Cukrář.cz

Reklama



Téma "pravé punčové rezy ako z cukrárne"


pravé punčové rezy ako z cukrárne
Od: yourvoice

21.08.2007 8:36:45.
id: 2783.


ahoj, poradí mi niekto recept na pravé punčové rezy z cukrárne, a tiež by som prosila o recept na čajové pečivo zlepované ako v cukrárni, ďakujem

odpovědět

Nadpis: Re: pravé punčové rezy ako z cukrárne
Od: akludad

Vloženo: 16.11.2007 21:06:48.
ID: 3473.


Protože vidím, že zatím nikdo nic neporadil, jdu se svou troškou do mlýna - není úplně jako z cukrárny, ale u nás doma tvrdí, že je ještě lepší. Na plechu upeču nadstavovaný pištot - ze 4 bílků ušlehám sníh, pak šlehám 4 žloutky se zarovnaným hrnkem (snídaňovým) cukru -krupice a 5 lžícemi vody. Přidávám střídavě sníh a mouku (směs hladké a polohrubé asi tak po konec uchycení ouška)
Rozřežu příčně na 6 dílů - oba krajní jsou určeny k barvení a dochucení, ostatní potřu tenkou směsí pikantní marmelády s máslem (aby neprosakovaly ochucené díly). v obdélníkové dóze připravím směs světlého sirupu, rumu a žlutého barviva, do které namočím jeden krajní díl, překrojený po délce na dvě části. Po nasáknutí odložím bokem - pokud možno na šikmou plochu, aby přebytek tekutiny odtekl, dózu doplním červeným sirupem s rumem a stejným způsobem zpracuji druhý krajový díl. Opatrně přenesu na dva natřené části vždy jeden žlutý a jeden červený díl, přikryji dalším volným dílem, zatížím a přenesu do chladna.Polévám až třetí den (až je to trochu vysušuené), polevu dělám z fondánu z Makra, který naředím červeným sirupem. Nahoru ještě nastříkám čokoládové čárky.Omlöuvám se, pokud jsem to napsala zbytečně moc po lopatě, ale mně samotné takové "plné" recepty vyhovují.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.