Cukrář.cz

Reklama



Téma "Proč končí cukrárny?"


Proč končí cukrárny?
Od: imly

10.01.2012 10:58:57.
id: 8386.


Mým snem vždy bylo mít vlastní cukrárnu. Teď jsem se právě dostala do období, kdy by byly finance na její zařízení i dostatek času. Když jsem se ale o svém záměru zmínila okolí, většina na mě koukala, že jsem se jako zbláznila. A dodávali, že znají majitele cukráren, kteří zkrachovali, protože cukrárnou, kde potřebujete ještě alespoň jednoho nebo dva zaměstnance a platíte nájem, se člověk neuživí. Nikdy neví, co prodá, zbytek vyhazuje...jednu cukrárnu prý doslova zachraňovalo jen točené pivo. A na Obchodním rejstříku je opravdu spousta cukráren "v likvidaci". Tak teď nevím....Začínám pátrat, jaké jsou vlastně rozdíly mezi cukrárnou, která krachne a cukrárnou která jede? V čem je ten "zakopaný pes"? Máte prosím někdo osobní zkušenost? Děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Liza

Vloženo: 18.01.2012 19:25:46.
ID: 8396.


Ja sice ziji ve Statech, ale myslim, ze vam odpovim.
Tady se vetsinou kombinuje cukrarna s pekarnou. A jde to vyborne. Jenom cukrarny jdou i tady od 10 k 5...
Pekarna ma mista na sezeni a velmi dobrou kavu..no a k te si lidi koupi dortik!..takze asi i mala kavarnicka( treba Cyber?) a k tomu cukrarna a melo by to jit..si tak myslim. :-)

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: cizinka

Vloženo: 30.01.2012 5:31:28.
ID: 8410.


Liza,ja take ziji ve statech a cukrarny mi tady chybi.Jedna ceska kamaradka mi navrhla at spolu cukrarnu otevreme,ale nevim nevim. Jake zkusenosti mas ty? Co by jsi mi poradila? Dekuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Ládík Dortík

Vloženo: 30.01.2012 16:53:36.
ID: 8413.


V dnešní době si otevřít cukrárnu není jednoduché,
takže pár všeobecných základních bodů k úspěchu.
1. mít cukrárnu na frekventovaném místě, !s vlastní výrobnou! s posezením případně i venkovním aby tam bylo dobře jak pro maminy s dětma tak i pro par důchodcu co přijdou na kavu se sachrem :) i když nakonec budete mít nejraději ty zákazníky co budou chodit nakupovat do krabic.
2. sehnat si 2 cukráře/ky kteří něco umí a jsou kreativní a pomohou vám (rozjet) na dobré úrovni. ktomu nezapomeňte 2 prodavačky které umějí prodat.
3. mít sortiment který splňuje moderní trend ale obsahuje staré dobré osvěvčené výrobky což znamená i to vyrábět pouze z kvalitních surovin.
4. spočítejte si kolik musíte utržit aby vás cukrárna uživila. (minimalní marže bývá na výrobku 100%)
když budu počítat cca průměr 4 zaměstnanci včetně všech poplatku date měsíčně jim a statu 80 tis. + nájem a +14% daně jo a taky něco pro vás.
5. obrnit se dokonalou imunitou proti uřednické byrokracii. a věřte tomu že takto malých provozoven si hygiena všímá uplně nejvíc. Hlavně když budete někomu trnem v oku a bude tam 2x do měsíce.
6. co se týče základního vybavení počítejte že všechno něco stojí jen nakoupení všech potřebných surovin, vytrýny, lednice, mrazáky, kávovary, šlehací hnětací stroje, konvektomat, nerezové stoly a spoousty drobných nesmyslů a jste vtom min za mega.

pokud se na to cítíte tak hodně štěstí a přeji úspěch a pokud chcete jen krámek kde budete mít 2-3 stolky a dorty budete brát od dodavatelů tak bych se do toho raději nepouštěl vůbec.


odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Pavel

Vloženo: 14.03.2012 21:21:29.
ID: 8506.


Pane kolego "Dortíku". Vašich všech 6. bodů vystihlo skoro na 100% vše, co dnes obnáší zřízení a provoz malé cukrárny. Sám jsem tohle zažil před sedmi lety, kdy se mi také splnil sen mít malou cukrárnu. Dnes s odstupem doby a po zkušenostech bych již do toho nešel. Vyhrál jsem v "obálkové metodě" nájem na lukrativním místě prostory bývalé prodejny centru, v majetku města. Byla to sázka do loterie. Bylo tam nutno vyřešit a uskutečnit spoustu úprav a to ve vlastní režii, tak aby vše vyhovovalo hlavně hygienickým požadavkům a provozu. A tím to vše začalo. Musel jsem mít projekt, schválení od všech možných institucí atd. Po skoro šesti měsících úprav a kolaudaci, nákupu vybavení, nájmu, se investovaná částka vyšplhala k 700.000,- a otvírali jsme!
I když to byla opravdu malá cukrárna, 20míst, v létě +dalších 20 snažili jsme se nabízet vše, co patří do klasické cukrárny. Bohužel možnost vyrábět sami zákusky jsme neměli, rozhodli jsme se pro dodavatele, který však nabízel cca 150 druhů. Mohli jsme si takto dovolit mít každý den ráno dovoz čerstvých zákusků v jakém koliv množství a to i v sobotu. Dorty nevyjímaje. Denně jsme nabízeli cca 50 druhů zákusků i s Dia. Jinak standartně, kvalitní kávu, nápoje alko i nealko, cukrovinky, chlebíčky, bonboniéry, zmrzlina v sezónu, balíčky, to vše ve velkém výběru. Dvě prodavačky, na které bylo spolehnutí, vše perfektně zvládaly. V sezónu pak na prodej zmrzliny brigádnice. Samozřejmě jsme spolu s manželkou zajišťovali i my chod cukrárny. Byla to řehole od rána do večera, ale s pocitem radosti se spokojenými zákazníky. Kdo tohle zažil, ví, že všechny starosti kolem zřízení a provozu i byť malé cukrárny jsou opravdu velké. Jak se tady kolega opravdu výstižně zmiňuje. A taky ta závist. Nakonec to dopadlo po třech letech tak, že po mé dlouhé nemoci, kdy vše musela zajišťovat manželka, jsme bohužel s cukrárnou skončili. Tohle je tak ale opravdu jen ve zkratce co nás potkalo milého i nemilého při provozu cukrárny.
Takže co dodat na závěr ... ?


odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: cizinka

Vloženo: 01.02.2012 14:14:45.
ID: 8418.


Mate nekdo cukrarnu nebo pekarnu v zahranici? Rada bych ziskala nejake informace . Dulezite jsou zkusenosti a rady. To je k nezapalaceni. Dekuji.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: marlle

Vloženo: 11.02.2013 1:40:58.
ID: 9934.


Ja nemam ale,Ja som sa ucil na dvoch cukrarskych skolach vo francuzsku.A aj pracoval.

odpovědět

       Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: KIBYtZYxo47

Vloženo: 29.04.2016 2:00:16.
ID: 13330.


Damn, I wish I could think of sotihmeng smart like that!

odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Johny

Vloženo: 06.03.2013 11:47:57.
ID: 9971.


Kavárna vypadá skvěle, i výrobky ve vitrínách ... držím pěsti, ať se daří ...


Honza

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: p5ufed5axrMo

Vloženo: 28.04.2016 19:12:12.
ID: 13311.


Your post has lieftd the level of debate

odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: P. Hromada

Vloženo: 18.03.2013 16:40:32.
ID: 9986.


Teď čeká cukráře jako OSVČ další rána - už tahle vláda jim omezuje možnost účtovat v paušálu a teď se na ně chystá ještě Mládek s ČSSD.
Když cukrárny plní všechny předpisy, tak 80% nákladů je naprosto odpovídající!
Zajímavé je, že žádná vláda nezačne nic dělat s černými cukrářskými výrobnami, které nemusí pnit žádné podmínky a navíc neplatí žádné daně ani odvody. Nemluvím o matkách n mateřské, které si přivydělají výrobou tří dortů týdně. Na aukru či bazoši narazíte na nabídky evidentních velkých černých výroben, které jsou ochotny dělat velké zakázky za desítky tisíc. Normálně inzerují pod tel. čísly a někdy uvedou i jména. Normálně také přiznají, že nemají žádnou oficiální provozovnu.
Vždy když máme po nějaké přísné kontrole, tak se ptám jak je to možné, že se jich nevšímají.

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: abcde

Vloženo: 23.11.2017 13:10:50.
ID: 13757.


