Cukrář.cz

Reklama



Téma "recept na klasické svatební koláčky"


recept na klasické svatební koláčky
Od: Olina

07.04.2009 19:50:40.
id: 6216.


prosím vás o recept na klasické svatební koláčky, to znamená těsto - tvaroh - rozinka - posypka a ne ty co se dělají tzed máčené v másle s rumem a obalené v cukru .

odpovědět

Nadpis: Re: recept na klasické svatební koláčky
Od: Hav

Vloženo: 09.04.2009 17:45:03.
ID: 6263.


Tady je recept, který je od paní, která pekla koláče na svatbu pro celé okolí - tedy poskytla prostor, trouby a další pomůcky a zákazníci si přivezli těsto, nádivky a pekli za jejího dohledu a pomoci. Protože to byly koláčky na mou svatbu, a prý když si nevěsta peče sama koláče, tak má celý život plno práce, tak mě tam maminka nevzala a já o to přišla.
Zážitky tedy chybí, ale koláče byly výborné, přes týden měkké a recept mi zůstal :
klasické kynuté těsto - 1/2 kg hladké a 1/2 kg polohrubé mouky, 25 dkg másla, nejméně 4 žloutky, 20 dkg cukru, 1 dkg soli, 7 dkg droždí.
Do propracovaného těsta se nakonec zapracují 4 lžíce rozpuštěného vepřového sádla.

odpovědět

    Nadpis: Re: recept na klasické svatební koláčky
Od: Dana

Vloženo: 30.08.2009 13:33:32.
ID: 6835.


hm recept by to mohl být dobrý, nevím jak postupovat při zadělávání mléka, jsem zvyklá zadělávat kvásek vlažným mlékem .. odepište prosím co nejrychleji

odpovědět

    Nadpis: Re: recept na klasické svatební koláčky
Od: mamča1947

Vloženo: 26.06.2010 8:22:09.
ID: 7567.


No tak tedy, opravdu mám připravené ingredience a chtěla jsem zadělávat na Vaše klasické těsto. Ale podle Vašeho receptu, který uvádíte žádné klasické těsto neuděláte. Mléko je zřejmě tabu a těsto také!!!! Když dáváte recept přes internet, tak ho prosím dejte tak, aby to mohl udělat naprostý začátečník, který netuší, že tam má být také mléko. A takové to mléka dejte jak jste zvyklá, to je pro tohoto naprostého laika nanic. Je mi 63 let, ale takhle spackaný recept hlavně pro ty naprosto začáteníky je o ničem. Prosím o prominutí mého názoru, jenom uvažuji jak by moje vnučka, která vůbec netuší, jak se také těsto dělá, podle tohoto receptu napekla. mamča 1947

odpovědět

       Nadpis: Re: recept na klasické svatební koláčky
Od: Hav

Vloženo: 09.07.2010 8:54:18.
ID: 7576.


Protože jsem na servru pro cukráře, tak jsem napsala jen poměr ingrediencí. Mléko mi vypadlo, to se omlouvám, ale je to snad samozřejmost.Předpokládám, že každý cukrář ví, jak se dělá kynuté těsto. Pro úplné začátečníky doporučuji dobrou literaturu. Je jí v knihkupectví dost s podrobným vysvětlením.
Opravdu jsem pro začátečníky nepsala, na to jsou jiné servry.
Přesné množství mléka do kynutého těsta Vám nikdo nenapíše přesně, protože záleží na kvalitě a vlhkosti mouky.


odpovědět

Nadpis: Re: recept na klasické svatební koláčky
Od: Hav

Vloženo: 30.08.2009 22:17:32.
ID: 6836.


koláče zadělat jak jste zvyklá, udělat kvásek z droždí, trochy cukru a mouky a mléka, nechat vykynout, pak zadělat t,sto, Pozor jen na to, že vzhledem k množství tuku není spotřeba mléka moc velká, Pekla jsem je před měsícem, dělala jsem koláčky z kousků těsta o váze 5-6 gramů. Z 1 kg mouky bylo asi 360 kusů.

odpovědět

Nadpis: Re: recept na klasické svatební koláčky
Od: Janao

Vloženo: 21.09.2009 10:20:29.
ID: 6905.


Pokud se jedná o kasické koláčky - tak 1/2 kg hladké mouky OO, 1/4 lt mléka , 3 dkg droždí, 7 dkg krystalového cukru, 7 cl oleje, 2 žloutky, špetka soli.
Vyrobíme kalsické těsto, necháme vykynout a pak rozdělíme asi na 4 díly a rovnoměrně rozválíme, děáme čverečky 4x4 cm, na ně vložíme tvaroh (modrý tvaroh, žloutek, vanilkový cukr a nastrouha kůru z čerstvého citronu) nahoru dáváme hrozinky namočené v rumu. Zabalíme a vložíme na plech - 4-5 ks vedle sebe, uděláme jakoby kolečko, do kterého lehce uděláme důlek - nesmí se moc rozplácnout, anebo těsto !ušoulat! s těstem pracujeme lehce. Potřeme vajíčkem a nahoru dáme prsty posýpku. Pečeme do mírně růžova.

Na svatbu ovšem dělám převalované vdolečky, ty obsahují více tuku a proto vydrží i déle.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: recept na klasické svatební koláčky
Od: Caesar

Vloženo: 09.10.2009 7:15:34.
ID: 6943.


Některé recepty jsou z polohrubé mouky, nebo půl polohrubé, půl hladké, teď čtu jenom z hladké.Jaký je pak rozdíl.Z hladké jsou zřejmě křehčí, jak dlouho vydrží?V čem je po upečení rozdíl? Děkuji.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.