Reklama
|
Téma "Kynuté koláče s tvarohem"
|
Kynuté koláče s tvarohem
Od: Hrdličk
|
20.3.2009 10:14:13.
id: 6065.
|
|
Vyzkoušela jsem jiz spoustu receptů na plněné kynuté koláče, nahoru drobenka. Některé byly dobré, ale pořád nemohu přijít na to, abych upekla koláč, který bude mít jen tenoučké těsto a mnoho nádivky. Prostě nikdy se mi nepodaří taková "skořápka" těsta. A ten tvaroh (i když ho dávám dost) se mi v tom koláči ztratí. Je tam sice cítit, ale není skoro vidět. Zkusila jsem do tvarohu zamíchat prášek puding, ale i přesto se to ztratí. Makové, ořechové, povidlové (náplň uvnitř), jsou dobré, náplně tam je hodně. Ale tvaroh bůhví proč se nějak ztratí do těsta. Neznáte někdo recept na to tenké těsto? Už jsem zkoušela jen z hladké mouky (z polohrubé je více póru), pak jsem zkoušela dávat jen malinko těsta, jen takový "papír", i přesto to není to pravé.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Kynuté koláče s tvarohem
Od:
|
Vloženo: 20.3.2009 20:16:26.
ID: 6081.
|
|
Nevím jaký tvaroh použítáte,ale rád se "ztrácí" ten z vaniček.Lepší je klasicky balený v kostkách jako máslo.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kynuté koláče s tvarohem
Od: Hrdličk
|
Vloženo: 21.3.2009 10:58:57.
ID: 6085.
|
|
Používám ten v kostkách, ještě ho nechám v utěrce přes noc okapat, pak takový ten "suchý" (nebudu jmenovat, je ve tvaru trojúhelníku, pak ještě tvaroh na váhu, ten taky je dobrý.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kynuté koláče s tvarohem
Od: Johny
|
Vloženo: 21.3.2009 12:34:49.
ID: 6087.
|
|
Též se přikláním k použití kostkového tvarohu, vaničkový obsahuje hodně velké množství vody, která se vám při pečení vypaří. Pudinkový prášek nebo kukuřičný škrob se přidává do tvarohu kvůli jeho zahuštění, aby nevytékal při pečení z koláčků.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kynuté koláče s tvarohem
Od: Marie
|
Vloženo: 21.3.2009 21:51:19.
ID: 6091.
|
|
už jsem to tu jednou psala,moje dcera přidává do tvarohové náplně strouhánku nebo str.piškoty a tvaroh se jí neztrácí
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kynuté koláče s tvarohem
Od: JAMČA
|
Vloženo: 15.6.2009 22:35:32.
ID: 6547.
|
|
Já dávám tvaroh čerstvý balený v kosrce a přidám pudinkový prášek bez vaření. On tvaroh zahustí.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Kynuté koláče s tvarohem
Od: Karlos
|
Vloženo: 16.6.2009 13:44:05.
ID: 6549.
|
|
Některé zkušené cukrářky prý dávají tvaroh v utěrce do ždímačky....asi je to taky možnost. Ke kvalitnímu tvarohu však není třeba přidávat škrob, pouze cukr, žloutek a citronovou kůru(citropastu), případně hrozinky(pro normální lidi:-))
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kynuté koláče s tvarohem
Od: Bára
|
Vloženo: 16.6.2009 22:57:15.
ID: 6551.
|
|
Já dávám celý vajíčka ne jenom žloutek. To mě dávaly rady starší kuchařky při pečení svatebních koláčů. Je taky fakt, že dřív byl kostkový tvaroh daleko sušší.(vlastní zkušenost v mlékárně) Dík za rady od vás druhých.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kynuté koláče s tvarohem
Od: Jana
|
Vloženo: 17.6.2009 18:45:26.
ID: 6552.
|
|
Poměrně často peču svatební koláčky, do tvarohu dávám jenom bílky nebo celé vejce, cukr moučkový a vanilkový, citronovou kůru a rozinky. Dlouho jsem kupovala ten nejlevnější kostkový tvaroh, ale jednou ho neměli a musela jsem koupit dražší, od známé mlékárny - a výsledek byl překvapivý. Už při míchání s cukrem a vejcem bylo poznat, že tento dražší tvaroh obsahuje méně vody, byl tužší, hladší a náplň byla bez hrudek, krémová a držela tvar, takže při plnění koláčů se tam vešlo víc náplně a po upečení se "neztratila". Od té doby radší oželím nějakou dvacku navíc a ušetřím si nervy s vytékajícím řídkým tvarohem.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kynuté koláče s tvarohem
Od: Radka
|
Vloženo: 17.9.2009 20:20:29.
ID: 6888.
|
|
Hrdličko nebo Hrdličáku, do kynutého těsta dej dostatek droždí a pak ho tence rozklofej včetně úzkých okrajů, ty pečlivě kolem dokola poskákej prstem, otisk vedle otisku. Ke tvarohu - dej do něj dost vajec, na 1 kostku aspoň tři, přidej 1 celý pudinkový pytlík a na 1 kostku tak půl prášku do pečiva. Vzpomeneš si na mě, až tvaroh uvidíš - neztratí se ti. Pokud se ti i takto ztratí, přidej pudinku 2 pytlíky, protože u vás je tvaroh samá syrovátka.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kynuté koláče s tvarohem
Od: Magdaléna
|
Vloženo: 18.9.2009 17:53:10.
ID: 6891.
|
|
Já dělám tuto náplň s krupičkou, je lepší než puding. Tvarohová náplň: 250 g tvarohu,3 lžíce cukru,125 ml mléka,1 vrchovatá lžíce krupice Uvařit kaši a vmíchat do tvarohu, místo kaše mohou být vařené mačkané brambory.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kynuté koláče s tvarohem
Od: zdenka
|
Vloženo: 25.8.2010 22:37:57.
ID: 7644.
|
|
Ahoj, teprve dnes jsem četla tvůj příspěvek o koláčích. Já peču koláče, prý velmi dobré,z:1kg hladká mouka,3velké lžíce cukru, 1apůl kostky droždí,2 sklenice oleje, 6vajec,2žloutky a 3,5dcl mléka,lžička soli.Pořádně zadělat, nechat kynout. Než dám péct, potřu je rozškvařeným máslem. Nahoru posýpku.Největší fígl je v tom, že na 1 kg mouky, potřebuješ 2kg tvarohu.Udělám z toho asi 70koláčů.Po vytažení z touby, opět pokapu rozp.máslem smíchaným s rumem.Dobrou chuť.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kynuté koláče s tvarohem
Od: Mirka
|
Vloženo: 6.11.2017 22:39:33.
ID: 13750.
|
|
V receptu od Zdenky jsou 2 sklenice oleje ...ale jak je ta sklenice velika? Kolik ml? Kazda sklenice ma jinsi obsah. Poradi mi nekdo? Dekuji! Mirka
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je neděle 17. února 2019
svátek slaví Miloslava, zítra Gizela
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|