Úředník má provést kontrolu v dané provozovně dle seznamu(ČOI, zemědělka, celníci, živnostenský,...), posedí si 3 hodiny, vyplní předtištěný tiskopis v počítači, vypijí kafíčko, pochutnají si na dortíku,...totéž v restauracích a mají vyděláno!! Co by se snažili o nějakou činnost navíc vychytávat nezaregistrované cukráře, pekaře a jiné řemeslníky dle inzerátů!! To přece nemají v náplni práce!! Oni inzeráty raději nečtou a informace od známých o "šikovných" na černo vydělávajících raději neslyší....vrací se to opět zpět jak za komunistů. V dnešní době vláda trestá a hází klacky pod nohy tomu, kdo se snaží uživit legálně. Vláda chce mít všechny občany nahnané v montovnách jako stádo, nepotřebuje svobodně myslící a pracující lidi, kteří nejsou závislí na jejich slibech o zvýšení platů a různých podporách...... Tím, že se systematicky likviduje střední vrstva živnostníků, tím se "zabíjí slepice snášející zlatá vejce". Jaké bylo nadšení po revoluci 89 pro samostatné podnikání!!! A dnes? Podmínky podnikání jsou za ty roky tak omezující a přiškrcené, že se nedá skoro dýchat..... Škoda, že naše republika promarnila šanci mít zdravé hospodářství. Až současná bublina ekonomického nadbytku splaskne, bude krušno. Ještě se vrátím k živnostníkům: je špatně nastavený systém plateb soc. a zdr. pojištění, jsou velice znevýhodněni oproti zaměstnancům, když nic jiného, tak starobní důchod je jim počítán z POLOVIČNÍHO výdělku než zaměstnancům, atd. atd.atd....

odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: P. Hromada

Vloženo: 19.03.2013 12:25:17.
ID: 9987.


Cukrárny nekončí, přesouvají se pouze do ilegality, je v Praze je snad deset černých výroben, které dodávají do nejrůznějších kaváren.

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Samuelsoync

Vloženo: 13.09.2019 15:04:48.
ID: 14115.


10 Best USA Dating Sites 2019: https://chogoon.com/srt/b4ufg?RWI89ToPoJ

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: RobertHobby

Vloženo: 14.09.2019 23:52:30.
ID: 14116.


Girls are looking for sex in your city: https://chogoon.com/srt/fegxb?&elwzl=VbqiGRdzesE

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: BriangoBia

Vloženo: 15.09.2019 12:15:27.
ID: 14117.


Top 5 AU Casual Dating Seiten 2019: https://hec.su/mC0s?k6Ard0Fau

odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Pavel

Vloženo: 20.03.2013 22:19:55.
ID: 9988.


Vážení kolegové cukráři.
Doba pro provozování cukrárny a cukrařiny není příznivá. Jak tak je vidět, cukráren v malých městech ubývá a ubývá. Vydrží snad jen ti, co jsou „ve vlastním“, s vlastní výrobou a rodinným podnikem. Na této situaci se podepisuje bohužel hodně špatných okolností. Vlastní složitost být OSVČ se vším všudy, měnícími se předpisy a zákony (např. bezdotykovky, nesmysl HCCP), úřednická byrokracie až arogance některých kontrolních orgánů, atd., atd. Je toho na OSVČ podnikajícího v potravinářství naloženo opravdu moc. Navíc zisk po všech odvodech při cukrařině je neúměrný vynaložené práci. Člověk musí mít opravdu tuto práci hodně rád, aby tohle vše vydržel. Bohužel problém tak zvaných „garážových“ výrobců to jen završuje. Sám jsem to pocítil když, jsme před lety také provozovali cukrárnu. Jsem do dnes alergický, když slyším někde dotaz „ a je to domácí zákusek?“ Bohužel, při dotazu kontrolního orgánu, vždy byla stejná odpověď. „My o nich sice víme, ale jelikož nejsou oficiální podnikatelé, nemůžeme je kontrolovat.“ A tady je velký „zakopaný pes“! Ano, většina jich je z oboru, dělají dobře a hezky, ale jak k tomu přijdou ti, co dělají s „posvěcením státu“? a „stát“ je za to ještě „odměňuje“! Co s tím? Cukrařina si kráčí neustále kupředu, jak jsem opět viděl v Rimini, ale česká klasika přetrvává. A tak už jen nostalgicky vzpomínám, jak jsem si sám mnohokrát sedl ve své cukrárně při dobré kávě a výborném zákusku a snil o tom „ať to trvá věčně“ a není to jen „sladké mámení“ ! Přeji všem cukrárníkům a cukrářům úspěch a radost ze své práce a spoustu spokojených zákazníků!


odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Petr

Vloženo: 10.04.2013 15:40:45.
ID: 10013.


klasické české naříkání. já se pustil do segmentu točené zmrzliny a rychlého občerstvení. jsem na malém městě a obchod už třetím rokem vzkvétá. s úředníkama se dneska dá rozumně mluvit. naopak za mnou chodí sami zákazníci ať otevřu cukrárnu, letos to již nestihnu, ale příští rok se do toho pustím. Důležité je nemít velký oči a začít pozvolna. Stejně nikdy neuspokojíte všechny. Jenže dnes chce každý rozjet podnikání a myslí si že když do toho strčí peníze, že se mu do týdne vrátí s milionovým úrokem. Neříkám, že si jdu zítra pro mercedes, ale mám víc než kdybych chodil do práce a poslouchal šéfa. já si myslím, že cukrárna není špatný kšeft, ale jak říkám začít pozvolna, třeba jenom tou zmrzlinou, nešidit a lidi chodí sami. já ani nemám žádné reklamy a lidí jezdí z širokého okolí. přiznávám, že první rok to byla bída. ale pokud nevrazíte hned všechny peníze do začátku z vidinou toho, že čím víc nabídnu, tím víc vydělám tak to půjde.

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: katka

Vloženo: 19.08.2013 17:24:33.
ID: 10165.


ahoj Péťo,moc ti děkuji za tvůj příspěvek!Plně s tebou souhlasím!Většina čechů když začne podnikat,tak chce milion den ze dne.Tento postup nesnáším.Já totiž dostala nabídku za nájem tisíc korun si otevřít cukrárnu,ale jen tak že nakoupím chlebíčky a zákusky,samzřejmě jen pár a hlavně ty na dotaz lidí aby toho moc nezbylo a chci mít i ceny aby mi tam lidi chodili.Nepotřebuju být bohatá a milionářka,ale korunka ke korunce..stačí abych zaplatila el a nájem.Já jsem v invalidce,takže to mám jen jako přivýdělek a zábavu.Ani kafe bych tam nechtěla ale vyloženě jen ty zákusky apod.Akorát teda právě nevim,jakoby jak začít.Pracák dává dotaci podnikatelům na vybavení,ale kde vezmu třeba na ty první nákupy to nevim..Každej si tady stěžuje a jaká je to dřina atd..no nevim no..Přesně,oni jsou zvyklý chodit na píchačky ráno odpíchnout,odpol nazpět a plat.To je tady těch kecalů vidina.A nebo gaučík a holuby do huby..:o))

odpovědět

       Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Kettryn

Vloženo: 15.03.2016 9:49:03.
ID: 13271.


Pekne receno Katko. Take s tim souhlasim. Mam za sebou jiz dve provozovny- jedna byla cukrarna s vlastni vyrobou a druha byla vyroba na zakazku. Bohuzel mi to vzdy pokazila rodinna zdravotni stranka. Asi mi to neni souzene. Urcite je treba se na zacatek poradne obrnit a mit pevne nerviky. Ale kdyz vydrzite a budete svou praci delat s laskou a pro lidi(a ne jen pro penize) urcite se vam to vrati. Je treba,jak uz tu bylo receno, zacinat pomali,ale s kvalitnim zbozim to jde. Jen bych Vam poradila,nezavrhujte kavu. Vetsina lidi si k zakusku da rado dobrou kavu. Take kava s sebou mi privedla spoustu novych zakazniku. Poprve si daji jen kavu a podivaji se co vse nabizite,ale kdyz prijdou znovu urcite uz neco vyzkousi. Takto vznikaji nove vztahy. Preji Vam hodne pracovniho stesti,odvahy a radosti ze sve prace.

odpovědět

       Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: libka

Vloženo: 08.09.2017 7:33:41.
ID: 13727.


Netusim na zaklade jakych informaci si myslite, ze chceme VSICHNI zbohatnout :-D :-D... Vyzkouzsejte to vase podnikani a uvidite sama, ze bychom museli byt nekonecne naivni. Ale pokud mate svoje jiste , takze neresite, jestli vam to "podnikani" vydela alespon na jidlo a pokud ziskate dotaci, tak hodne stesti. Je fajn, ze si chcete privydelat oficialne, jste aspon zodpovedna, fandim vam. Jakmile to zkusite, budete vedet s jistotou, jak to s tou drinou a starostmi je a zda to odpovida pripadnemu cistemu zisku. Cisty zisk je to, co vam zustane, kdyz z trzby odectete zalohy na zdravotni a socialni, dále energie= elektrina, topeni, voda, najemne, dále penize za nakoupene zbozi a ostatni nezbytne vydaje a z toho co potom zbude, jeste zaplatite dan. No a co vam zbyde potom, je vas cisty zisk. Ocenuji, ze pisete, ze nevite, to totiz malokdo prizna. Vseobecne plati KDYZ TO nEZKUSIS, TAK TO NEZJISTIS, takze vam opravdu preji hodne stesti.

odpovědět

       Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Kristýna

Vloženo: 03.03.2020 19:53:56.
ID: 14258.


Naprosto souhlasím.

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: katka

Vloženo: 19.08.2013 17:24:51.
ID: 10166.


ahoj Péťo,moc ti děkuji za tvůj příspěvek!Plně s tebou souhlasím!Většina čechů když začne podnikat,tak chce milion den ze dne.Tento postup nesnáším.Já totiž dostala nabídku za nájem tisíc korun si otevřít cukrárnu,ale jen tak že nakoupím chlebíčky a zákusky,samzřejmě jen pár a hlavně ty na dotaz lidí aby toho moc nezbylo a chci mít i ceny aby mi tam lidi chodili.Nepotřebuju být bohatá a milionářka,ale korunka ke korunce..stačí abych zaplatila el a nájem.Já jsem v invalidce,takže to mám jen jako přivýdělek a zábavu.Ani kafe bych tam nechtěla ale vyloženě jen ty zákusky apod.Akorát teda právě nevim,jakoby jak začít.Pracák dává dotaci podnikatelům na vybavení,ale kde vezmu třeba na ty první nákupy to nevim..Každej si tady stěžuje a jaká je to dřina atd..no nevim no..Přesně,oni jsou zvyklý chodit na píchačky ráno odpíchnout,odpol nazpět a plat.To je tady těch kecalů vidina.A nebo gaučík a holuby do huby..:o))

odpovědět

       Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: 89r7uqjN

Vloženo: 29.04.2016 3:30:57.
ID: 13338.


Wow, that's a really clever way of thkniing about it!

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: katka

Vloženo: 19.08.2013 17:25:17.
ID: 10167.


ahoj Péťo,moc ti děkuji za tvůj příspěvek!Plně s tebou souhlasím!Většina čechů když začne podnikat,tak chce milion den ze dne.Tento postup nesnáším.Já totiž dostala nabídku za nájem tisíc korun si otevřít cukrárnu,ale jen tak že nakoupím chlebíčky a zákusky,samzřejmě jen pár a hlavně ty na dotaz lidí aby toho moc nezbylo a chci mít i ceny aby mi tam lidi chodili.Nepotřebuju být bohatá a milionářka,ale korunka ke korunce..stačí abych zaplatila el a nájem.Já jsem v invalidce,takže to mám jen jako přivýdělek a zábavu.Ani kafe bych tam nechtěla ale vyloženě jen ty zákusky apod.Akorát teda právě nevim,jakoby jak začít.Pracák dává dotaci podnikatelům na vybavení,ale kde vezmu třeba na ty první nákupy to nevim..Každej si tady stěžuje a jaká je to dřina atd..no nevim no..Přesně,oni jsou zvyklý chodit na píchačky ráno odpíchnout,odpol nazpět a plat.To je tady těch kecalů vidina.A nebo gaučík a holuby do huby..:o))

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: katka

Vloženo: 19.08.2013 17:29:29.
ID: 10168.


ahoj Péťo,moc ti děkuji za tvůj příspěvek!Plně s tebou souhlasím!Většina čechů když začne podnikat,tak chce milion den ze dne.Tento postup nesnáším.Já totiž dostala nabídku za nájem tisíc korun si otevřít cukrárnu,ale jen tak že nakoupím chlebíčky a zákusky,samzřejmě jen pár a hlavně ty na dotaz lidí aby toho moc nezbylo a chci mít i ceny aby mi tam lidi chodili.Nepotřebuju být bohatá a milionářka,ale korunka ke korunce..stačí abych zaplatila el a nájem.Já jsem v invalidce,takže to mám jen jako přivýdělek a zábavu.Ani kafe bych tam nechtěla ale vyloženě jen ty zákusky apod.Akorát teda právě nevim,jakoby jak začít.Pracák dává dotaci podnikatelům na vybavení,ale kde vezmu třeba na ty první nákupy to nevim..Každej si tady stěžuje a jaká je to dřina atd..no nevim no..Přesně,oni jsou zvyklý chodit na píchačky ráno odpíchnout,odpol nazpět a plat.To je tady těch kecalů vidina.A nebo gaučík a holuby do huby..:o))

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: libka

Vloženo: 07.09.2017 15:13:01.
ID: 13725.


