�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnon receptury

Autor: Mirka Slavkov
Datum vyd�n�: 10.12.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3433

Tukovou polevu mrn povolme a vylehme s Tuzemkem, mslem a medem. Do vylehan pny vmchme ostatn suroviny a tvarujeme kuliky, kter nechme mrn zatuhnout. Rozpustme blou okoldu, kuliky v polev namme .

Meruková pochoutka

Tento jednoduchý recept patí do oblíbené ady cukroví pipravovaného za studena. Pipravíme si bájené kuliky, ve kterých je chu sušených merunk a oech doplnna lehkostí burizon.

Receptura na 1100 g ajového peiva: 350 g burison, 100 g sušených merunk na drobno nakrájených, 100 g vlašských jader hrub sekaných, 50 g másla, 125 g medu, 80 g tukové polevy, 50 g rozinek, 30 g  Tuzemáku, 100 g okoládové polevy máecí bílé, 100 g lískových jader praených nahoblovaných, 50 g nasekaných rozinek.

Postup: Tukovou polevu mírn povolíme a vyšleháme s Tuzemákem, máslem a medem. Do vyšlehané pny vmícháme ostatní suroviny a tvarujeme kuliky, které necháme mírn zatuhnout. Rozpustíme bílou okoládu, kuliky v polev namáíme a obsypeme lískovými jádry s rozinkami.

 

okoládové vneky s tešní

Receptura na 900 g ajového peiva: 250 g hladké mouky, 100 g moukového cukru, 200 g másla, 50 g kakaového prášku, 50 g erstvých vajec, 300 g tukové polevy, 30 g kakaového prášku, 10 g Tuzemáku, 200 g kandovaných tešní.

Postup: Máslo uteme s cukrem a vejcem do pny, vmícháme mouku s kakaovým práškem. Vypracujeme tsto, ze kterého tvarujeme kuliky do kterých vtlaíme kandované tešn a peeme asi 15 minut pi teplot 180 °C.

Z mírn zmklé tukové polevy vyšleháme krém s kakaovým práškem a Tuzemákem. Na vychladlé ajové peivo nastíkáme krémem okolo tešn vneek

 

Studentská pralinka

okoláda je nároná a vyaduje dodrení správných pomr a teplot. To platí i pro dílnu ve které budeme pralinky vyrábt. Dokonalý úspch zaruuje pouze klimatizovaný prostor se stálou teplotou okolo 18 °C. Vte, e ta námaha a pée se vyplatí!

Oblíbený druh okoládové dobrtky v moderní úprav. Skvlá kombinace suchých plod s okoládou a zázvorem. Zázvor je pedstavitelem módního chuového trendu a v kandované podob je velmi atraktivní. Pesvdte se sami.

Receptura: 500g okoládové polevy máecí tmavé, 250 g drcených arašíd praených, 100 g kokosové kostky v cukru, 60 g rozinek, 60 g sušených merunk sekaných, 60 g kandované pomeranové kry, 10 g kandovaného zázvoru drobn krájeného.

Postup: Do vytemperované okolády vmícháme všechny ingredience, aby byly potaené okoládou. Dvma likami tvarujeme noky, odkládáme na papír a necháme ztuhnout. V receptue je moné pouít i okoládu mlénou i bílou. Také lze pralinky pestíkat kontrastní okoládou jako ozdobu.

 


Arašídové koláky s okoládou

Tato receptura je z Ameriky, nalezená pímo ve slunné Kalifornii, oíškového - ale i jiného - ráje. Plantáe pistácií, mandlí a arašíd. Arašídy se vyznaují jádrovinou velmi výrazné, plné chuti, která se peením a praením ješt zvýrazuje.

Receptura na 1200 g: 125 g cukru krupice, 125 g hndého cukru, 125 g nugety arašídové nápln, 125 g másla, 50 g vajec, 380 g hladké mouky, 3 g kypícího prášku, 200 g okoládové polevy máecí mléné, 100 g cukru krupice na obalení.

Postup: Z cukru (krupice i hndý), arašídové nápln, másla, vajec, mouky, jedlé sody a kypícího prášku vypracujeme tsto, tvarujeme kuliky, které namoíme v cukru krupice. Do stedu kuliky zatlaíme pecku mléné okolády a dáme péci. Peeme pi teplot 180 °C asi 10 minut.


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku