�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Teov dort

Autor: Radek Prochzka
Datum vyd�n�: 21.05.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1699

Dort na povrchu zdoben koktejlovou ten a okoldovm lstkem, kter jsou vloeny na pusince lehaky. Na ezu plty kakaovho korpusu spojen teovou lehakou obohacenou o vypeckovan kompotovan ten.

fiogf49gjkf0d

 

Charakteristika:

12 porc
Dort na povrchu zdoben koktejlovou ten a okoldovm lstkem, kter jsou vloeny na pusince lehaky. Na ezu plty kakaovho korpusu spojen teovou lehakou obohacenou o vypeckovan kompotovan ten. Strany jsou sypan chipsovanmi mandlemi. Chu a vn je okoldov a doplnn teovou chut

Suroviny:

Dortov hmota kakaov 400 g, teov lehaka 700 g, kompotovan ten bez nlevu vypeckovan 110 g, okoldov lstky (mohrenglanz) 50 g, koktejlov ten 100 g, chipsovan mandle 100 g.

celkem - 1460 g
vrobn celkov ztrty - 20 g
vha hotovho vrobku - 1440 g

Vrobn postup:

Dortov korpus prokrojme na 3 stejn dlky, kter provlhme vou z koktejlovch ten. Pak spojme korpusy teovou lehakou posypanou vypeckovanmi kompotovanmi tenmi. Vrchn dl a strany pomaeme teovou lehakou a zahladme. Strany obalme chipsovanmi mandlemi. Po ztuhnut v chladu na vrchn st nastkme pusinky lehaky a ozdobme koktejlovou ten a okoldovm lstkem. Krjme nahtm noem na stejn dlky.

Teov lehaka

Alaska neutrl - 80 g, va z teovho kompotu - 125 g, lehaka - 500 g.
celkem - 705 g
vrobn ztrty - 5 g
vha hotovho vrobku - 700 g

Vrobn postup:

Neutrln alsku smchme se vou z teovho kompotu, pidme 1/3 ulehan smetany, dn promchme a pidme zbylou st lehaky a opt zamchme.

okoldov lstky

Vrobn postup:

Oitn such lstky poteme rozputnou okoldou nebo okoldovou polevou (mohrenglanz). Nejlpe se potraj malm ttekem. Po zatuhnut opatrn sloupneme lstek z okoldy tak, aby se nezlomil.

.

Vytisknuto dne 28.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku