Cukrář.cz

Reklama



Téma "měknutí laskonek"


měknutí laskonek
Od: Ivana

26.11.2010 19:09:59.
id: 7813.


Dobrý den, jako amatérka si peču laskonky. Do krásně vyšlehaných bílků nakonec zamíchám ořechy a upeču laskonky které krásně křupnou když se zlomí. Naplním vanilkovým krémem do kterého zamíchám griliš a máslo. Naplním a za hodinku už se téměř nedají vzít do ruky jak jsou měkké. Nevíte proč se to neděje u laskonek z obchodu a oni je mají třeba až do druhého dne v lednici. Tedy měkkčí jsou ale určitě netak jako je mám já.
Díky za opověď Ivana

odpovědět

Nadpis: Re: měknutí laskonek
Od: Johny

Vloženo: 1.12.2010 19:35:40.
ID: 7822.


Ahojky Ivanko, domnívám se, že problém tkví ve vaší receptuře ... píšete že do vyšlehaných bílků, pravděpodobně s cukrem, zamícháte ořechy ... ano, to je možná domácí recept, ale profesionálové zašlehávají do vyšlehaných bílků cukr svařený s vodou na silný let (drátěným očkem se namočení do vařícího cukerného rozvaru a po fouknutí z očka vylétává řetez bublinek), a teprve po došlehání a zchladnutí se zamíchávají mleté ořechy!

Johny

odpovědět

    Nadpis: Re: měknutí laskonek
Od: Ivana

Vloženo: 4.12.2010 13:57:14.
ID: 7825.


Ahojky Johny, jsem moc vděčná za radu od odborníka a určitě do toho půjdu. Já si myslela že to je tím krémem a ejhle, takže ještě jednou díky a přeji klidný předvánoční čas.
Ivana M

odpovědět

       Nadpis: Re: měknutí laskonek
Od: Johny

Vloženo: 6.12.2010 18:28:01.
ID: 7831.


Ivanko, pokud budete potřebovat i onu zmíněnou recepturu, napíšu ji sem, ale myslím, že už jsem ji tu někde v poradně psal ... ale opakování Matka moudrosti ... :-))

Krásný předvánoční čas i vám ....

Johny


odpovědět

Nadpis: Re: měknutí laskonek
Od: ivana

Vloženo: 8.12.2010 12:22:24.
ID: 7837.


Dobrý den Johny, tak já to zkusím někde najít i když jsem si dala vyhledávat laskonky a nic. Jinak jsem dělala to s tím svařeným cukrem a jsou úžasné, ovšem po namazání tímhle krémem jsou za dvě hoďky na lžičku. Johny nemůže to být tím, že dávám ty oříšky do těsta místo kokosu????
Jinak takovýhle dělám krém
-8 dkg cukru krystal
-3 dkg sušeného mléka
-5 dkg kukuřičné škrobové moučky, nebo smetanového pudinkového prášku
-1/2 balíčku vanilkového cukru
-3 dl vody
-2 žloutky
-8dkg griliáše
-20 dkg másla
A takovéhle těsto a svařila jsem ten cukr:
10,5 dkg bílků
22,5 dkg cukru krupice
6,5 dkg moučkového cukru
14 dkg ořechů nebo kokosu
-6,5 dkg vody
Díky za radu a přeji krásný den. Ivana M

odpovědět

Nadpis: Re: měknutí laskonek
Od: ivana

Vloženo: 8.12.2010 12:38:08.
ID: 7838.


Johny, tak jenom v letu, už jsem našla tady krém do laskonek a fakt se bavím, jak ti někteří lidi slovíčkaří apod. a na druhé straně jsem ráda, že se to neděje jenom u mě na stránkách a tak se držte. Někdy je to FAKT náročné. Ivana M

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
    Nadpis: Re: měknutí laskonek
Od: Johny

Vloženo: 11.12.2010 22:19:07.
ID: 7842.


Zdravím Ivanko,

zde je receptura na krém, který mám ještě z dob, kdy jsem se učil. Uvařený krém se nechá vychladnout a poté se přidá máslo v poměru 1 : 1 když děláme máslový krém, a 1 díl másla na 5 dílů krému když připravujeme žloutkový krém např. na věnečky.


Základní žloutkový krém -

Receptura:

0,660 kg voda, 0,070 kg sušené mléko, 0,170 kg cukr krupice, 0,100 kg krémový prášek (Gustin - kukuřičný škrob), 0,055 kg žloutky tekuté (není nutné), 0,020 kg vanilkový cukr

- 4/5 vody + sušené mléko + cukr krupice -> krátce prošleháme a uvedeme do varu

- zbylá 1/5 vody se prošlehá s krémovým práškem a žloutky -> nalijeme do předešlé vařící směsi a řádně provaříme – nesmí mít škrobnatou příchuť

- po skončení varu vmícháme vanilkový cukr


Laskonky

bílky 0,160 kg, cukr krupice do bílků 0,120, cukr krupice na rozvar 0,240 kg, voda na vaření cukru 0,100 kg, cukr moučka 0,100 kg, mandle jemně strouhané (kešu) 0,220 kg

Ty laskonky vám neměknou proto, že do hmoty dáváte oříšky místo kokosu, to nemá na ono vlhnutí vliv, alespoň ne podstatný. Korpusy je nutné řádně vysušit, měly by "zvonit".
Vlhnutí může být zapřičiněno nadměrně velkou vlhkostí v lednici.

Též přeji hodně úspěchů, šťastné a pohodové Vánoce ... :-)

Johny



odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý 19. listopadu 2019
svátek slaví Alžběta, zítra Nikola

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.