Cukrář.cz

Reklama



Tiramisu

23.09.2020 | Autor: Petr Šíma | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
 

 4 porce

15 dlouhých cukrářských piškotů
Asi 3dcl silné černé kávy (v nouzi lze použít kávu rozpustnou)
4 lžíce cukru
0,5kg mascarpone
2 vanilkové lusky
1,5dcl sladkého vína-sherry (mandlového likéru)
1 pomeranč
100g kvalitní hořké čokolády ( s obsahem 70% kakaa)

Fantastický a tradiční italský desert. Tiramisu lze přeložit jako „Zvedni mě“ to znamená, že by i samotný desert měl být nadýchaný a chuťově plný.

Připravte si středně hlubokou mísu o průměru asi 30cm (nejlépe hranatou), naskládejte do ní  piškoty těsně vedle sebe
Uvařte kvalitní silnou kávu, oslaďte 2 lžícemi cukru. Piškoty přelijte a pozorujte jak se káva nasává do piškotů. Trochu kávy si nechte na další vrstvu
Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. Nakonec přimíchejte pomerančovou šťávu
Ochuceným krémem mascarpone potřete piškoty, vytvořte další vrstvu z máčených piškot a krému
Navrch nastrouhejte čokoládu a doplňte strouhanou pomerančovou kůrou. Nechte v lednici zatuhnout


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.