Tak vam drzim palce. Dokud jsme meli sezonni prodejnu zmrzlina-trist--kava bylo to opravdu skvele, ale s provozovanim celorocni cukrarny se to opravdu srovnat neda.... A to mam malickou cukrarnu na vesnici a v okoli jina neni. Provozuji ji 2 roky a lidi chodi a chvali si to u nas. Od dubna do 1\2 rijna to jde vcelku pekne, pokud je hezke pocasi. Pres zimu prezivam z rezervy z leta, pokud se nevydam za servis stroju apod. Jednoznacne plati, ze odmena naprosto neodpovida te drine a taky vidim, ze kdybych nekde pracovala od-do za 15tisic, budu mit vic casu i penez nez ted a rozhodne mene stresu!! ALE!! MAM SVOJI CUKRARNU RADA a proto tady stale jsem.Nechci vas podcenit, ale zkusila jsem oboji a pletete dohromady hrusky a jablka.... Rozhodne fandim vasemu odhodlani a preji vam hodne uspechu pane Petre

odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Jan

Vloženo: 26.04.2013 12:50:42.
ID: 10050.


Proč končí cukrárny???

Protože tomu lidi nerozumí!!!!

Je třeba rozdělit cukrárny a rádoby cukrárny, které jsou vlastně jen prodejny.... Tady bych změnil zákon a nechal všechny, co si nevyrábějí ani jeden cukrářskéj produkt přejmenovat na prodejny!!!!

Největší problém je investice!!!!

Celý svět investuje do technologií, jen v u nás si všichni myslí, že když si koupí vitrínu z bazaru, pár stolečků, bar z IKEA (mimochodem nic proti IKEA, půjčí si kávovar a vitrínu na zmrzlinu, tak tomu chtějí říkat cukrárna????

Lidi, budííííček!!!!

Je třeba investovat a začít vyrábět. Na kecy typu, že vitríny jsou drahé a stroje taky mám jedinou odpověď!! Nechte se zaměstnat anebo vymyslete místo "cukrárny" trafiku...

Prostě to je jen pro ty, co to umí dělat a mají na to... Já chtěl být také doktorem a živit se sportem... Neměl jsem na to, tak dělám něco na co mám...

Takže kecy ohledně byrokracie, to že zákazníci neutrácejí, krize a jiné bláboly jsou úplně mimo mísu...

Začněte se vzdělávat, přestaňte používat instantní cukrařinu, rostlinné tuky a investujte do technologií a do interiéru provozoven...

Pokud mi někdo nevěří, ať mi napíše, rád mu to vysvětlím...

Zdravím všechny cukráře!!!

Honza

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Petr Nohejl

Vloženo: 16.04.2015 12:28:28.
ID: 12945.


Chcete říct tímto příspěvkem že bez pořádné investice se nedá nijak začít ? dokončil jsem Maturitu a chci začít podnikat, je mi jasné že potřebuji základ ale chci začít pomalu sám na sebe, nechci nikomu sloužit ale být svym vlastnim pánem. Nejvíc mě zde inspiroval příspěvek od Petra viz. nad vaším.

Děkuji

odpovědět

       Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Huska

Vloženo: 17.04.2015 11:57:36.
ID: 12947.


Já si myslím, že investice nemusí až tak veliká. Určitě bych nekupoval úplně nová zařízení. Já si koupil šlehací stroj RE22 od alby z roku 1980 za 12000, funguje super, pece po repasu stejná cena, opět super atd. Když to nasčítáte, tak kompletní vybavení dílny i s prodejnou jsem dal asi 120000. Ty starší stroje bych za nic neměnil, jsou lehce opravitelné a řekl bych, že mě přežijí.
Samozřejmě musíte počítat ještě s uspůsobením místností na dílnu atd. Každopádně komplet do začátku si myslím, že by mělo stačit 300000. A teď, je to hodně nebo málo?

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Gabriela

Vloženo: 15.06.2020 18:50:21.
ID: 14326.


Dobrý den.
Přečetla jsem si Váš příspěvek, byť dnes již letitý,
a jako jediný hovoříte k tématu a věcně.
Tuším, že z Vás hovoří zkušenosti, které budou nejspíš pozitivní.

Chci poprosit o pár rad do začátku podnikání a kontakt kam mohu zavolat.

Kontakt na mne je 602 563 653.
Děkuji
Gabriela



odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Hromada

Vloženo: 29.04.2013 10:19:06.
ID: 10052.


Tak Honzo, trochu si zavěštím, nic proti prodejcům gastro-zařízení, ale vy cukrárnu asi neprovozujete?
Takže kecy ohledně byrokracie, to že zákazníci neutrácejí, krize a jiné bláboly jsou úplně mimo mísu...
To, že klesají tržby a stoupají náklady se dá nekompromisně zjistit ze statistik! Trochu to od Vás až zavání neúctou k těm poctivejm cukrářům, kteří se rvou a bojují!
Myslím, že naše firma dělá prodejcům gastro dost slušné kšefty, tak bychom si trochu té úcty zasloužili.
A že je občas potřeba něco koupit v gastrobazaru - na tom nevidím nic špatného. Ono si tak jako tak musí člověk připravit minimálně půl mega, když chce slušně vybavit výrobnu - o prodejně nemluvím.
Jak fungují cukrárny prodejny také upřímně nechápu.

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: libka

Vloženo: 08.09.2017 8:13:39.
ID: 13728.


Ja mam tedy prodejnu - kavarne se zakusky , zmrzlinou a cukrovinkamise vzdy rikavalo cukrarna. Lidi maji zkratka tento nazev k tomuto obchodu zažity a to dalsi byrokraticke narizeni nezmeni, nezlobte se. Vyroba je cukrarstvi. Je to i podle slovniku stejně jako pekarna a pekarstvi - tak to jen nazvoslovi. A jak to jde? Jak vysoko si date latku, tak vysoko musite skakat, to plati vzdy a vsude. Radeji nabidnout o neco mene produktu, ale mit vzdy cerstve, kvalitni kavu, perfektne cisto a stale usmev. Kdyz takovy obchudek provozuji sama, jen na prazdniny mam brigadniky, je to docela makacka a verte mi, ze na peceni uz neni energie.
Fandim vsem kdo chteji podnikat. Vylecila jsem se z rakoviny a otevrela si tento maly obchudek- cukrarnu- kavarnu, kterre vy tady napadate. Ale ja to tu mam rada, prace me unavuje, ale těší a lidi jsou za tuto malou CUKRARNU radi :-)

odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Jana Markánová

Vloženo: 16.05.2013 19:47:21.
ID: 10089.


Proč hned končit? V dnešní době si člověk musí umět poradit a musí se přizpůsobit. Podnikáme v cukrařině už mnoho let.
I my jsme se potýkali se značným poklesem tržeb. Dali jsme se tedy s manželem do počítání a zjistili jsme co nám vydělává a co nás spíše zatěžuje. Zjistili jsme, že to co nás dříve táhlo nahoru, nás dnes tlačí dolů. Největší pokles tržeb jsme totiž měli u cukráren a kaváren do kterých jsme dováželi. Neklesal sice počet objednávek, ale klesal objem jednotlivých objednávek. Při neustálém nárůstu cen nafty a hlavně servisu auta, jsme se tak v tomto segmentu dostávali do ztráty. Navíc nás tito zákazníci /kavárny, cukrárny, restaurace/ stále nutili tlačit ceny dolů. Při průzkumu přímo u zákazníků jsme zjistili, že často vedle našich výrobků nabízejí i jiné, které byly pochybné kvality a asi i původu.
To byla poslední kapka. Rozhodli jsme se tedy prodat náš velký chlaďák /auto/ a propustit řidiče a jednu cukrářku. Náklady na auto a řidiče, jsme totiž už dávno dotovaly z tržeb přímo v prodejně. Naopak jsme rozšířili prodej zmrzlin a vylepšili prodejnu.
Dnes opět dobře vyděláváme. Jsme sice o něco štíhlejší, ale máme méně starostí. Navíc nám na prodejně přibyli zákazníci. Věřte, lidé kteří jsou navyklí na kvalitní zboží, si Vás zase najdou.

odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Hromada

Vloženo: 06.06.2013 10:54:17.
ID: 10106.


To stojí za úvahu, asi také budeme muset nad tím přemýšlet. Zvlášť po nejnovějších událostech.

odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od:

Vloženo: 03.09.2013 12:14:21.
ID: 10203.


Tak včera jsem mluvila se svatební agentkou, prej jestli omezí socani výdajové paušály, tak to bude v ..... /sprostá byla/.
Zprostředkovává klientům na svatbu svatební dorty a zákusky z nelegální cukrárny, a protože účtuje v paušálech tak nepotřebuje doklad. Na svatební hostinu prej žádná kontrola nikdy nepřijde.
Tak takto to asi tak nějak dnes chodí - pro nevěřící Tomáše

odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od:

Vloženo: 14.11.2013 13:47:57.
ID: 10308.




odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: delph

Vloženo: 23.03.2016 9:28:15.
ID: 13280.


Ahoj, moje žena je momentálně ještě minimálně na 2 roky na mateřské, ale už teď by se ráda viděla v pozici OSVČ výrobny cukrářských věcí. Pomalu nakupuje drobné věci na zdobení a tvarování, formy a tak. Vysedává u různých portálů o pečení a sleduje videa na youtube, někdy ji pomáhám s překladem z angličtiny. Peče zatím jen pro rodinu, aneb náš dárek ke všem narozeninám a svátkům za poslední rok byl nějaký dort a tak...

Já sám jsem OSVČ takže něco málo o strastech této cesty vím, ale rád bych ji poradil, aby prvně šla do nějaké cukrárenské výroby aspoň na rok či dva a doučila se úplně všechny finty, obzvláště důležité pro velkou výrobu. Přece jen je rozdíl vyrábět jeden dort za víkend, nebo jednu krabičku muffinků a tak a vyrábět těch krabic třeba 10...

Provozovna by se dala zařídit u rodičů v suterénu.

Je šance zařídit si za rozumné peníze výrobničku, kde by byla sama? Nějaké odběratele bych snad dokázal i sehnat. Znám dva majitelé kaváren a jednu manažerku v jednom hodně navštěvovaném motorestu...

žena je totiž poměrně introvert a rozhodně ne vůdčí typ, takže by nedokázala být s nějakým zaměstnancem.

odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Eliška

Vloženo: 18.04.2016 13:41:41.
ID: 13299.


Vidím, že tu píšete o gastronomických zařízeních. Já plánuji nákup konvektomatu. Mohl byste mi někdo nějaký doporučit. Provozovna je cca pro 30 lidí. Utáhne to jeden konvektomat? Je to celkem drahá položka.

odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: 4IDbFZhK

Vloženo: 28.04.2016 19:22:40.
ID: 13315.


Articles like these put the consumer in the driver seat-very imtonpart.

odpovědět

Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: David

Vloženo: 06.02.2017 14:39:40.
ID: 13553.


BOhužel může za to celková dnešní politika, ihned bych obnovil chráněné dílny a ostatní veškeré práce tady v děčíně v ústeckém kraji, protože podle mě měli češi tenrkát opravdu klidnější život, ale dnes máme život už náročnější, a může za to jen politika, ještě že tam je paní volfová z české suverenity, která tohle všechno zachání, a věřte mi že ano.
Bohužel musím být takový, dnešní politika je vážně čím dál horší a horší, než co byla tenrkát v 90.letech a věřte mi tolik starostí nebylo.
Jen to chce se podívat někdy do historie, čím jsme si češi opravdu prošli, a prošli jsme si moc krásným životem, dneska je to všechno na ...., a .....

odpovědět

    Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Marta

Vloženo: 20.02.2017 14:23:16.
ID: 13559.


.Proto zaměstnatavelé ještě když byl zákon o práci a sociálních věcí roku 2001 bylo vše super.
.teď jak mile politici změnily nový zákon jde to jen do pryč, bohužel musím být sprostá ale bohužel dnešní doba není vůbec lehká.
Může za tohle doopravdy jen politika, a babišokracie, který jen vysává peníze z chudých lidí kteří opravdu pracovatli tenkrát v 90.letech. Pane babiši měl byste se podívat do historie, a pak nám můžete nutit EET vy jeden postkomunistický fízle!

odpovědět

       Nadpis: Re: Proč končí cukrárny?
Od: Dana

Vloženo: 19.03.2017 22:43:39.
ID: 13580.


EET je v pořádku, každý kdo nekrade si nestěžuje, ale to asi není váš případ....A svalovat to na dobu a nebo na Babiše je opravdu směšné. A myslím, že zrovna EET cukrárny nezatěžuje, vždy se fakturovalo.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.