�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Marcipánové rady / -2.

Autor: red.
Datum vyd�n�: 29.05.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3619

V dobì povelikonoèní a povánoèní hrají marcipánové odpadky a neprodané marcipánové zboží velkou úlohu. Tyto vìci z marcipánu zužitkujeme prakticky s užitkem, když je rozstrouháme a zapracujeme do krokantu.

Pøi potahování marcipánových vajíèek, švestek a tøešní se nìkdy stane, že když je vytahujeme z máèené hmoty, tak nám spadnou velice snadno se špejlí, což obyèejnì znamená ztrátu èasu. Tomu odpadávání lze zamezit, ponoøíme-li špejli pøed zapíchnutím do pøedmìtu do tekutého kakaového másla nebo èokolády.

Abychom zhotovili malé, jednoduché marcipánové houbièky a sice pohodlnìjším a rychlejším zpùsobem nežli dosud, použijeme k tomu láhve s malou výdutí ve dnì. Tuto potøeme olejem , tvoøíme stejné marcipánové kousky o nìco špièatìjší nežli vejce, položíme na výdutí láhve a pøitiskneme rukou.

V dobì povelikonoèní a povánoèní hrají marcipánové odpadky a neprodané marcipánové zboží velkou úlohu. Tyto vìci z marcipánu zužitkujeme prakticky s užitkem, když je rozstrouháme a zapracujeme do krokantu. Vezmeme k tomu 1/3 marcipánových odpadkù a 2/3 oøechù. Zboží (tyèinky apod.) se tím nijak neznehodnotí. Naopak, pøíchutí mandlí z marcipánu se kvalita oøechových krokantù jen pozvedne.


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku