Cukrář.cz

Reklama



Téma "Venecky z odpalovaneho cesta"


Venecky z odpalovaneho cesta
Od: Marika

10.1.2008 6:46:57.
id: 3827.


Moze prosim Vas niekto uverejnit recept na venceky z odpalovaneho cesta, taky ako sa kedysi predaval v cukrarnach. Myslim to "prave orechove".
Cesto+plnka+poleva. Prosim Vas keby niekto mohol napisat ten recept ako na to v domacich podmienkach. Vopred pekne dakujem.

Marika

odpovědět

Nadpis: Re: Venecky z odpalovaneho cesta
Od: Jana

Vloženo: 10.1.2008 18:46:11.
ID: 3836.


Používám tento recept:
2 dcl mléka
5 dkg 100% tuku
11 dkg polohrubé mouky
2 celá vejce
žloutek
sůl
Mléko, sůl a tuk dám vařit, do vařícího přisypu mouku a míchám, dokud těsto neudělá "kouli", což je skoro hned. Nechám vychladnout a zašlehám vajíčka a žloutek, až je těsto hladké. Hotové těsto stříkám sáčkem se širší trubičkou na slabě vymazaný plech dál od sebe, hodně naskočí. Zapnu 2 trouby, jednu na 250 C a druhou asi na 170 C, do té prudší dám kastrolek s vodou, a když voda vaří a trouba je nahřátá, peču věnečky, větrníky nebo banánky. Když naskočí a zezlátnou, přendám na chvilku do mírnější trouby a dopeču, aby nebyly uvnitř mazlavé. Ještě teplé rozkrojím pilkovým nožem a plním obyčejným krémem - máslo, cukr, pudink a rum.(rumu hodně) Po ztuhnutí potáhnu vrchní díl bílkovou polevou - bílek, mletý cukr, citr. šťáva. Taky se dobře potahuje naředěnou fondánovou polevou, ale nevím, jestli se dá koupit i jinde než v Makru, já ji beru tam. Z této dávky je asi 30-35 ks, záleží na velikosti.

odpovědět

Nadpis: Re: Venecky z odpalovaneho cesta
Od: Marika

Vloženo: 11.1.2008 5:04:52.
ID: 3842.


Dakujem pekne za recept Jano a prosim Vas este mi povedzte aky 100% tuk myslite? Mozem dat aj maslo?
Marika

odpovědět

    Nadpis: Re: Venecky z odpalovaneho cesta
Od: Jana

Vloženo: 11.1.2008 19:27:59.
ID: 3848.


Možná by mohlo být máslo, to jsem nezkoušela. Měla jsem na mysli ztužený tuk vhodný i na smažení, dříve se u nás jmenoval IVA, teď je buď Lukana nebo Omega.

odpovědět

    Nadpis: Re: Venecky z odpalovaneho cesta
Od: Johny

Vloženo: 11.1.2008 22:05:04.
ID: 3850.


Máslo je do pálené vynikající, hotový korpus je jemnější než s olejem či margarínem!

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
Nadpis: Re: Venecky z odpalovaneho cesta
Od: Helena

Vloženo: 11.1.2008 11:35:17.
ID: 3843.


Já dávám buď margarín, nebo olej.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je neděle 22. září 2019
svátek slaví Darina, zítra Berta

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.