Cukrář.cz

Reklama



Téma "muffin"


muffin
Od: lenka

21.09.2004 19:30:52.
id: 85.


Prosím, neznáte recept na Muffiny? Na internetu jsem jich našla několik, ale vždy byl výsledek nevalný, neměly pěknou barvu a ani chuť nic moc. Nevíte taky, jestli se u nás někde dají sehnat čokoládové pecičky na pečení? (Zkoušela jsem péct i Muffiny od Vitany, ty byly kupodivu výborné, ale péct ze sáčku..)

Díky, Lenka

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: Svetlana

Vloženo: 23.09.2004 12:57:25.
ID: 86.


Ahoj, ja mam odskusany recept na mufiny. Ich priprava je velmi rychla a chutia fakt vyborne.

COKOLADOVE MUFINY

Vymastime plech maslom alebo margarinom, ruru vyhrejeme na 180stupnov a pecieme do zlatohneda.

250g hladkej muky
3 cajove lyzicky prasku do peciva
100g akejkolvek cokolady /nasekat na male kusky/
Toto zmiesame v jednej miske.

1vajce
125g praskoveho cukru
80ml rastlinneho oleja
250g cmaru /kyslej smotany, bieleho jogurtu/
Toto postupne vymiesame, pridame mukovu zmes, spolu premiesame a plnime rovnomerne priehlbiny v plechu.

Ked su mufiny upecene, vyberieme plech, nechame este 5 minut odstat a vyberieme.

Dufam, ze vam budu chutit. Je to fakt jednoducha priprava, neda sa na tom nic pokazit.

odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od: lenka

Vloženo: 25.09.2004 14:06:06.
ID: 87.


Milá Světlano,
dík, povedly se!!! Pokud máte ještě někdo nějaký dobrý receptík, klidně se ozvěte.

odpovědět

       Nadpis: Re: muffin
Od: Lída

Vloženo: 12.02.2010 21:18:43.
ID: 7294.


Fakt super, nechtěla jsem tomu věřit, že je tak jednoduchá a rychlá příprava(mám plech na mufiny) a výsledek nad očekávání.

odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od: Zuzka

Vloženo: 03.11.2004 15:54:35.
ID: 123.


Tu píšeš: spolu premiešame a plnime rovnomerne priehlbiny v plechu ?
asi tomu nerozumiem, aké priehlbiny ?

odpovědět

       Nadpis: Re: muffin
Od: gadgetka

Vloženo: 04.11.2004 9:07:38.
ID: 125.


zuzko, tím jsou určitě míněny "priehlbiny" v normálním plechu na muffinky... ;-)

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
          Nadpis: Re: muffin
Od: Marek

Vloženo: 15.11.2004 8:10:56.
ID: 134.


Na muffiny jsou nejlepší jednorázové papírové formy v pevném kartonu.
PS : težko k sehnání.
Ahoj

odpovědět

             Nadpis: Re: muffin
Od: libus.x

Vloženo: 22.04.2010 0:04:12.
ID: 7464.


Ahojky,zkusila bych sehnat pap.košíčky v nějakém obchodu s obalovým materiálem u nás v Plzni takový existuje, bude jich určitě více.Zdraví Líba

odpovědět

             Nadpis: Re: muffin
Od: Buby

Vloženo: 10.10.2011 9:47:28.
ID: 8262.


Papírové pečící košíčky jsou dneska skoro v každém hypermarketu a někdy i v papírnictví. Nejlepší je použít papírový košíčky do formy na muffiny .... odpadá mytí formy a drží to dobře pohromadě. ;)

odpovědět

                Nadpis: Re: muffin
Od: Dana

Vloženo: 06.09.2012 14:48:03.
ID: 9388.


A víte někdo, jak dostat ty muffiny po upečení z toho papíru?

odpovědět

             Nadpis: Re: muffin
Od: 8AnU0Sb7

Vloženo: 10.09.2013 0:49:55.
ID: 10212.


Ka nje muaj qe me bie floku vazhdimisht dhe shume madje nuk me ka ngel as gsjyma e flokeve.. Kam perdoru maske me te verdhe veze dhe vaj ulliri disa here pa asnje rezultat.. Tani jam duke marre disa kapsula dycray kunder renies se flokeve po spo shoh asnje rezultat Me rekomandoni emrin e ndonje ilaci ose trajtime ne shtepi apo emra vitaminave qe duhet te marre

odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od: Andrejinka

Vloženo: 17.09.2007 13:46:30.
ID: 3015.


