Cukrář.cz

Reklama



GASTROHRADEC 2009 - 2. místa / - 3.

fiogf49gjkf0d

Skončit na druhém místě může být úspěch, popřípadě i neúspěch. Záleží s jakým záměrem dotyčný na soutěž přijížděl. Stanutí na takovémto postu  lze v každém případě označit za vynikající, kdy bývá zpravidla doprovázeno zlatou medailí. Pro ty kdo nejsou v gastronomických soutěžích zběhlí, tak jenom  pro informaci malé vysvětlení, že medailí stejné barvy na několika postech může být více a jejich udílení má jinou hodnotu než jsme běžně zvyklí u sportovních disciplín. Medaile nejsou jediným oceněním kulinářských aktérů. Náleží k nim i hlavní trofeje, kterými jsou pohár pohár Rudolfa Přibyla, který získavají nejlepší soutěžící v kuchařské a cukrářské skupině v kategorii senior. Letos byly tyto ceny uděleny poprvé u kuchařů i cukrářů, oproti minulým létům, kdy se stal držitelem této pocty pouze jediný soutěží, v jehož prospěch rozhodl nejvyšší počet celkově získaných bodů.  Vzhledem k tomu, že jak kuchařská a cukrářská profese jsou odlišnými obory a společné hodnocení v tomto smyslu nemusí být zárukou objektivity, došlo k rozhodnutí udílet ceny v obou soutěžně gastronomických odvětvích.
Ale ani zde výčet velkých trofejí není konečný. Náleží k nim loni zavedená cena Milana Burdy pro školu vítězného juniora a cena primátora Hradec Králové, kterou udílí první muž města podle toho, jak jej který výstavní exponát zaujal.

Cukráři mají své klasické rozdělení na seniory a juniory, kdy jsou pro tuto sladkou profesi vypsána kategorie U1 zosobňující Umělecké kuchařství a cukrářství „Artistika“, opět s rozdělením na mladší a starší, kde se mohou prezentovat výrobky ve zhotovení skulptur, margarinu, tuku, ledu, vosku, těsta, soli a koření.


 
 
2. místo kategorie C/2  - Alena Kirpalová, Regionální tým Praha


2. místo kategorie C/J2 - Michal Jaňour - Juniorský národní tým


2. místo kategorie U/1 - Markéta Frolková - VOŠ, SOŠ,  a SOU Bzenec

2. místo v kategorii U/J1 obsadila Zdenka Sirotová, SOŠ Zvolen (foto nezajištěno)


 
 
 

4. místo kategorie U/J1 - Veronika Krupková, SŠ potravinářská Smiřice

 



Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.