Cukrář.cz

Reklama



Vánoční receptury

10.12.2018 | Autor: Mirka Slavíková | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Meruňková pochoutka

Tento jednoduchý recept patří do oblíbené řady cukroví připravovaného za studena. Připravíme si báječné kuličky, ve kterých je chuť sušených meruněk a ořechů doplněna lehkostí burizonů.

Receptura na 1100 g čajového pečiva: 350 g burisonů, 100 g sušených meruněk na drobno nakrájených, 100 g vlašských jader hrubě sekaných, 50 g másla, 125 g medu, 80 g tukové polevy, 50 g rozinek, 30 g  Tuzemáku, 100 g čokoládové polevy máčecí bílé, 100 g lískových jader pražených nahoblovaných, 50 g nasekaných rozinek.

Postup: Tukovou polevu mírně povolíme a vyšleháme s Tuzemákem, máslem a medem. Do vyšlehané pěny vmícháme ostatní suroviny a tvarujeme kuličky, které necháme mírně zatuhnout. Rozpustíme bílou čokoládu, kuličky v polevě namáčíme a obsypeme lískovými jádry s rozinkami.

 

Čokoládové věnečky s třešní

Receptura na 900 g čajového pečiva: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g másla, 50 g kakaového prášku, 50 g čerstvých vajec, 300 g tukové polevy, 30 g kakaového prášku, 10 g Tuzemáku, 200 g kandovaných třešní.

Postup: Máslo utřeme s cukrem a vejcem do pěny, vmícháme mouku s kakaovým práškem. Vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme kuličky do kterých vtlačíme kandované třešně a pečeme asi 15 minut při teplotě 180 °C.

Z mírně změklé tukové polevy vyšleháme krém s kakaovým práškem a Tuzemákem. Na vychladlé čajové pečivo nastříkáme krémem okolo třešně věneček

 

Studentská pralinka

Čokoláda je náročná a vyžaduje dodržení správných poměrů a teplot. To platí i pro dílnu ve které budeme pralinky vyrábět. Dokonalý úspěch zaručuje pouze klimatizovaný prostor se stálou teplotou okolo 18 °C. Věřte, že ta námaha a péče se vyplatí!

Oblíbený druh čokoládové dobrůtky v moderní úpravě. Skvělá kombinace suchých plodů s čokoládou a zázvorem. Zázvor je představitelem módního chuťového trendu a v kandované podobě je velmi atraktivní. Přesvědčte se sami.

Receptura: 500g čokoládové polevy máčecí tmavé, 250 g drcených arašídů pražených, 100 g kokosové kostky v cukru, 60 g rozinek, 60 g sušených meruněk sekaných, 60 g kandované pomerančové kůry, 10 g kandovaného zázvoru drobně krájeného.

Postup: Do vytemperované čokolády vmícháme všechny ingredience, aby byly potažené čokoládou. Dvěma lžičkami tvarujeme nočky, odkládáme na papír a necháme ztuhnout. V receptuře je možné použít i čokoládu mléčnou či bílou. Také lze pralinky přestříkat kontrastní čokoládou jako ozdobu.

 


Arašídové koláčky s čokoládou

Tato receptura je z Ameriky, nalezená přímo ve slunné Kalifornii, oříškového - ale i jiného - ráje. Plantáže pistácií, mandlí a arašídů. Arašídy se vyznačují jádrovinou velmi výrazné, plné chuti, která se pečením a pražením ještě zvýrazňuje.

Receptura na 1200 g: 125 g cukru krupice, 125 g hnědého cukru, 125 g nugety arašídové náplně, 125 g másla, 50 g vajec, 380 g hladké mouky, 3 g kypřícího prášku, 200 g čokoládové polevy máčecí mléčné, 100 g cukru krupice na obalení.

Postup: Z cukru (krupice i hnědý), arašídové náplně, másla, vajec, mouky, jedlé sody a kypřícího prášku vypracujeme těsto, tvarujeme kuličky, které namočíme v cukru krupice. Do středu kuličky zatlačíme pecku mléčné čokolády a dáme péci. Pečeme při teplotě 180 °C asi 10 minut.


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.