Dnes jsem je dělala.Poravdu výborné.Jen jsem přidala trochu mléka:o))Mohu vřele doporučit.

odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od:

Vloženo: 07.04.2010 18:55:46.
ID: 7430.


a nechybi tam vajicka? :-) no uvidim, ted se mi pece prvni varka :-)

odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od: mamča

Vloženo: 24.11.2010 12:18:30.
ID: 7807.


Perníkové mufiny:250 g polohrubé mouky i kypřící prášek do perníku, l vejce, 5 lžic oleje olivového, 250 ml méka.l lžíce medu,125 g moučkového cukru,vanilkový cukr,lžíce kakaa. Vymazat formu syrovým máslem nalít a na povrch dát pár rozinek popř. ořech. Péct 35 min. v troubě 160 stupnů teplé.

odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od: domca

Vloženo: 13.04.2011 19:02:00.
ID: 8024.


na kolko je asi jedna davka?prosim,,, lebo ich chcem robit ale neviem ci staci jedna davka vo pred dakujem,,

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: eithel

Vloženo: 29.10.2006 16:04:18.
ID: 1384.


miesto cokolady som tam supla vanilkovy cukor a hrozienka a boli super.

Uplne najlepsie su ak do cesta pridate trochu mletych orechov..

Inak vynikajuci recept, musim podakovat u nas v rodine a okoli je velmi oblubeny :)

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: eithel

Vloženo: 29.10.2006 16:04:43.
ID: 1385.


miesto cokolady som tam supla vanilkovy cukor a hrozienka a boli super.

Uplne najlepsie su ak do cesta pridate trochu mletych orechov..

Inak vynikajuci recept, musim podakovat u nas v rodine a okoli je velmi oblubeny :)

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od:

Vloženo: 17.07.2007 9:14:12.
ID: 2421.


250 g hladké mouky, prosáté
25 g kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky mleté jedlé sody
85g čokolády na vaření, nasekané
85g bílé čokolády, nasekané
100g mléčné čokolády, nasekané
2 vejce, prošlehaná
285ml zakysané smetany
85g přírodního krupicového cukru
85g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy

Příprava:
1. Troubu předehřejte na 200/180°C. Vymaž­te 11 důlků ve formě na muffiny. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, kakao, sodu a všechnu čokoládu. V jiné misce prošlehejte vejce se smetanou, cukrem i máslem.

2. Směsi slijte a lehce promíchejte, v těstě ma­jí zůstat kousky. Lžící naplňte důlky ve formě.

3. Pečte asi 20 minut, až muffiny vyběhnou. Nechte je ještě 15 minut ve formě. Pak je vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.


odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: Karlos

Vloženo: 01.03.2008 11:40:03.
ID: 4185.


Posílám svůj recept na muffins:
Je to kombinace několika receptů, dospěl jsem k němu po mnoha zkouškách.
Mléko a tuk je přepočítán dle suché směsi na mufiny, kterou používali v cukrárně kde jsem se učil.
Tuku je v této směsi opravdu hodně, doléval se nakonec. Někomu připadne recept hříšně tučný, ale je to třeba, olej dá muffinám ten správný šmak a jemnost, hutnost.
200g mouka
100g cukr krupice
jedno vejce,
asi půl sáčku van cukru
2 lžičky kypřícího prášku
cca 120g mléka
sttejné množství oleje...tedy 120g
Klasický postup, suchá směs, tekutá směs. Promícháme cukr mouku a prášek do pečiva s van. cukrem. D směsi zašleháme mléko s předem rozkvrdlaným vajíčkem. Šleháme ručním šlehačem asi 4 - 5 minut, pak nalejeme olej a došléháme asi 2 minuty. Hmota je hodně vazká, hutná. Kdyby to váš šlehač nezvládal trochu pořeďte mlékem.
Nevýhodou příliš řídkých hmot je špatná struktura upečených muffin, táhlé komůrky stoupajících bublin kypřícího plynu.
Nejradši je mám s borůvkami!
Lépe péct v košíčcích!
Mějte se.(snad se vám povedou kdybyste to přeci jen chtěli zkusit)



odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od: Jája

Vloženo: 23.03.2008 8:48:22.
ID: 4382.


Jaká mouka se nejlepší - polohrubá, hladká, celozrnná? A co třeba ovesné vločky?
Jde mi právě o to, aby měly muffins ten správný šmak.
Ještě se chci zeptat jak je správně dělat s těmi borůvkami, zmrazenými. Přidat cukr a kolik, borůvky rozmrazovat, nebo ne?
Díky za odpověď.

odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od: EvaK

Vloženo: 26.08.2009 14:34:13.
ID: 6826.


Dobrý den. Chtěla bych opravdu moc pochválit Váš recept na muffins. Nejen, že krásně vypadají, ale skvěle chutnají a to i v tmavé verzi a i druhý den.....víc dnů zatím nevydržely:) Vůbec neztratily svoji vláčnost. EvaK

odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od: radga

Vloženo: 20.10.2009 13:55:55.
ID: 6971.


Prosím, jak dlouho a pri jake teplote pecete vase "tucne" muffinky?

odpovědět

       Nadpis: Re: muffin
Od: EvaK

Vloženo: 29.10.2009 19:07:59.
ID: 6991.


Mě se daří na 200st./25min. Eva

odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od: Kaci

Vloženo: 17.07.2011 17:44:02.
ID: 8167.


Karlosovi muffiny jsou fakt výborné, krásně vyběhly a uprostřed jsou vláčné. Zkusila jsem je napoprvé zčásti s nasekanou čokoládou a zčásti se sušenými brusinkami, a ty byly moc dobrý. Ty borůvkový a malinový s bílou čoko tedy taky prubnu :)
Z dovolených mám trochu závislost na banana caku a pineapple caku, tak bych ráda i takové muffins... Nebo citrónový :) Zkusím experimentovat s tímto zákl. receptem, ale nevím, jestli to může vyjít... jednou jsem dělala citrónové podle receptu z netu, a nic moc (dala jsem tam ale krapet víc citrónové šťávy, a muffiny jaksi nevyběhly).

odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od: mavas

Vloženo: 21.05.2012 22:20:57.
ID: 8650.


super ,super jen se po nich zaprášilo,díky moc za návod

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: Karlos

Vloženo: 23.03.2008 11:52:02.
ID: 4383.


borůvky jsou nejlepší čerstvé, stejně jako maliny, nebo jahody. Ainsley Harriot doporučuje maliny a bílou čokoládu, věřím že to má něco do sebe. Když dávám borůvky tak jedině rozmražené, stejně jako u kynutého těsta i zde je nevýhodou zchlazení hmoty, při pečení to pak déle trvá než se propeče střed. Naposled jsem dělal muffins s povidly, mohu říct že neměly chybu, opravdu jakoukoliv zavařeninu je možné použít do mufinů, dobré jsou půlky zavařených meruněk, ananas nic moc, broskev bez chuti, dobré je nasekat nožem čokoládu na vaření a zamíchat přímo do hmoty.
Já zkoušel směs polohrubé a hladké mouky, i polohrubou samotnou. Dospěl jsem k závěru že mi nejvíc chutnají s hladkou moukou. Ovšem ne 00 extra, s tou jsou takové fádní, světlé a málo aromatické.
Karlos.

odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od: Jája

Vloženo: 23.03.2008 20:32:05.
ID: 4387.


Díky za brzkou odpověď.
Ještě se zeptám na ten cukr, jestli přidat, nebo ne, když dám ty borůvky a taky kolik těch borůvek dát, aby těsto nebylo pak moc mokré. Vlastně nevím jestli je zamíchat do těsta, nebo dát do košíčku trochu těsta, pak borůvky a navrch zase těsto. Co je lepší?
Nemám s tím žádné zkušenosti a tak se raději vyptávám, takže nejlepší dát jen mouku hladkou? A co ta celozrnná nebo ovesné vločky?
Nakonec se chci ještě zeptat na kakao, když bych chtěla mufinky kakaové, kolik dát kakaa a přidat cukru?

odpovědět

       Nadpis: Re: muffin
Od: EvaK

Vloženo: 29.10.2009 19:14:51.
ID: 6992.


Zkoušela jsem kakaovou verzi a místo 30g mouky jsem dala kakao. Záleží na chuti každého, chce to vyzkoušet. Do kakaových je dobrá i kokosová nebo ořechová náplň. Byly dobré i ze špaldové mouky s hrozinkami, čokoládou a ořechy nebo banánové se skořicí :)Eva

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: Karlos

Vloženo: 23.03.2008 21:04:22.
ID: 4388.


No tak přiznám se tady nevim, kolik mouky nahradit kakaem, jestli pětinu nebo čtvrtinu. Na kakaové moc nejsem.
Borůvky lépe dávat tak že se hmotou nastříkne dno, na tzo se nasype hromádka borůvek a celé se to zastříkne, aby byl košíček tak ze dvou třetin (i více)zaplněný. Párkrát se mi ale stalo, že díky borůvkám uletělo ono víčko (klobouk) a borůvky vyhřezly. I tak je to ale k sežrání:-)
Z polohrubé mouky jsou takové, bábovkově hrubší, někdo by to jistě ocenil, ale já ne, tedy ne tady u mufin.
Cukr jsem kvůli borůvek nepřidával....nepřišlo mi to třeba.

Karlos.

odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od: Jája

Vloženo: 27.03.2008 11:22:08.
ID: 4408.


A co špetka soli? V některých receptech se vyskytuje, je to k něčemu dobré?

odpovědět

       Nadpis: Re: muffin
Od: Moník

Vloženo: 27.03.2008 20:04:45.
ID: 4411.


Na zvýraznění chuti.M.

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: Katulka

Vloženo: 18.09.2008 16:57:33.
ID: 5295.


prosíím Vás....mělaj jsem u kamarádky mufiny aly bylo to již koupeně hotové těsto...já chci zkusit normální..a potřebovala bych se zeptat mají být pravé mufiny uprostřed sirové?? Kamarádka tvrdí že ano tak se ptám..díky předem

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: eliška

Vloženo: 18.09.2008 18:57:32.
ID: 5297.


syrové snad ne, ale v některých je uvnitř trošku marmelády. možná se jen syrové zdály.já doma používám tento recept:
250g. mléko
1 vejce
50g rozpuštěné máslo
350g polohrubá mouka /ne víc, po přidání čokolády
a ovoce hmota zhoustne/
100g hnědý cukr krupice nebo krystal
1 prášek do pečiva
vše smíchat a přimíchat nasekanou bílou čokoládu a ovoce - původní recetp je s malinami. obměňovat lze podle chuti-oříšky, hrozinky,tmavá čokoláda prostě jak kdo má rád.plním do papírových košíčků, které si sama udělám/ v obchodě jsem tak vysoké nikdy nesehnala/.natáhnu či namačkám na sklaničku pečicí papír, nastrkám do prohlubenin v plechu na mufiny a naplním hmotou. nelekněte se, hmota je lepkavá něco jako pálená.toto množství je na počet asi 12 kousků. alespoň si teď myslím, že jich na tom plechu tolik je. pečeme 20 min. na 200 st.

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: Tereza

Vloženo: 16.02.2009 12:45:19.
ID: 5852.


Muffiny jsou opravdu nejlepší z hladké mouky. Zkoušela jsem kombinaci 1:1 s celozrnnou moukou, ale byly příliš hrubé, nedobré.

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: Mirka

Vloženo: 04.08.2009 17:42:55.
ID: 6680.


Ahoj...taky už jsem dělala několikrát muffiny....dělávala jsem je v papírových košíčcích..ale chtěla bych se zeptat, když je momentálně nemám..a chci ty muffiny udělat normálně na plechu...čím ho mám vytřít...a nebo jestli to mám raději udělat jen v teflonové formě ve tvaru bábovky vytřené máslem....


odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od: Karlos

Vloženo: 31.08.2009 15:03:39.
ID: 6840.


Pokud není teflonová, tak zaručená metoda je: vytřít 100% tukem a po vytuhnutí vysypat moukou. Abych to upřesnil, je vhodné nechat roztavený tuk vychladnout tak, aby trošku zhoustnul, a ve formičce držel, teda ne aby tekl ze stěn na dno...
Ony ale mufiny jsou vážně nejhezčí v papírovém košíku, už to k nim tak nějak patří myslim, to rozbalování.


odpovědět

       Nadpis: Re: muffin
Od: Dana

Vloženo: 09.01.2010 15:06:08.
ID: 7228.


Dnes jsme si s dcerou vymyslely, že budeme péct muffiny, vhodila jsem dotaz do google, ať si s tím poradí a on mě vhodil do této diskuse. Jak jsem ji postupně četla, psala jsem si recepty, které jsem cestou potkávala. Fasinovaně jsem četla příspěvky od Karlose, takřka poeticky napsané a tak jsem se rozhodla pro jeho recept. Nemám papírové bábovky, které muffinám zajisté sluší... Dostala jsem od Ježíška silikonové formičky. Jsem taky pro klasiku, nemám se silikonem:-) žádné zkušenosti. Takže se ptám, jak to s těmi formičkami je, mají se vymazávat...? Dík za odpověď a hezký nový rok!

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: marketa

Vloženo: 27.12.2009 17:43:59.
ID: 7175.


miluju muffiny, muzete mi poradit s ozdobenim? mne se libi takove ty velke cepice, co na nich maji a jeste ruzne dozdobovani.. osvedceny recept?

