Cukrář.cz

Reklama



Jak se vyrábí čokoládová vajíčka

30.12.2001 | Autor: Radim Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Čokoládová vajíčka se vyrábí buď z čokoládové máčecí hmoty nebo z obyčejné čokolády. Děláte-li je z obyčejné čokolády, musíte ji řádně vytemperovat a dostatečně zředit kakaovým máslem. Když vajíčka nejdou z formy, znamená to, že hmota nebyla řádně vytemperovaná, hustá či studená. Hmota na vylévání musí být vytemperovaná zrovna tak jako čokoládová máčecí hmota na polévání. Teplota hmoty nesmí být vyšší jak teplota lidského těla. Formy při vylévání musí být zrovna tak teplé jako je hmota. Je to nutné nejen v zájmu dobrého lesku, ale i proto, abychom dostali vajíčka z formy ven. Tenká vajíčka docílíme jen řídkou hmotou, hodně povolenou kakaovým máslem. Dělá se to tím způsobem, že se hmota nalije do forem, hned nebo po chvilce vyklopí a formy se nechají odkapat na drátěné mřížce. Okraje se musí řádně zarovnat, aby půlky k sobě řádně přilehly. Při slepování dutých vajíček postupujeme tak, že jedna půlka se na teplém plechu nahřeje a druhá se přilepí.

Dnes je pondělí 30. listopadu 2020
svátek slaví Ondřej, zítra Iva

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.