Cukrář.cz

Reklama



Téma "víceprocentní čokoláda"


víceprocentní čokoláda
Od: Věrka

04.08.2008 17:21:36.
id: 5119.


Dd paní Dáši jsem dostla recept na čokoládovou modelovací hmotu , ale přijde tam více procentní čokoláda a, protože bydlím na malém městě tak ji nemůžu sehnat, nešlo by třeba vzít čokoládu na vaření a to kakao tam dodat, potom by ta čokoláda měla více procent kakaa. Myslíte, že to půjde a nebo budu muset jet do většího města a někde si ji koupit.

odpovědět

Nadpis: Re: víceprocentní čokoláda
Od: Moník

Vloženo: 04.08.2008 18:06:51.
ID: 5120.


Věrko, to bych nedělala, spíš bych si koupila klasickou hořkou čokoládu. Jinak u té čokolády se počítá poměr kakaových součástí tj. kromě kakaa také kakaové máslo, které bývá u levnějších čokolád nahrazováno jinými tuky.M.

odpovědět

Nadpis: Re: víceprocentní čokoláda
Od: Věrka

Vloženo: 04.08.2008 18:45:17.
ID: 5121.


Mě to jen tak napdlo, protože pracuji s Orionkou na vaření a ony ty víceprocentní čokolády stojí víc, ale proč si nedopřát kvalitu díky za rady, já bych tojinak udělala tak jak sem to měla v plánu a zase bych tozvorala.

odpovědět

Nadpis: Re: víceprocentní čokoláda
Od: Listopad30

Vloženo: 05.08.2008 8:49:04.
ID: 5125.


Ahoj Věrko,moje zkušenost s plast. čokoládou:tmavou jsem dělala z hořký,psali tam sice asi tuším70%,ale byla levná,21kč,je to od tý firmy co dělá ty běžně se prodávající pytlíkový polevy s tím skřítkem,firma Carla a šlo to z ní pěkně,použila jsem i bílou od té samé firmy a taky to šlo,ta se dá i přibarvit,jak gelov.barvičkami,tak i sypkými.Zkus se porozhlídnout u vás,mohla bys na ní natrefit,já ji koupila u nás v samce,jsme sice město,ale takový co vypadá spíš jako vesnice a i v práci v kantýně jsem ji kupovala,dělaj i čokoládu na vaření,ale tu jsem nezkoušela.Jinak jsem dělala tu plastickou čokoládu i z bílé tušim milky.At se vede,S.

odpovědět

Nadpis: Re: víceprocentní čokoláda
Od: Věrka

Vloženo: 05.08.2008 10:23:16.
ID: 5126.


Díky za radu jen sem se chtěla zeptat dávala ste tam teda tu čokoládu a nebo polevu, já to moc nepochopila.

odpovědět

Nadpis: Re: víceprocentní čokoláda
Od: eliška

Vloženo: 05.08.2008 16:30:18.
ID: 5129.


nevím, jak se dělá čokoláda na modelování, jednou jsem četla na ni recept, který mě naprosto odradil. Ale dostala se mi do rukou polevová čokoláda od Carly a z té to šlo jedna báseň. Byla měkká a vlastně na polevy naprosto nevhodná.ruce jsem měla samozřejmě pěkně zapatlané, ale růže z toho byly nádherné.takže vlastně náhoda.

odpovědět

Nadpis: Re: víceprocentní čokoláda
Od: Listopad30

Vloženo: 06.08.2008 9:41:44.
ID: 5132.


Věrko to z čeho jsem to dělala já,tak to byla čokoláda,v 10 dkg balení a není obdélníková,ale čtvercová,z toho pýtlíčku co je poleva jsem to nikdy nezkoušela,ale nade mnou někdo píše že mu to z toho šlo,jestli tedy myslíme to samé.Vložím sem nějaké recepty na plast. čokoládu,ale z mé zkušenosti je většinou třeba tam přidat toho sirupu víc,jinač mi to nešlo spojit,ale zas nepřehnat protože je to pak moc měkké,víc neporadim,protože opravdu to dělám tak nějak jak se mi to zdá že je to ono.Já dělám ty pod tou první,tu první jsem ještě nezkoušela,protože mi přijde složitá na rozdíl od těch ostatních.

PLASTICKÁ ČOKOLÁDA
454g bílé čokolády,145g glukozy[v lékárně pod názvem Glukopur],57g cuker.rozvaru[krystal+voda v poměru 1:1 přivést k varu a rozpustit a vychladit].
Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme.V jiné nádobě smícháme glukozu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů.Směs nalijeme na čokoládu,která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme.Přikryjeme igelitem a necháme 24 hod.stát při pokojové teplotě.Druhý den propracujeme a modelujeme růžičky apod.

Já mám zkušenost jen s pšeničným,kukuřičný jsem nesehnala.Čokoládu opatrně rozpustím v pískacím hrnci,pak odstavím když je téměř rozpuštěno,přidám do toho ten sirup a vařečkou to míchám chvilku až z toho vznikne jakžtakž trochu hmota,přendám na nějakou plochu,mě se osvědčila silikonová podložka na pečení a hnětu chvílku,až z toho vznikne hmota.
Z HOŘKÉ ČOKOLÁDY
200ghořké čokolády + čtvrt hrnku bílého kukuřičného[může být i pšeničný]sirupu

Z POLOSLADKÉ ČOKOLÁDY
200g polosladké čokolády + 3 a čtvrt-4 lžíce bíl.kukuř.sirupu

Z MLÉČNÉ ČOKOLÁDY
200g mléčné čokolády + 2 a půl-3 lžíce bíl.kukuř.sirupu

Z BÍLÉ ČOKOLÁDY
200G bílé čokolády + 1 a půl-2 lžíce bíl.kukuř.sirupu

Tak jsem se šla ještě kouknout jak ta čokoláda vypadá a ta 70% je v hnědém obalu a asitak ve prostřed je velkým písmem napsáno ČOKOLÁDA a pod tím menším 70% a ještě pod tím jsou nějaký obrázky nějakých lidí takový zvláštní,tak snad jsem pomohla.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: víceprocentní čokoláda
Od: Věrka

Vloženo: 06.08.2008 9:48:46.
ID: 5133.


Děkuju moc v tom prvním receptu je napsáno glukosa a v závorce glukopur z lékárny, to je ten práškový co se prodává v obchodech v krabičce a nebo myslíte tekutou glukosu?

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.