�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GASTROHRADEC 2009 - 2. místa / - 3.

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 05.04.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1203

Skonèit na druhém místì mùže být úspìch, popøípadì i neúspìch. Záleží s jakým zámìrem dotyèný na soutìž pøijíždìl. Stanutí na takovémto postu lze v každém pøípadì oznaèit za vynikající, kdy bývá zpravidla doprovázeno zlatou medailí.

fiogf49gjkf0d

Skonèit na druhém místì mùže být úspìch, popøípadì i neúspìch. Záleží s jakým zámìrem dotyèný na soutìž pøijíždìl. Stanutí na takovémto postu  lze v každém pøípadì oznaèit za vynikající, kdy bývá zpravidla doprovázeno zlatou medailí. Pro ty kdo nejsou v gastronomických soutìžích zbìhlí, tak jenom  pro informaci malé vysvìtlení, že medailí stejné barvy na nìkolika postech mùže být více a jejich udílení má jinou hodnotu než jsme bìžnì zvyklí u sportovních disciplín. Medaile nejsou jediným ocenìním kulináøských aktérù. Náleží k nim i hlavní trofeje, kterými jsou pohár pohár Rudolfa Pøibyla, který získavají nejlepší soutìžící v kuchaøské a cukráøské skupinì v kategorii senior. Letos byly tyto ceny udìleny poprvé u kuchaøù i cukráøù, oproti minulým létùm, kdy se stal držitelem této pocty pouze jediný soutìží, v jehož prospìch rozhodl nejvyšší poèet celkovì získaných bodù.  Vzhledem k tomu, že jak kuchaøská a cukráøská profese jsou odlišnými obory a spoleèné hodnocení v tomto smyslu nemusí být zárukou objektivity, došlo k rozhodnutí udílet ceny v obou soutìžnì gastronomických odvìtvích.
Ale ani zde výèet velkých trofejí není koneèný. Náleží k nim loni zavedená cena Milana Burdy pro školu vítìzného juniora a cena primátora Hradec Králové, kterou udílí první muž mìsta podle toho, jak jej který výstavní exponát zaujal.

Cukráøi mají své klasické rozdìlení na seniory a juniory, kdy jsou pro tuto sladkou profesi vypsána kategorie U1 zosobòující Umìlecké kuchaøství a cukráøství „Artistika“, opìt s rozdìlením na mladší a starší, kde se mohou prezentovat výrobky ve zhotovení skulptur, margarinu, tuku, ledu, vosku, tìsta, soli a koøení.


 
 
2. místo kategorie C/2  - Alena Kirpalová, Regionální tým Praha


2. místo kategorie C/J2 - Michal Jaòour - Juniorský národní tým


2. místo kategorie U/1 - Markéta Frolková - VOŠ, SOŠ,  a SOU Bzenec

2. místo v kategorii U/J1 obsadila Zdenka Sirotová, SOŠ Zvolen (foto nezajištìno)


 
 
 

4. místo kategorie U/J1 - Veronika Krupková, SŠ potravináøská Smiøice

 


Vytisknuto dne 20.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku