Reklama
|
Téma "Venecky z odpalovaneho cesta"
|
Venecky z odpalovaneho cesta
Od: Marika
|
10.01.2008 6:46:57.
id: 3827.
|
|
Moze prosim Vas niekto uverejnit recept na venceky z odpalovaneho cesta, taky ako sa kedysi predaval v cukrarnach. Myslim to "prave orechove". Cesto+plnka+poleva. Prosim Vas keby niekto mohol napisat ten recept ako na to v domacich podmienkach. Vopred pekne dakujem.
Marika
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Venecky z odpalovaneho cesta
Od: Jana
|
Vloženo: 10.01.2008 18:46:11.
ID: 3836.
|
|
Používám tento recept: 2 dcl mléka 5 dkg 100% tuku 11 dkg polohrubé mouky 2 celá vejce žloutek sůl Mléko, sůl a tuk dám vařit, do vařícího přisypu mouku a míchám, dokud těsto neudělá "kouli", což je skoro hned. Nechám vychladnout a zašlehám vajíčka a žloutek, až je těsto hladké. Hotové těsto stříkám sáčkem se širší trubičkou na slabě vymazaný plech dál od sebe, hodně naskočí. Zapnu 2 trouby, jednu na 250 C a druhou asi na 170 C, do té prudší dám kastrolek s vodou, a když voda vaří a trouba je nahřátá, peču věnečky, větrníky nebo banánky. Když naskočí a zezlátnou, přendám na chvilku do mírnější trouby a dopeču, aby nebyly uvnitř mazlavé. Ještě teplé rozkrojím pilkovým nožem a plním obyčejným krémem - máslo, cukr, pudink a rum.(rumu hodně) Po ztuhnutí potáhnu vrchní díl bílkovou polevou - bílek, mletý cukr, citr. šťáva. Taky se dobře potahuje naředěnou fondánovou polevou, ale nevím, jestli se dá koupit i jinde než v Makru, já ji beru tam. Z této dávky je asi 30-35 ks, záleží na velikosti.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Venecky z odpalovaneho cesta
Od: Marika
|
Vloženo: 11.01.2008 5:04:52.
ID: 3842.
|
|
Dakujem pekne za recept Jano a prosim Vas este mi povedzte aky 100% tuk myslite? Mozem dat aj maslo? Marika
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Venecky z odpalovaneho cesta
Od: Jana
|
Vloženo: 11.01.2008 19:27:59.
ID: 3848.
|
|
Možná by mohlo být máslo, to jsem nezkoušela. Měla jsem na mysli ztužený tuk vhodný i na smažení, dříve se u nás jmenoval IVA, teď je buď Lukana nebo Omega.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Venecky z odpalovaneho cesta
Od: Johny
|
Vloženo: 11.01.2008 22:05:04.
ID: 3850.
|
|
Máslo je do pálené vynikající, hotový korpus je jemnější než s olejem či margarínem!
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Venecky z odpalovaneho cesta
Od: Helena
|
Vloženo: 11.01.2008 11:35:17.
ID: 3843.
|
|
Já dávám buď margarín, nebo olej.
odpovědět
|
| | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je neděle neděle 6. července 2025
svátek slaví stát (mistr Jan Hus), zítra Bohuslava
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|