Cukrář.cz

Reklama



Téma "zmrzlinový dort"


zmrzlinový dort
Od: Kateřina

30.12.2008 9:19:30.
id: 5613.


Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat jestli nevíte jak udělat zmrzlinovou dortu, myslím tím podstavec třeba ze zmrzliny a na ní zmrzlina a třeba potažené čokoládou. Poraďte prosím, chtěla bych tento dort udělat jako překvapení své mamince která tento dort za mlada dostala od rodičů k narozeninám. Děkuji moc za rady. Přeji hezký den a hezký nový rok.

odpovědět

Nadpis: Re: zmrzlinový dort
Od: lubin

Vloženo: 31.12.2008 13:43:00.
ID: 5614.


Ahoj,podobného něco znám takto:Upeče se roláda a spojí marmeládou.Po zatuhnutí nakrájet.Vyložit půlkulatou misku folií,vyskládat roládou. Zmrzlinu-i více druhů-potom vrstvit. Nechat zmrznout.
Myslím, že po vyklopení by to šlo i polít CKP.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: zmrzlinový dort
Od: Johny

Vloženo: 31.12.2008 23:22:40.
ID: 5615.


Zkuste vzít jakoukoliv dortovou formu nebo kulatou misku, vyložte ji nejprve freshfólií a poté piškotovým plátem - dno i boky a nyní naplňte zmrzlinou. Pokud budete používat ovocnou zmrzlinu, můžete proložit náplň např. kandovanými třešněmi macerovanými ve vodce či griotce... Pokud budete používat neovocné příchutě, můžete plněnou zmrzlinu proložit na hrubo nasekanou čokoládou nebo ořechy. Přiložte plát na uzavření. Buď můžete vzniklý dort potáhnout čokoládou, omazat krémem + posypat praženým kokosem nebo vršek potřít tuhým bílkovým krémem a opálit, čímž zmrzlinový dort dostane velmi zajímavý vzhled. Ozdoba je už pouze na vaší fantazii a umu.

I já přeji všem věrným čtenářům a návštěvníkům serveru Cukrář do roku 2009 hlavně pevné zdraví a spoustu sladkých úspěchů!

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.