Cukrář.cz

Reklama



Téma "Co se žloutky?"


Co se žloutky?
Od: Lenka

2.2.2009 16:42:20.
id: 5754.


Potřebovala bych poradit. Existuje řada receptů, kam se dávají pouze bílky. Co pak mám ale dělat s tou kopou žloutků. Nevím si rady. Z bílků jsou kokosky, ale žloutky????

odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Hav

Vloženo: 3.2.2009 10:27:28.
ID: 5757.


Neuvádíte, zda máte přebytky v žloutků v domácnosti nebo ve výrobě.
Vyjádřit se mohu jen k těm v domácnosti. Žloutky můžete upotřebit do těst lineckých vaflových, kynutých, do vaječného koňaku, žloutkového krému a do rakviček. Výčet jistě jiní doplní. Většinou řeším obrácený problém, tedy že mi přebývají bílky. Ty se dají dobře uchovat v ledničce (cca týden) nebo se dají mrazit. Po rozmrznutí se dají bez problémů vyšlehat. Počítám pak na jeden bílek 3 dkg, takže nemusím popisovat, kolik kde mám bílků. Toto uchování je výhodné v tom, že pokud se rozhodnu dělat něco bílkového, tak je mám po ruce a nemám problém co se žloutky. Doporučuji tedy postupně schraňovat bílky ( vždyť žloutky se používají nejen v pečení ale i při vaření a bílky zbývají) a dělat bílkové výrobky až v době, kdy jich mám dostatek.


odpovědět

    Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: JJ

Vloženo: 15.6.2016 13:02:56.
ID: 13389.


A nechcete měnit? :D Já používám hlavně bílky a žloutků mám velký přebytek, takže bychom si vypomohly :)

odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Hav

Vloženo: 3.2.2009 10:39:35.
ID: 5758.


Neuvádíte, zda máte přebytky v žloutků v domácnosti nebo ve výrobě.
Vyjádřit se mohu jen k těm v domácnosti. Žloutky můžete upotřebit do těst lineckých vaflových, kynutých, do vaječného koňaku, žloutkového krému a do rakviček. Výčet jistě jiní doplní. Většinou řeším obrácený problém, tedy že mi přebývají bílky. Ty se dají dobře uchovat v ledničce (cca týden) nebo se dají mrazit. Po rozmrznutí se dají bez problémů vyšlehat. Počítám pak na jeden bílek 3 dkg, takže nemusím popisovat, kolik kde mám bílků. Toto uchování je výhodné v tom, že pokud se rozhodnu dělat něco bílkového, tak je mám po ruce a nemám problém co se žloutky. Doporučuji tedy postupně schraňovat bílky ( vždyť žloutky se používají nejen v pečení ale i při vaření a bílky zbývají) a dělat bílkové výrobky až v době, kdy jich mám dostatek.


odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Blanka

Vloženo: 3.2.2009 11:49:38.
ID: 5760.


Ahoj, já žloutky používám na přimíchání k celým vajíčkům do dort. korpusů, nebo je zdělám na rakvičky.

odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Lenca

Vloženo: 3.2.2009 16:17:33.
ID: 5762.


To jsem ani netušila, že se bílky dají zmrazit. Díky za radu. To se opravdu hodí. Jen jsem to nepochopila s těmi 3 dkg.
S těmi žloutky díky. Rakvičky já moc nemusím, ale ostatní nápady jsou fajn.Díky

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
    Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Johny

Vloženo: 3.2.2009 22:44:21.
ID: 5771.


Těmi 3 dkg bylo myšleno, že pokud jsou někde v receptuře uvedeny bílky na kusy, tak si je paní naváží. Jeden bílek = 3 dkg. Jinak co se týče debaty o žloutcích, myslím, že byly vyjmenovány asi všechny zákusky nebo těsta, kam se dají žloutky spotřebovat.

odpovědět

       Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Lida

Vloženo: 17.4.2015 6:22:56.
ID: 12946.


...taky mi prebyvaji spis bilky, zloutky zjemnuji kazde testo, do knedliku jsou lepsi zloutky, nez cela vejce, do jemnych kynutych kolacku taky potrebujes jen zloutky, deti radi mlsaji uslehane zloutky s cukrem do peny, da se navrch pridat i cele ovoce, treba boruvky, co delas porad z tech bilku, ze ti zbydou zloutky? mozna by sly taky zmrazit

odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Jana

Vloženo: 3.2.2009 17:31:11.
ID: 5767.


Udělejte koblihy, tam se jich vejde hodně. Nebo je přidávám do odpalovaného těsta k celým vajíčkům, moje maminka zbylé žloutky prostě uvaří ve vodní lázni a pak z toho udělá takovou vaječnou cholesterolovou pomazánku. A taky jsem je měla zamražené.

odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Hav

Vloženo: 4.2.2009 6:57:39.
ID: 5772.




odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Hav

Vloženo: 4.2.2009 7:01:52.
ID: 5773.


Myslela jsem to tak, že 1 bílek váží cca 3 dkg, takže pak již v receptech bílky odvažuji - při potřebě 4 bílků do receptu si navážím 12 dkg bílků.

odpovědět

Nadpis: svatební dort
Od: Blanka

Vloženo: 4.2.2009 14:09:04.
ID: 5783.


Ahoj, mohl by mi prosím někdo poradit, jak vyrobit krém, který má krásnou, čistě bílou barvu na svatební dort? Máslový krém je smetanové barvy a i když dám do něj "bělku" tak se mi to nelíbí. Vím, že se dělává vyšlehaná omega s moučkovým cukrem 1:1, ale to zase chuťově není ono.. Moc díky za rady...

odpovědět

    Nadpis: Re: svatební dort
Od: verra

Vloženo: 28.12.2013 14:58:54.
ID: 10345.


5 bílků, 250 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 250 studeného másla, nakrájeného
Do pánve s vroucí vodou postavte ohnivzdornou misku a do ní dejte bílky s moučkovým a vanilkovým cukrem. Asi dvě minuty míchejte; jakmile se cukr rozpustí, stáhněte misku z ohně a elektrickým mixérem šlehejte, až bílky vychladnou. Postupně začněte přidávat kousky másla. Směs bude zpočátku vypadat sraženě, proto vytrvejte ve šlehání - zhruba po deseti minutách budete mít hladkou, krémovou a hlavně sněhově bílou polevu.

odpovědět

    Nadpis: Re: svatební dort
Od: Dana

Vloženo: 6.4.2017 11:10:27.
ID: 13654.


Co takhle raffaelo krem. Je lehký a skvělý. V 1,5litrů mléka uvarite 200g kukuřicneho škrobu a 100g cukru. Vychladite a pak vyslehate s máslem. Je super,není preslazeny a je jemný.

odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Jarek

Vloženo: 8.2.2009 7:44:53.
ID: 5810.


dobrý den místo vanilkového pudinku udělejte ze smetanového pudinku a nebo do krému dejte jenom jednu kapku fialové barvy , mělo by to pomoct .

odpovědět

    Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: elza

Vloženo: 28.3.2009 20:35:50.
ID: 6142.


Přesně tak ,nedávejte na vaření vanilkový krém ,který je přibarvovany ,ale jen krémový prášek(obchodní název -Maizena),základní krém bude bílé barvy.Nepoužívejte na ochucení rum (ten Vám to také přibarví (dejte jen kapku rum.aroma)

odpovědět

       Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Johny

Vloženo: 29.3.2009 12:34:05.
ID: 6144.


Omlouvám se, máslový krém připravený z Maizeny je bílé barvy? Vždyť maizena je kukuřičný škrob a pokud vím, že nažloutlý. Pokud přidáte do základního krému máslo, to také není bílé. Tak jak můžete dosáhnout bílého krému? Není to myšlené ve zlém, jen se divím.

Johny

odpovědět

          Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: elza

Vloženo: 30.3.2009 19:03:23.
ID: 6164.


No vždytˇano,maizena je kukuřičny škrob ,a bílé barvy!zkuste to!vždytˇpudingové prášky nejsou také nic jiného,jen jsou přibarvované a dochucované.
Pokud dáte samotný kukuřičný škrob(maizenu) na vaření místo (pudingového prášku-puding vanilka a nebo krémový prášek)) uvaříte základní krém bílé barvy.S tím máslem je to sice pravda (že je mírně nažloutlé),ale myslím si ,že to nebude až tak žluté(jako když dáváte klasický základní žloutkový krém,který je jen připravovaný z vanilkového pudingového prášku,který je přibarvován žlutou barvou)vyzkoušejte.


odpovědět

             Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Johny

Vloženo: 31.3.2009 16:01:18.
ID: 6170.


Elzo věřte mi, že maizenu používám dlouhé roky, ale v tom případě jsem asi malinko mimo s barvami, protože "bílý" krém je bílý krém, a ten se mi ještě z maizeny připravit nepodařilo.
Bílá barva je u mě bílá barva, věřte mi, že když krémem z maizeny ozdobím např. svatební dort potažený bílou hmotou K2, není bílá jako bílá a krém z maizeny na tomto pokladu nebude splívat s potahem.
A to už mám opravdu odzkoušené.

S pozdravem Johny :-)

odpovědět

                Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: mraketa

Vloženo: 4.5.2012 15:21:07.
ID: 8633.


Nedávno jsem vyrobila dorst a do něho i naprosto sněhově bílý krém. hodně šlehačkový, ale vynikající. smíchejte mascarpone s ušlehanou šlehačkou (každého tak stejné množství) a cukrem a je to. v jednoduchosti je síla!

odpovědět

          Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Jana

Vloženo: 28.3.2015 8:29:45.
ID: 12924.


není jenom kukuřičný škrob,je i různý jiný,hledejte nejradši v Kauflandu,tam mají různé

odpovědět

       Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: elza

Vloženo: 29.3.2009 13:39:53.
ID: 6147.


oprava-na vaření nedávejte(ne vanilkový krém ,ale vanilkový puding.....

odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Blanka

Vloženo: 30.3.2009 8:57:32.
ID: 6157.


Teď jsem dostala radu, že místo pudinku mám uvařit jakousi kaši z mouky a pak do toho zašlehat máslo...
Uvidíme..

odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Jana

Vloženo: 30.3.2009 21:01:56.
ID: 6167.


Ano, když nemám po ruce pudink, uvařím bešamel - hladká mouka s mlékem se uvaří na kaši hustou asi jako krupice nebo pudink, dál se postupuje stejně, jako u pudinku.

odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Věra

Vloženo: 5.12.2012 17:40:04.
ID: 9774.


Já spotřebuji žloutky na domácí nudle do polévky asi na pět žloutku dám jedno celé vejce a trochu oleje a mouku

odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Eliška

Vloženo: 20.10.2013 12:01:11.
ID: 10282.


Prosím o radu jedna taková otázka Co je myšleno tím krémy?? O tázka ze školy

odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Jana

Vloženo: 20.10.2013 20:48:52.
ID: 10285.


Se žloutky se dá udělat mnoho věcí. Například rakvičky, přídavek do krémů (pudink), použít na potření mimo vajec


odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od:

Vloženo: 1.9.2014 21:11:41.
ID: 11620.


nevim

odpovědět

Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: lenka

Vloženo: 16.1.2017 16:22:55.
ID: 13543.


Dobrý den, našla jsem tu spoustu dobrých rad, tak alespoň nějakou taky vrátím. Žloutky se dají zmrazit a to tak, že je je vidličkou rozšleháme se solí. Na 4 až 6 žloutků se dává na špičku nože soli. Z mé vlastní zkušenosti vím, že jsou po rozmražení hustší a tenkrát jsem našla další radu, že se k nim má po rozmražení přidat kávová lžička oleje a pak normálně použít- což jsem udělala a funguje to. Se sněhem je to mnohem jednodušší, ten se má před zmražením jen lehce rozšlehat vidličkou a dát do nádoby, nebo sáčku zmrazit.Je pak opravdu jako čerstvý a jde krásně našlehat. Sníh zmražuju často, žloutky jen v nouzi nejvyšší a také mi většinou moc nezbývají- nicméně jde to.Ať se vám všem daří

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý 27. června 2017
svátek slaví Ladislav, zítra Lubomír

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.