Cukrář.cz

Reklama



Třešňový dort

21.05.2012 | Autor: Radek Procházka | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 

Charakteristika:

12 porcí
Dort na povrchu zdobený koktejlovou třešní a čokoládovým lístkem, které jsou vloženy na pusince šlehačky. Na řezu pláty kakaového korpusu spojené třešňovou šlehačkou obohacenou o vypeckované kompotované třešně. Strany jsou sypané chipsovanými mandlemi. Chuť a vůně je čokoládová a doplněná třešňovou chutí

Suroviny:

Dortová hmota kakaová 400 g, třešňová šlehačka 700 g, kompotované třešně bez nálevu vypeckované 110 g, čokoládové lístky (mohrenglanz) 50 g, koktejlové třešně 100 g, chipsované mandle 100 g.

celkem - 1460 g
výrobní celkové ztráty - 20 g
váha hotového výrobku - 1440 g

Výrobní postup:

Dortový korpus prokrojíme na 3 stejné dílky, které provlhčíme šťávou z koktejlových třešní. Pak spojíme korpusy třešňovou šlehačkou posypanou vypeckovanými kompotovanými třešněmi. Vrchní díl a strany pomažeme třešňovou šlehačkou a zahladíme. Strany obalíme chipsovanými mandlemi. Po ztuhnutí v chladu na vrchní část nastříkáme pusinky šlehačky a ozdobíme koktejlovou třešní a čokoládovým lístkem. Krájíme nahřátým nožem na stejné dílky.

Třešňová šlehačka

Alaska neutrál - 80 g, šťáva z třešňového kompotu - 125 g, šlehačka - 500 g.
celkem - 705 g
výrobní ztráty - 5 g
váha hotového výrobku - 700 g

Výrobní postup:

Neutrální alsku smícháme se šťávou z třešňového kompotu, přidáme 1/3 ušlehané smetany, řádně promícháme a přidáme zbylou část šlehačky a opět zamícháme.

Čokoládové lístky

Výrobní postup:

Očištěné suché lístky potřeme rozpuštěnou čokoládou nebo čokoládovou polevou (mohrenglanz). Nejlépe se potírají malým štětečkem. Po zatuhnutí opatrně sloupneme lístek z čokolády tak, aby se nezlomil.

.

Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.