Cukrář.cz

Reklama



Téma "tiramisu"


tiramisu
Od: Jarek

20.3.2009 20:00:42.
id: 6079.


dobrý den, prosímvás chtěl bych si doma zkusit pravé tiramisu , nemáte na něj někdo dobrý recept ? díky za odpověd .

odpovědět

Nadpis: Re: tiramisu
Od: Johny

Vloženo: 22.3.2009 10:12:19.
ID: 6094.


Jarku, pokud si dáte tu práci a projedte "Recepty" (odkaz vlevo), najdete tam recepturu na Tiramisu jak bez vajíček, tak i recepturu od rakouského kolegy cukráře.

S pozdravem Johny.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
Nadpis: Re: tiramisu
Od: Gábina

Vloženo: 2.4.2009 14:00:37.
ID: 6185.


Já mám úspěšně odzkoušený recept ze zdejší poradny, ale protože je tam přemíra témat, nemůžu se zde nyní zorientovat, tak ho přepíšu tak, jak ho mám poznamenaný:

2 žloutky
1/4 hrnku pískového cukru
1/2 italského vína na vaření Marsala (mají i v Makru)
2 kelímky Mascarpone (400 - 450 g), případně pomazánkového másla
1 hrnek min. 33% šlehačky
cukrářské piškoty (Savoiardi jsou klasika) 200g balení
1 hrnek velice silné kávy (může být s rumem nebo kávovým likérem)

Ve vodní páře vyšleháme žloutky, cukr a víno, dokud se směs neprohřeje a nezhoustne a cukr nerozpustí (alespoň 7 minut). To necháme vychladnout.
V další míse našleháme mascarpone pokojové teploty a vmícháme jej do žloutkové chladné směsi. Dáme opět chladit. Nakonec vyšleháme šlehačku a spojíme s mascarpone-žloutkovým krémem.
Pak už jen sestavujeme: dno formy (dortová nebo miska s vyššími rovnými okraji) vyložíme piškoty lehce namočenými v kávě, na ně rozetřeme polovinu krému a postup ještě jednou zopakujeme. Nakonec povrch hustě zasypeme kakaem a dáme chladit do lednice. Odležení je alespoň 2 hodiny...

Tento recept není můj, je už zde na jiném místě uvedený, ale u mých známých má ohromný úspěch. Dokonce i u zaměstnankyně kavárny/cukrárny jednoho z nejdražších pražských hotelů, prý se nedá srovnat...

A je fakt, že kombinace Marsaly a mascarpone je naprosto úchvatná a nenapodobitelná. Tiramisu se dá ošulit tvarohem nebo žervé a dá se vynechat Marsala, ale je to znát na chuti a je to skutečné ochuzení chuti.


odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý 19. března 2019
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.