Cukrář.cz

Reklama



Zmrzlinový stroj Frigomat KISS 1 - CESK, a.s. / -2.

fiogf49gjkf0d

 

Rok 2012, opředený mýty svého závěru, má za sebou již  první čtvrtletí plus nějaký týden a původní naděje jara a s ním spojeného krásna v koupeli slunečních paprsků, nám neustále hatí proměnlivá realita každodenního počasí, jež stále drží na uzdě silná ruka paní Zimy.
Ostatně nazpaměť známá pranostika o vlezení si za kamna v měsíci březnu a následného jeho pobytí si tam i o měsíc později, vložené do sloganu, duben ještě tam budem, nasvědčuje, že se vlastně nejedná o nic nového pod sluncem.
Tímto dnešním přiblížením zmrzlinových strojů z dovozní produkce společnosti CESK, a.s., navazujeme  na včerejší článek o zmrzlinové výrobní raritě „Zmrzlinový polární medvěd“.

Avšak, že je nutno být připraveni v záměru podnikání ve výrobě a prodeji zmrzliny, nás ponaučily již mnohé minulé chmury jarního tání ledů, z něhož se rázem vyskytl systém dvojího ročního období, zima – léto, s vynecháním tradičního čtvera ročních proměn charakteristických pro geografické pásma našich domovů.  A mnozí z nás najednou stáli tváří v tvář nenadálé skutečnosti co teď?
I tuto skutečnost měla na mysli společnost CESK, a.s., přední významný dodavatel italských zmrzlinových strojů FRIGOMAT na výrobu točené zmrzliny. Příležitost k propagaci těchto čarovných skříněk slastných chutí s hojivou náplastí příjemného chladu v bodavém žáru slunečních šípů nabízí brněnská společnost při každé příležitosti. První v tomto roce byla v italské zmrzlinové a cukrářské Mekce Sigep v přímořském Rimini.
A rovněž tomu tak bylo i na domácí půdě, a to z hlediska původu firmy i veletržní produkce, v Brně na potravinářském veletrhu Salima.
Je mně líto, že musím znovu připomenout aktuální podobu, kdysi největšího a hrdého veletrhu v Česku, ale to pro tentokrát tak jen pro ilustraci skutečnosti, že kdo byl přítomen, musel být opravdovým silákem na národním tržním bojišti.
A CESK, a.s. tuto náročnou pozici na moravském veletržním poli svou přítomností potvrzovala. A nejenom to. Ze svého technického repertoáru vytáhla to, čím se dnes v zmrzlinových strojích představuje světová špička.
Pojďme se pro tentokrát podívat na zmrzlinové výrobníky, které mají ve svém názvu spojitost s pocitem příjemna  a jež jsou prezentovány příznačným  označením KISS 1 a KISS 3. Že se jedná v překladu o polibek, určitě nebudu muset nikomu vysvětlovat.

 
 

Jaký je rozdíl mezi těmito stroji – mimo jiné - , napovídá jejich číselné označení.  KISS 1 se vyznačuje jednou pákou, tedy schopností výroby jednoho druhu zmrzliny s její rozšířenou chuťovou modifikací.
„Polibková“ jednička je stolní přístroj, jenž je výrobcem doporučován jako stroj pro menší provozní podmínky a lze jej považovat, ale prosím brát jenom jako příměr, coby stroj pro začátečníky.
Avšak jeho schopnosti dávají na jasnou srozuměnou, že ve své snaze a píli dokáže velmi dobře udržet krok se svými zmrzlinovými bratry i vyšších váhových kategorií. Je použitelný nejenom pro výrobu zmrzliny, ale zvládá rovněž i produkci točeného jogurtu, sorbetta i granity.
Když vidíme jaké zázraky nám dokáže udělat naše počítačové PC, tak i v tomto smyslu lze hovořit o tomto zmrzlinovém atletu lehčí váhy, jehož řídící mikroprocesor dokáže pohlídat optimum hustoty zhotovované směsi.
To nedělá pouze v útrobách svého technického zázemí nýbrž o své poznatky se podělí i s vámi, kdy si na dobře čitelném display přečtete v jaké fázi se produkce právě nachází.
Jenom pro úplnost připomeneme, že chlazení stroje se provádí dvojím způsobem, a to vodou, která je samozřejmě účinnější a nutná při jeho větší zátěži. Vzduch, který má nižší parametry chlazení, má zase výhodu ve svém použití, že nám šetří kapsu při jeho zařazení oproti vodě a lze tuto úsporu přepnout při menší frekvenci výtoče.
KISS 1 je vybaven 8 litrovým nerezovým zásobníkem na výrobu směsi s nášlehovým čerpadlem. A navíc má v sobě velmi užitečné zařízení v podobě signalizace, že když nám dochází, přesněji řečeno, že za krátko dojde k vyčerpání připravované směsi, jehož prostřednictvím tak můžeme zavčas udělat účelné opatření.
Tento stolní maluch nám též poskytne úspornější a ekonomickou manipulaci díky jeho vybavenosti nočního systému provozu, kdy dokáže neodtočenou směs zakonzervovat pro další použití při teplotě + 4 °C.
O technických pocitech jeho elektronického či mechanického soustrojí je majitel upozorněn varovnými signály při jakékoli poruše tohoto zmrzlinového milovníka s typovým číslem 1.



Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.