Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: recept na klasické svatební koláčky'

Od: Janao

Vloženo: 21.09.2009 10:20:29

Pokud se jedná o kasické koláčky - tak 1/2 kg hladké mouky OO, 1/4 lt mléka , 3 dkg droždí, 7 dkg krystalového cukru, 7 cl oleje, 2 žloutky, špetka soli.
Vyrobíme kalsické těsto, necháme vykynout a pak rozdělíme asi na 4 díly a rovnoměrně rozválíme, děáme čverečky 4x4 cm, na ně vložíme tvaroh (modrý tvaroh, žloutek, vanilkový cukr a nastrouha kůru z čerstvého citronu) nahoru dáváme hrozinky namočené v rumu. Zabalíme a vložíme na plech - 4-5 ks vedle sebe, uděláme jakoby kolečko, do kterého lehce uděláme důlek - nesmí se moc rozplácnout, anebo těsto !ušoulat! s těstem pracujeme lehce. Potřeme vajíčkem a nahoru dáme prsty posýpku. Pečeme do mírně růžova.

Na svatbu ovšem dělám převalované vdolečky, ty obsahují více tuku a proto vydrží i déle.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.