Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: muffin'

Od: Karlos

Vloženo: 01.03.2008 11:40:03

Posílám svůj recept na muffins:
Je to kombinace několika receptů, dospěl jsem k němu po mnoha zkouškách.
Mléko a tuk je přepočítán dle suché směsi na mufiny, kterou používali v cukrárně kde jsem se učil.
Tuku je v této směsi opravdu hodně, doléval se nakonec. Někomu připadne recept hříšně tučný, ale je to třeba, olej dá muffinám ten správný šmak a jemnost, hutnost.
200g mouka
100g cukr krupice
jedno vejce,
asi půl sáčku van cukru
2 lžičky kypřícího prášku
cca 120g mléka
sttejné množství oleje...tedy 120g
Klasický postup, suchá směs, tekutá směs. Promícháme cukr mouku a prášek do pečiva s van. cukrem. D směsi zašleháme mléko s předem rozkvrdlaným vajíčkem. Šleháme ručním šlehačem asi 4 - 5 minut, pak nalejeme olej a došléháme asi 2 minuty. Hmota je hodně vazká, hutná. Kdyby to váš šlehač nezvládal trochu pořeďte mlékem.
Nevýhodou příliš řídkých hmot je špatná struktura upečených muffin, táhlé komůrky stoupajících bublin kypřícího plynu.
Nejradši je mám s borůvkami!
Lépe péct v košíčcích!
Mějte se.(snad se vám povedou kdybyste to přeci jen chtěli zkusit)



Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.