Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: víceprocentní čokoláda'

Od: Listopad30

Vloženo: 06.08.2008 9:41:44

Věrko to z čeho jsem to dělala já,tak to byla čokoláda,v 10 dkg balení a není obdélníková,ale čtvercová,z toho pýtlíčku co je poleva jsem to nikdy nezkoušela,ale nade mnou někdo píše že mu to z toho šlo,jestli tedy myslíme to samé.Vložím sem nějaké recepty na plast. čokoládu,ale z mé zkušenosti je většinou třeba tam přidat toho sirupu víc,jinač mi to nešlo spojit,ale zas nepřehnat protože je to pak moc měkké,víc neporadim,protože opravdu to dělám tak nějak jak se mi to zdá že je to ono.Já dělám ty pod tou první,tu první jsem ještě nezkoušela,protože mi přijde složitá na rozdíl od těch ostatních.

PLASTICKÁ ČOKOLÁDA
454g bílé čokolády,145g glukozy[v lékárně pod názvem Glukopur],57g cuker.rozvaru[krystal+voda v poměru 1:1 přivést k varu a rozpustit a vychladit].
Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme.V jiné nádobě smícháme glukozu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů.Směs nalijeme na čokoládu,která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme.Přikryjeme igelitem a necháme 24 hod.stát při pokojové teplotě.Druhý den propracujeme a modelujeme růžičky apod.

Já mám zkušenost jen s pšeničným,kukuřičný jsem nesehnala.Čokoládu opatrně rozpustím v pískacím hrnci,pak odstavím když je téměř rozpuštěno,přidám do toho ten sirup a vařečkou to míchám chvilku až z toho vznikne jakžtakž trochu hmota,přendám na nějakou plochu,mě se osvědčila silikonová podložka na pečení a hnětu chvílku,až z toho vznikne hmota.
Z HOŘKÉ ČOKOLÁDY
200ghořké čokolády + čtvrt hrnku bílého kukuřičného[může být i pšeničný]sirupu

Z POLOSLADKÉ ČOKOLÁDY
200g polosladké čokolády + 3 a čtvrt-4 lžíce bíl.kukuř.sirupu

Z MLÉČNÉ ČOKOLÁDY
200g mléčné čokolády + 2 a půl-3 lžíce bíl.kukuř.sirupu

Z BÍLÉ ČOKOLÁDY
200G bílé čokolády + 1 a půl-2 lžíce bíl.kukuř.sirupu

Tak jsem se šla ještě kouknout jak ta čokoláda vypadá a ta 70% je v hnědém obalu a asitak ve prostřed je velkým písmem napsáno ČOKOLÁDA a pod tím menším 70% a ještě pod tím jsou nějaký obrázky nějakých lidí takový zvláštní,tak snad jsem pomohla.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.