Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: tiramisu'

Od: Gábina

Vloženo: 02.04.2009 14:00:37

Já mám úspěšně odzkoušený recept ze zdejší poradny, ale protože je tam přemíra témat, nemůžu se zde nyní zorientovat, tak ho přepíšu tak, jak ho mám poznamenaný:

2 žloutky
1/4 hrnku pískového cukru
1/2 italského vína na vaření Marsala (mají i v Makru)
2 kelímky Mascarpone (400 - 450 g), případně pomazánkového másla
1 hrnek min. 33% šlehačky
cukrářské piškoty (Savoiardi jsou klasika) 200g balení
1 hrnek velice silné kávy (může být s rumem nebo kávovým likérem)

Ve vodní páře vyšleháme žloutky, cukr a víno, dokud se směs neprohřeje a nezhoustne a cukr nerozpustí (alespoň 7 minut). To necháme vychladnout.
V další míse našleháme mascarpone pokojové teploty a vmícháme jej do žloutkové chladné směsi. Dáme opět chladit. Nakonec vyšleháme šlehačku a spojíme s mascarpone-žloutkovým krémem.
Pak už jen sestavujeme: dno formy (dortová nebo miska s vyššími rovnými okraji) vyložíme piškoty lehce namočenými v kávě, na ně rozetřeme polovinu krému a postup ještě jednou zopakujeme. Nakonec povrch hustě zasypeme kakaem a dáme chladit do lednice. Odležení je alespoň 2 hodiny...

Tento recept není můj, je už zde na jiném místě uvedený, ale u mých známých má ohromný úspěch. Dokonce i u zaměstnankyně kavárny/cukrárny jednoho z nejdražších pražských hotelů, prý se nedá srovnat...

A je fakt, že kombinace Marsaly a mascarpone je naprosto úchvatná a nenapodobitelná. Tiramisu se dá ošulit tvarohem nebo žervé a dá se vynechat Marsala, ale je to znát na chuti a je to skutečné ochuzení chuti.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.