Cukrář.cz

Reklama



SIGEP - sladký půvab v Rimini / -1

fiogf49gjkf0d

SIGEP – synonymum pro vše sladké, ale i z části slané, pro kakaovou hněď či čerň čokolády nebo v čidle zraku se zrcadlící ve svém nepřeberném odstínu nekonečná vzorkovnice zmrzlinových směsí či nepřeberná směs nástrojů, přístrojů a pomůcek všeho druhu.
To je Rimini, název města, ke kterému je v prvém měsíci každého roku nasměrován  zakalený hrot střelky kompasu všech cukrářských poutníků směřujících do této posvátné cukrářské Mekky vyznavačů sladkého oboru.
Ve 28 velkorozměrných pavilonech si pokaždé přijdou na své všichni ti, kteří zasvětili svůj život kráse, chuti a půvabu, které je možné nalézt snad pouze v taju cukrářského řemesla.

Tedy již po 33. zavoněl půvab malířských palet zmrzlinových směsí, cukrářských mnohotvarů, těstovin, pekařských výrobků, stejně tak i v prezentaci čokoládových tvůrců celého světa. Je s podivem, že v době italských ekonomických potíží, které se nevyhnuly i riminské fieře (výstaviště), zůstává zmrzlinářský, cukrářský, pekařský a mnohé další výstavní produkty tohoto druhu stále ve značném zájmu návštěvníku z nejenom apeninského poloostrova, ale i z mnohých dalších částí světa.
                                                                   
 



 

Chléb náš vezdejší, je již kvalitním a důstojným partnerem kombinacím cukrářských výrobků, kde je ve své účelovosti samozřejmě předčí, ale může se jim s hrdostí postavil i na roveň ve své estetické působnosti. Pekaři, kromě svého pradávného poslání v zajištění obživy se nám dnes již přetvořili i do role  gastronomických umělců.



 

Samostatnou kapitolou riminského veletrhu SIGEP je – a to opět – rozmanitá nabídka strojního zařízení a oborových pomůcek, které právě v Rimini nalezne návštěvník v podobě nepřeberného velkoskladu.
A takto bychom mohli svými kroky zájmu směřovat  z haly do haly, od stánku ke stánku a pořád by bylo co k nahlížení či poznávání.
Jak bylo uvedeno, riminský SIGEP je absolutním světovým oborovým veletrhem, co do vybavenosti a nabídky. V čem ale předčí všechny výstavní akce zbytku světa, je význam a kvantum jeho bezkonkurenčních soutěžních akcí. Jmenujme cukrářské mistrovství světa, zmrzlinářské, pekařské a světový pohár kávových expertů, baristů (viz. snímky výše).
Tento souhrn, ale zároveň i jen pouhý střípek uvedené reality letošního ročníku SIGEP 2012, je po tříleté odmlce – snad – opětovným vstupním a chci věřit, že i pravidelným krokem na největší výstavní scénu cukrářského oboru.

- pokračování -



Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.