Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Venecky z odpalovaneho cesta' |
Od: Jana |
Vloženo: 10.01.2008 18:46:11 |
Používám tento recept: 2 dcl mléka 5 dkg 100% tuku 11 dkg polohrubé mouky 2 celá vejce žloutek sůl Mléko, sůl a tuk dám vařit, do vařícího přisypu mouku a míchám, dokud těsto neudělá "kouli", což je skoro hned. Nechám vychladnout a zašlehám vajíčka a žloutek, až je těsto hladké. Hotové těsto stříkám sáčkem se širší trubičkou na slabě vymazaný plech dál od sebe, hodně naskočí. Zapnu 2 trouby, jednu na 250 C a druhou asi na 170 C, do té prudší dám kastrolek s vodou, a když voda vaří a trouba je nahřátá, peču věnečky, větrníky nebo banánky. Když naskočí a zezlátnou, přendám na chvilku do mírnější trouby a dopeču, aby nebyly uvnitř mazlavé. Ještě teplé rozkrojím pilkovým nožem a plním obyčejným krémem - máslo, cukr, pudink a rum.(rumu hodně) Po ztuhnutí potáhnu vrchní díl bílkovou polevou - bílek, mletý cukr, citr. šťáva. Taky se dobře potahuje naředěnou fondánovou polevou, ale nevím, jestli se dá koupit i jinde než v Makru, já ji beru tam. Z této dávky je asi 30-35 ks, záleží na velikosti. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 2. května 2024
svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|