Cukrář.cz

Reklama



Marcipánové rady / -2.

29.05.2020 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Při potahování marcipánových vajíček, švestek a třešní se někdy stane, že když je vytahujeme z máčené hmoty, tak nám spadnou velice snadno se špejlí, což obyčejně znamená ztrátu času. Tomu odpadávání lze zamezit, ponoříme-li špejli před zapíchnutím do předmětu do tekutého kakaového másla nebo čokolády.

Abychom zhotovili malé, jednoduché marcipánové houbičky a sice pohodlnějším a rychlejším způsobem nežli dosud, použijeme k tomu láhve s malou výdutí ve dně. Tuto potřeme olejem , tvoříme stejné marcipánové kousky o něco špičatější nežli vejce, položíme na výdutí láhve a přitiskneme rukou.

V době povelikonoční a povánoční hrají marcipánové odpadky a neprodané marcipánové zboží velkou úlohu. Tyto věci z marcipánu zužitkujeme prakticky s užitkem, když je rozstrouháme a zapracujeme do krokantu. Vezmeme k tomu 1/3 marcipánových odpadků a 2/3 ořechů. Zboží (tyčinky apod.) se tím nijak neznehodnotí. Naopak, příchutí mandlí z marcipánu se kvalita ořechových krokantů jen pozvedne.


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.