro sndani, obd a veei. Ve stejnm plonm pmru, ale urit v jinch zempisnch ch se lze, a to rovn na pslovenm kadm kroku, setkat s produkty patisserie, tedy cukrskmi vrobky.
Na veletrhu je mon se nakrmit pedevm zrakem, mn i sty - pochopiteln krom velk st obchdk za eura -, protoe v takovm ppad by se musely haly nafouknout kvli degustanm uchazem alespo do objemu jedn z dvaceti italskch oblast Emilia Romagna s hlavnm mstem Bolon, kdy v tto obasti se nachz i provincie Rimini. Ale v kadm ppad je zde monost velk inspirace, nap tomu, e nm technologie proveden zstane z valn mry s njvt pravdpodobnosti utajena, ale pohled u pozorn a vnmav cukrky dovede rozpoznat mnoh, co se mnohokrt objev ve vsledcch jej prce. Zde mluvm z vlastn zkuenosti.

 
 

Asi jen ti nejstar si mon jet vzpomenou na doby, kdy, a to jet dost ojedinle, u ns jezdili cukri na kole s pvsnm nebo vepedu umstnm vozkem se zsobnkem zmrzliny.
Takovchto zazen jezd po Itlii spousta a to v rznch modifikacch, kter se vyznauj pohonem vlastn silou nebo jsou umstna na tkolovm podvozku a nebo vkusnm stnkem ve stylu UFO s urenm pvsu za auto. A nebo rovnou speciln dodvka zkonstruovna zvl᚝ pro tento el.

 
 
 

  - pokraovn -


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku