Cukrář.cz

Reklama



Téma "Punčové řezy"


Punčové řezy
Od: Jana

06.10.2005 18:20:13.
id: 468.


ahojky prosím vás nemáte někdo recept na punčové řezy?

odpovědět

Nadpis: Re: Punčové řezy
Od: peret

Vloženo: 09.10.2005 19:05:40.
ID: 478.


Ahoj upečte si dva dorty.Potom uvařte 1kg. cukru s 1 l. vody a rumem podle chuti. Půlku obarvěte na růžovo a půlku na žluto. Jeden dort rozřízněte podélně na polovinu,momazejte obě poloviny džemem vložte do dortové formy. Druhý dort rozkrájejte na pruhy a postupně namáčejte do roztoku.Čím je roztok vřelejší tím líp.Střídejte barvy. Čím je mokřejší tím pépe.Zbytek roztoku klidně nalijte na dort.Druhou část přiklopte džemem dovnitř a musíte opravdu POŘÁDNĚ zatížit.Na dort dejte např.plech a na něj třeba mouku.Jde o to aby se všechny díly spojili.Ten dort si radši dejte do něčeho hlupšího, protože přebytečný roztok z dortu vyteče tak ať to není všude.Nechte odležet minimálně 1 den. Ale klidně si ho připravte i několit dnů dopředu.Není v něm nic co se může zkazit. dobrou chuť

odpovědět

    Nadpis: Re: Punčové řezy
Od:

Vloženo: 24.06.2006 22:27:04.
ID: 992.




odpovědět

    Nadpis: Re: Punčové řezy
Od: AdriM

Vloženo: 27.09.2008 12:29:02.
ID: 5319.


Dobrý den,chtěla bych řezy vyzkoušet,ale bohužel i když je to vcelku polopaticky napsáno,úplně jsem to nepochopila:-(. 1. dort rozříznu podélně,pomažu a jen vložím do dort. formy bez polití? Máčí a polévá se pouze ten druhý dort? A ještě prosím - to krájení na pruhy, normálně pruhy zvrchu dolů? A pak to skládat na ten 1. dort? Děkuji a omlouvám se

odpovědět

Nadpis: Re: Punčové řezy
Od: Radka

Vloženo: 28.09.2008 21:01:26.
ID: 5322.


já ho dělám takto ,snad to bude pro tebe pochopitelnější:
250g vody a 370 g cukru svařit na 103 stupňů( prostě chvilku asi minutu) pak do toho přidej štávu z půlky limety(citronu),1/2 lahvičky rumového aroma a 1/4 lahvičky punčového aroma.Polovinu obarvi na žluto a polovinu ma červeno.Dortový korpus rozřízni na 4díly.Spodní díl vlož do dortové formy a potři marmeládou na to další kus a polej žlutým rozvarem ,pak další polej červeným a přiklop posledním a nech zatížené přez noc.Toto množství by mělo stačit na velikost dortu asi 25 cm. Pak celý dort pomatat marmeládou a polít rozehřátým fondánem.

odpovědět

    Nadpis: Re: Punčové řezy
Od: AdriM

Vloženo: 01.10.2008 13:32:46.
ID: 5328.


Tak prosím ještě jeden dotaz,už jsem to pochopila a po přečtení i jiných receptů jsem pochopila i ten recept výše:-) Jen vidím,že se polévají vždy ty prostřední části korpusu. V cukrárně však bývají navlhlé i ta spodní a vrchní bych řekla. Mám tomu rozumět,že i ty navlhnou od středu tím zatížením? A taky bych uvítala recept na ten piškot, neže bych žádný neuměla,ale který je ten pravý přímo pro punčák...Já vím je to moc otázek,ale chtěla bych to mít dobré už napoprvé:-))) Děkuji moc!

odpovědět

       Nadpis: Re: Punčové řezy
Od:

Vloženo: 06.10.2008 13:17:38.
ID: 5342.


na punčák není žádny specialní korpus tak použijte co umíte a ano korpusy vám provlhnou tím zatížením

odpovědět

          Nadpis: Re: Punčové řezy
Od: AdriM

Vloženo: 09.10.2008 13:44:20.
ID: 5356.


Už jsem teda zkoušela, korpus jsem dělala klasický piškoťák,ten se povedl,akorát to zvlhlo spíše naspodu a nahoře to bylo suché. Příště to zkusím během zatížení ještě otočit. Jo a toho aroma z receptu výše na nás bylo moooc, myslím že stačí méně než 1/2 a 1/4 lahvičky,bylo to dost sladké a aromatické.Ale podruhé už budu chytřejší,vzhledově byly moc hezké:-)

odpovědět

Nadpis: Re: Punčové řezy
Od: Blanka

Vloženo: 22.11.2008 18:36:05.
ID: 5494.


ahoj, já punčák dělám tak, že si svařím 1l vody s 1kg cukru, tak 3minutky, nechám schladit na zvládnutelnou teplotu, rozdělím na 2 díly, jeden díl obarvím na červeno a dám tochu rum.aroma, druhou polovinu rozvaru obarvím na žluto a dám punčové aroma, jeden korpus prokrojím vodorovně, spodek pomažu marmeládou, 2. korpus prokrojím taky vodorovně a ještě na pruhy, střídavě - jako terč dávám kola máčená v rozvarech,(hodně je tlačím k sobě) přiklopím dalším dílem potřeným marmeládou a pokapu ještě některým rozvarem. Ty suché korpusy navlhnou od toho středu. Zatížím a nechám do druhého dne. Vyndám z formy, jemně potřu marmeládou, aby poleva nebyla hrbolatá, přeliju fondánem nebo čokoládou a nechám ztuhnout. Hodně zdaru!

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Punčové řezy
Od: majda

Vloženo: 25.01.2009 13:03:53.
ID: 5692.


hezký den chtěla bych se zeptat prý na punčový řez bývá silnější piškotový plát něž třeba na řezy , je to pravda ? a ještě sem se chtěla zeptat dostala sem recept na roládový plát ale s bisquitou tak jestli byste mi nemohli poradit recept na roládový plát který se dá stáčet až třeba druhý den , prostě za studena , a který se dá použít jak na roládu a tak i na řezy a nebo co musím udělat abych tu bisqutitu přidát nemusela a povedlo se to stejně .

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.