Cukrář.cz

Reklama



Téma "Jak točit větrníky"


Jak točit větrníky
Od: Jenifr

09.03.2012 12:50:13.
id: 8453.


Dámy a páni kolegové, chtěla bych se vás zeptat kdo máte zkušenosti s výrobou větrníků na způsob jejich přípravy. Jde mně o to zda je začít točit od prostředka ve směru doprava nebo naopak. A nebo je začít točit z kraje ve směru nebo protisměru hodinových ručiček? Děkuji za odpověď .
Jeny Vildmová

odpovědět

Nadpis: Re: Jak točit větrníky
Od: cukrářka

Vloženo: 09.03.2012 20:24:03.
ID: 8454.


Vždy jsem si myslela,že toto jsou stránky určené pro odbornou veřejnost,ale začínám mít dojem,že se stáváme informačním střediskem pro nevyučené a načerno pracující cukrářky.Každý koníček něco stojí.Zaplaťte si školení a nebo se vyučte a Hlavně přihlaste se k finančnímu ,živnostenskému, SZPI,....a mnoho štěstí.

odpovědět

Nadpis: Re: Jak točit větrníky
Od: Honza Marčák

Vloženo: 09.03.2012 21:36:14.
ID: 8455.


Mluví z tebe závist a hloupost "cukrářko". Cukrář není jen profesionál, stejně jako ti, co běhají jen pro zábavu nejsou olympioniky. O co ti šlo? Navíc jsi hloupá, takto jsi mohla ukázat jaký je rozdíl mezi cukrářem "profesionálem", když ses už rozhodla reagovat, za kterého by ses ráda prezentovala, ale nedokářeš potvrdit, a amatérem, který (si s největší pravděpodobností peče pro zábavu). Já bych poradil, ale moje specializace je jiná a větrníky nedělám.

odpovědět

Nadpis: Re: Jak točit větrníky
Od: Jenifr

Vloženo: 11.03.2012 10:58:45.
ID: 8457.


Honzo děkuji. Já nejsem cukrářka, ani ta co dělá na černo. Jsem malířka a živím se malbou obrazů a ilustracemi.
Cukrářské výrobky v žádném případě nevyrábím ani neprodávám a nikdy ani nebudu, protože má práce mně vytěžuje na tolik, že bych na to neměla čas.
Zajímám se o ně hlavně z uměleckého pohledu, kdy hodlám jejich půvab zachytit ve svých kresbách co nejvěrohodněji, tak jsem se zeptala.
Proto u mě nevzniká nutnost se hlásit na úřadech jak mě cukrářka doporučuje.
Na cukrářku se však nezlobím. Měla možná špatný den a z toho vzniklou náladu potřebovala někde ventilovat a tak jsem to slízla já.
Zkusím se zeptat někde v cukrárně.
Jeny Vildmová


odpovědět

    Nadpis: Re: Jak točit větrníky
Od: Johny

Vloženo: 11.03.2012 21:05:50.
ID: 8458.


Zdravím ...

Jenifr, dělal jsem cukrařinu nějakých 10 let a za tu dobu jsem potkal mnoho cukrářů a troufám si říci, že i nějaký ten větrník jsem nastříkal ... jediné co mohu potvrdit je, že každý má svůj osobitý styl ... Takže vyzkoušejte co vyhovuje vám, vše je správné!!!
Přeji ať se dílo daří, je nádherné, že sem zavítají i jiní umělci než ti cukrářští ... :-)

Jen bych rád ještě reagoval na příspěvek "cukrářky" ... ano znám tyto pocity, nemám jí to za zlé ... úřady bych se moc neoháněl, všichni víme jak to v této republice chodí že??? Myslím, že toto nejsou stránky jen pro "odborný okruh", to by nás tu asi moc nebylo. Rozhodně tu nikdo nic neplatí!!!, vše je financováno panem Řezáčem a díky němu tu můžeme diskutovat a dělit se o rady a receptury!!! A pokud tu někdo reaguje, je to dobrovolné ... mě naprosto nedělá problém podělit se i s laiky o profesionální receptury, protože co jsem měl možnost vidět, leckterý "nevyučený" je mnohdy lepší a poctivější ve svém práci, než vyučený cukrář. A já říkám, děkuji za to a smekám před vaší šikovností!!! Protože tito amatéři pomáhají pozvednout úroveň cukrařiny, která v této republice rapidně upadá ...

Přeji vám všem radost a lásku ze sladkého tvoření.

Johny

odpovědět

Nadpis: Re: Jak točit větrníky
Od: Jeny

Vloženo: 12.03.2012 7:57:50.
ID: 8459.


Děkuji Johny, Váš vzkaz mně vehnal slzy do očí.
Jeny

odpovědět

    Nadpis: Re: Jak točit větrníky
Od: Jeny

Vloženo: 12.03.2012 8:37:20.
ID: 8460.


Ještě jednou se ozývám, ale už naposledy, nechci pořád rušit. Když jsem se dívala na svůj dotaz, tak jsem si uvědomila čím jsem to zpackala. Napsala jsem Dámy a páni kolegové. Tím jsme se postavila vlastně do role cukrářky, a to navíc vlastně hloupé, která neumí základní věc, kterou jsou větrníky. Já ač profesí necukrářka, jsem se do té role tak vžila, že jsem si vás dovolila oslovit jako kolegy, kdy zákusky pouze občas kreslím. Tím asi pravděpodobně vzniklo tohle nedorozumění.
Jeny

odpovědět

       Nadpis: Re: Jak točit větrníky
Od: Johny

Vloženo: 14.03.2012 11:56:42.
ID: 8505.


Jeny nic jste "nezpackala" ... my cukráři nejsme nic "víc" ani tomto severu, nejsme nic nadřazeného ... jsme lidé ... netrapte se tím, slečna cukrářka jen měla opravdu špatný den, i já jsem kdysi takto reagoval ... Tímto bych se rád OMLUVIL všem, kterých jsem se tenkrát dotkl nebo je urazil svou mladickou a výbušnou nerozvážností ...

Děkuji ...

odpovědět

Nadpis: Re: Jak točit větrníky
Od: Lucie

Vloženo: 17.04.2012 11:10:12.
ID: 8604.


Přímo z učebnice - Větrníky se stříkají krouživým pohybem, spirálovitě do tvaru kolečka s ukončením na středu

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Jak točit větrníky nevím
Od: Tobiáš Jan Vaněk

Vloženo: 07.05.2022 16:18:35.
ID: 20463.


Papírové 😂😂😂

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.