Cukrář.cz

Reklama



Téma "fondán na věnečky"


fondán na věnečky
Od: Jiřina

21.09.2005 10:32:05.
id: 448.


Nevíte prosím někdo recept na fondánovou polevu na věnečky a větrníky, aby zůstala pěkně lepivá. Případně, kde se dá zakoupit ( malé množství, ne kartony). Díky moc Jiřina

odpovědět

Nadpis: Re: fondán na věnečky
Od: Johny

Vloženo: 21.09.2005 17:08:49.
ID: 449.


Výroba není moc snadná. Lepší je zakoupit fondán v Makru v 1 kg baleních. Ještě jsem nezkoušel, nemohu potvrdit kvalitu.

odpovědět

    Nadpis: Re: fondán na věnečky
Od: Jiřina

Vloženo: 23.09.2005 20:34:28.
ID: 451.


Díky moc, vyzkouším ho.

odpovědět

    Nadpis: Re: fondán na věnečky
Od: Helena

Vloženo: 03.05.2008 19:10:24.
ID: 4648.


Taky jí tam kupuju a jsem s ní velice spokojená.

odpovědět

Nadpis: Re: fondán na věnečky
Od: jarek

Vloženo: 03.05.2008 7:42:50.
ID: 4645.


fondán dáme do kastrůlku s vodou a nahříváme , ale nesmí pálit , nahříváme na teplotu lidského těla , rozmícháváme , pokaždé když začne pálit tak odstavíme vymícháváme dokud pálit nepřestane a dáme opět nahřívat . potom nařátý takový tekutý ochutíme rumovým aroma a máčíme věnečky . vždy když se nám fondánová poleva začne tuhnout tak dáme opět nahřát , ale ne přehřát . teplotu nejlépe vyzkoušíme když si fondánovou polevu dáme na rty .

odpovědět

    Nadpis: Re: fondán na věnečky
Od:

Vloženo: 16.06.2008 21:09:52.
ID: 4878.


Nás teda učili ,že se musí fondán napřed nahřát a pak ředit (vodou ,popř.ovocnou št'ávou atd...)


odpovědět

Nadpis: Re: fondán na věnečky
Od: klorije

Vloženo: 16.06.2008 15:50:43.
ID: 4876.


jak se dela vondanova hmota

odpovědět

Nadpis: Re: fondán na věnečky
Od: Jarka

Vloženo: 09.07.2008 21:04:47.
ID: 4937.


Dotaz, proč mi popraskala fondánová poleva na věnečky? Je to tím, že jsem ji moc zahřála a nebo tím, že byla dosti tuhá a málo ředěná tekutinou: Jak jsem si přečetla nejdříve se musí ten fondán nahřát a až potom ředit. Já jsem to ředila přímo hned jak jsem to dala do misky a tu do nádoby s vodou. Díky

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: fondán na věnečky
Od: Moník

Vloženo: 10.07.2008 8:36:23.
ID: 4940.


Ahoj, myslím, že to je opravdu přehřátou polevou. Teplota fondánu by neměla být víc než 40°C. Ředím taky aby jí na věnečkách nebylo moc ale taky aby nestékala. M.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.