�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP - sladký pùvab v Rimini / -1

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 27.01.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1651

To je Rimini, název mìsta, ke kterému je v prvém mìsíci každého roku nasmìrován zakalený hrot støelky kompasu všech cukráøských poutníkù smìøujících do této posvátné cukráøské Mekky vyznavaèù sladkého oboru.

fiogf49gjkf0d

SIGEP – synonymum pro vše sladké, ale i z èásti slané, pro kakaovou hnìï èi èerò èokolády nebo v èidle zraku se zrcadlící ve svém nepøeberném odstínu nekoneèná vzorkovnice zmrzlinových smìsí èi nepøeberná smìs nástrojù, pøístrojù a pomùcek všeho druhu.
To je Rimini, název mìsta, ke kterému je v prvém mìsíci každého roku nasmìrován  zakalený hrot støelky kompasu všech cukráøských poutníkù smìøujících do této posvátné cukráøské Mekky vyznavaèù sladkého oboru.
Ve 28 velkorozmìrných pavilonech si pokaždé pøijdou na své všichni ti, kteøí zasvìtili svùj život kráse, chuti a pùvabu, které je možné nalézt snad pouze v taju cukráøského øemesla.

Tedy již po 33. zavonìl pùvab malíøských palet zmrzlinových smìsí, cukráøských mnohotvarù, tìstovin, pekaøských výrobkù, stejnì tak i v prezentaci èokoládových tvùrcù celého svìta. Je s podivem, že v dobì italských ekonomických potíží, které se nevyhnuly i riminské fieøe (výstavištì), zùstává zmrzlináøský, cukráøský, pekaøský a mnohé další výstavní produkty tohoto druhu stále ve znaèném zájmu návštìvníku z nejenom apeninského poloostrova, ale i z mnohých dalších èástí svìta.
                                                                   
 



 

Chléb náš vezdejší, je již kvalitním a dùstojným partnerem kombinacím cukráøských výrobkù, kde je ve své úèelovosti samozøejmì pøedèí, ale mùže se jim s hrdostí postavil i na roveò ve své estetické pùsobnosti. Pekaøi, kromì svého pradávného poslání v zajištìní obživy se nám dnes již pøetvoøili i do role  gastronomických umìlcù.



 

Samostatnou kapitolou riminského veletrhu SIGEP je – a to opìt – rozmanitá nabídka strojního zaøízení a oborových pomùcek, které právì v Rimini nalezne návštìvník v podobì nepøeberného velkoskladu.
A takto bychom mohli svými kroky zájmu smìøovat  z haly do haly, od stánku ke stánku a poøád by bylo co k nahlížení èi poznávání.
Jak bylo uvedeno, riminský SIGEP je absolutním svìtovým oborovým veletrhem, co do vybavenosti a nabídky. V èem ale pøedèí všechny výstavní akce zbytku svìta, je význam a kvantum jeho bezkonkurenèních soutìžních akcí. Jmenujme cukráøské mistrovství svìta, zmrzlináøské, pekaøské a svìtový pohár kávových expertù, baristù (viz. snímky výše).
Tento souhrn, ale zároveò i jen pouhý støípek uvedené reality letošního roèníku SIGEP 2012, je po tøíleté odmlce – snad – opìtovným vstupním a chci vìøit, že i pravidelným krokem na nejvìtší výstavní scénu cukráøského oboru.

- pokraèování -


Vytisknuto dne 27.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku