Reklama
|
Téma "Proč praskají indiánky"
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: Watt
|
Vloženo: 14.04.2005 20:12:54.
ID: 304.
|
|
Praskají nám indiánky. Poraďte prosím, jakou děláme technologickou chybu. Příliš chladíme, nebo používáme špatný druh čokolády. Dosud jsme používali Nestle nebo Carla. Děkuji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: Johny
|
Vloženo: 23.04.2005 9:43:36.
ID: 316.
|
|
Rad bych se zeptal jestli použiváte při výrobě bilkoveho krému sušene nebo čerstvé bilky. Slyšel jsem, že při výrobe indianu ze sušenych bilku, krém sesedá a tím praská i čokoláda. A jaký poměr cukru a bilku dávate? My používáme poměr bilky 1 : cukru 2, přicemž 2/3 cukru svařit na silny let. Domnivám se, že v čokoladové polevě problém nebude. Carla nám zcela vyhovuje i na potahovaní indiánků. Poměr ředění čokolád. polevy Carla u nás je - Carla 7,500 kg : ztuž. tuk 2,500 kg.
odpovědět
|
|
Nadpis: Vzkaz pro Olgu ze Slovenska
Od: Johny
|
Vloženo: 08.05.2005 19:56:06.
ID: 326.
|
|
Olgo moc se omlouvam, ale jsem pracovne pretizen. Zlobi me E-mail, ale recepturu poslu. Diky J.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: watt
|
Vloženo: 12.05.2005 22:14:11.
ID: 328.
|
|
Na bílkový krém používám pasterované bílky s 55% cukru. Myslím, že už jsme na důvod praskání přišly. Na buflery jsme natlačily bílkový krém a daly jsme chladit, pak jsme podle času potahovaly čokoládou, někdy i druhý den. Pak i při mírné změně teploty /při expedici, nebo prodeji/ indián praskl. Nyní potahujeme ihned a zdá se, že je po poroblému.
Krém z pasterofaných bílků výborně drží.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: Johny
|
Vloženo: 18.05.2005 16:17:23.
ID: 330.
|
|
Bylo by troufale pozadat o recepturu na indiany s pasterovanymi bílky s přidavkem 55% cukru? Nejsem si jist jak je to tam s podilem cukru k bilkum. Velmi dekujim a preji mnoho uspechu!
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: Johny
|
Vloženo: 21.05.2005 8:25:46.
ID: 333.
|
|
Vazena Olgo ze slovenska, zkousel jsem Vam poslat recepturu na indianky, ale Vase E-mailova adresa je neplatna. V pripade zajmu napiste novou. Hans
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: tomík
|
Vloženo: 02.11.2007 20:37:06.
ID: 3343.
|
|
prakají proto že máte ai špatný krém a čokoládu jsem cukrář.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: Helena
|
Vloženo: 03.01.2008 17:44:56.
ID: 3779.
|
|
Máte špatný bílkový sníh,moc řídký a ten po potahnutí sedá a pokud je čokoláda ještě hustější praskají. Na indiány nutno čokoládu hodně naředit,špička indiánku musí prosvítat a při potahování zlehounka stékat.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od:
|
Vloženo: 03.11.2007 2:03:24.
ID: 3346.
|
|
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: vernika
|
Vloženo: 04.01.2008 9:06:36.
ID: 3781.
|
|
do čokolády namíchejte malé množství rostlinného oleje, čokoláda sisi déle tuhne ale zato je pružnější a nepraská
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: Jana
|
Vloženo: 04.01.2008 18:33:44.
ID: 3785.
|
|
Každý cukrář snad ví,že je zákázáno tvořit indiány z čerstvých bílků. Sušené se ředí v poměru 0.10kg bílek a 0.70kg vody.Je lepší nechat je den namočené. Receptura 1/2 l bílek a 0.50kg krupice,dál 1kg na rozvar.Někdo používá jahodový protlak,jiný marmeládovou směs ředěnou vodou.Ocet. Indiáni mě praskají pouze když jsou dlouho po vychlazení venku z chladících boxů,např.při expedici.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od:
|
Vloženo: 19.01.2008 12:13:41.
ID: 3898.
|
|
co to říkáte za blbost , že je zakázáno používat čerstvé bílky to není vůbec pravda .
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: Helena
|
Vloženo: 19.01.2008 12:32:23.
ID: 3899.
|
|
To taky slyším poprvé!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: Jana
|
Vloženo: 20.01.2008 18:29:54.
ID: 3905.
|
|
Blbost????Tak pověsím řemeslo po 17ti letech na hřebík.Už ani nevím,jak je to dlouho nakazané,nejdříve hygienou,dnes ČOI.Díky salmonele je zakázáno používat čerstvé bílky bez tepelné úpravy...Zítra se to pokusím zjistit z vyhlášek.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: Jana
|
Vloženo: 20.01.2008 20:12:26.
ID: 3906.
|
|
Já teda nejsem profík, ale vyčetla jsem, že v bílkovém sněhu na indiánky nebo do trubiček je ta nutná tepelná úprava zajištěna vřelým cukrovým rozvarem, který se do syrových bílků zašlehá. Tento způsob je opravdu povolen, jiný sníh než tento se do trubiček a indiánů nemůže dávat, a jsou to čerstvé bílky i tepelná úprava.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: Jana
|
Vloženo: 23.01.2008 20:36:21.
ID: 3915.
|
|
Pokud někdo vyrábí indiány z čerstvých bílků,tak si pěkně koleduje.Z vlastní zkušenosti vím že ze sušených je daleko více hmoty a twď ty vyhlášky. Ad§3 odst.1 písm a, Zákon č.110/1997 o potravinách a tabák.výrobcích:Zcela novou povinností je používání pro výrobu potravin pouze vaječných obsahů tepelně ošetřených a to s cílem omezit vzniku alimentárních onemocnění(salmonelóz)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: Jana
|
Vloženo: 23.01.2008 20:42:39.
ID: 3916.
|
|
pokračování §3 1b, dodržovat požadavky na zdrav.nezávadnost,jakost,přepravu,skladování a uvádění do oběhu potravin nebo surovin k jejich výrobě a technol.a hygien.požadavky stanovené tímto zákonem a zvláštními právními předpisy nebo rozhod.příslušných správních úřadů a to ve všech fázích výroby a uvádění do oběhu.Používat k výrobě tepelně neopracovaných potravin pouze tepelně ošetřené vaječné obsahy. Cukerný rozvar není dostačující,není to tepelně opracovaný bílek Nechci se lidi hádat,je to k dobru nás všech,co po nás ČOI jde :-))
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: Johny
|
Vloženo: 01.04.2008 20:00:47.
ID: 4445.
|
|
čerstvá vejce na provozu jsou riziko,jsem klidnější když používám pasterovaná nebo sušená,indiány dávat do lednice je nesmysl,proto praskají,stříkat ještě teplou hmotu a po vychladnutí potahnout a máte pokoj
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: Johny
|
Vloženo: 03.04.2008 14:09:45.
ID: 4458.
|
|
Nechci nijak prudit, ale přezdívku "Johny" na tomto serveru používám již já a to delší dobu, možná bude lepší když si najdete svouv vlastní, aby nedocházelo k záměnám! S pozdravem Flégl Jan.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: anna
|
Vloženo: 13.04.2008 7:27:26.
ID: 4549.
|
|
tak které bílky se používají sušené a nebo normální vím , řže někde se používají sušené a někde normální tak co je teda pravda .
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: jana
|
Vloženo: 13.04.2008 14:03:32.
ID: 4550.
|
|
Na indiány se musí používat pouze sušené,jak jsem psala výše.Normální se používají na pečené věci
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: jarek
|
Vloženo: 25.04.2008 14:40:48.
ID: 4608.
|
|
mě taky indiánky praskají proč se tak děje .
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: vanilkova
|
Vloženo: 02.09.2008 12:10:20.
ID: 5222.
|
|
mám prosbu, mohli byste mi poradit kde bych si mohla objednat sušené bílky dík
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: Jana 2
|
Vloženo: 03.09.2008 15:28:17.
ID: 5228.
|
|
Jak je již několikrát psáno.U dodavatele surovin v okolí Vašeho bydliště
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Proč praskají indiánky
Od: cvrcek
|
Vloženo: 26.11.2014 13:42:24.
ID: 12824.
|
|
jsem rok po vyuceni a ve skole na praxi sme pouzivaly pouze chlazene bilky nebo vyklepavane.salmonea se hlavne projevi kdyz jsou bilky minimalne 3dny mimo lednici jako to praktikuji v jedne nejmenovane vyrobne v HK.jinak to neni mozne!
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|