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: silures

Vloženo: 07.04.2010 18:53:56.
ID: 7429.


a nechybi tam vajicka? :-) no, uvidime, uz se mi pece prvni varka :-)

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: malpet

Vloženo: 25.05.2010 12:53:39.
ID: 7508.


Karlosovy mufiny jsou nejlepší, dal jsem borůvkovou marmeládu a neměly chybu.

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: MM

Vloženo: 23.02.2011 12:10:56.
ID: 7962.


Recept byl naprosto úžasný! Používáme silikonovou formu...lupla jsem do každého ďůlku trošku másla, aby šli muffinky pěkně od formy. Při další várce jsem zjistila, že to není vůbec třeba. Těsto se nádherně odlepí. Skvělé! Děkujeme.

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: Martin

Vloženo: 05.03.2011 18:58:28.
ID: 7973.


Ahoj, zháňal som recept na mufiny a google ma zaviedol na toto fórum, a veľmi ste mu poradili ohľadom mufin. Spojil som niekolko receptov dohromady i ked skoro všetky vychádzali s jedného základu. Môj recept je 200g hladkej múky, 100g trstinového cukru, 1 vajíčko, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 125g oleja, 250g tvarohu, čokoláda alebo bobuľové ovocie, kakao.
Cukor + vajíčko + tvaroh vyšlahame, pridáme olej potom múku s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom. Pre toho ako kto má rad bud pridá kakao, nasekanu čokoládu. Hmota je dost hustá ale je ideálna na naplnenie 10 ks mufin. Ja som naplnoval košičky a vložil ich do plechu na mufiny, nemusel som tým vymasťovať plech a mufiny krásne držali tvar a boli priamo už v košíčkoch :) Tak prajme dobrú chuť

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: Paolin

Vloženo: 09.03.2011 20:55:45.
ID: 7983.


To KARLOS_chybí mi informace na kolik a jak velkých košíčků těsto je, pokud by bylo možné doplnit... Dále mě zajímá, jak dlouho se muffiny pečou, moje trouba peče nějak hodně a co ostatní pečou na 20minut, mně stačí 10-12min, mám elektrickou troubu, kde se dá zapnout i horkovzdušné pečení, vzadu peče víc a vpředu míň, je to trouba za pár korun, plánuji pořídit 3x tak dražší, ale zatím není.)

TO ALL_A poslední otázka jaký plech použít, resp. koupila jsem košíčky a plech , ale jsou moc velké, tak jsem pro jistotu zakoupila ještě menší košíčky, ale já bych chtěla zkusit péct ty velké muffiny, poraďte..

A kolik máte plechů na muffiny? Jeden nebo dva? Nebo si upečené muffiny vyndáte z důlků, vložíte další košíčky, během toho, co vám jede trouba???

Do košíčku dávám těsto lžící a chvilku to zabere... Jak vy? Používáte cukrářský pytlík?

odpovědět

    Nadpis: Re: muffin
Od:

Vloženo: 28.07.2011 16:01:50.
ID: 8173.


Paolin:
Počet muffin už si nepamatuju. Sorry. Dávám to na cca 150°C ale podle mého přenosného teploměru je tam o něco víc.... spíš 170. Těch 20 minut to peču minimálně, ke konci snížím teplotu.
Myslíte košíčky, jakože plechové důlky, nebo papírové košíčky? Košíček vždy potřebuje důlek, tedy muffinovou formu, jinak se rozjede. Nerad dělám mufiny bez papírového košíčku a tak ty větší košíčky(nevětší co jsem viděl k dostání) vkládám do plechové formy s důlky a vejdou akorát.
Na plech dávám tři formy tušim s šesti důlky jedna.
Hmota z 400 g mouky mi výjde tuším na dva plechy, ale musel bych to zkusit, už jsem je snad rok nevyráběl.
Na plnění je nejlepší cukrářský pytel bez trubičky, s kolíčkem připnutým u ústí. Když plníte, sejmete kolíček a plníte jeden muffin za druhým, je to rychlovka, žádné mazání se se lžičkou.


odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: Niki

Vloženo: 13.08.2012 21:59:07.
ID: 9022.


Karlos: Úžasnej recept! Už neměnim :)

odpovědět

Nadpis: Re: muffin
Od: Emana

Vloženo: 03.12.2016 21:50:26.
ID: 13527.


Přátelé, nevíte jestli musí nebo nemusí být správný muffin popraskaný. Já ho mám vždy krásně hladký.
Pokud musí být vrch popraskaný,jak toho docílím?

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 4. října 2024
svátek slaví František, zítra Eliška

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.