Reklama
|
Téma "pravé punčové rezy ako z cukrárne"
|
pravé punčové rezy ako z cukrárne
Od: yourvoice
|
21.08.2007 8:36:45.
id: 2783.
|
|
ahoj, poradí mi niekto recept na pravé punčové rezy z cukrárne, a tiež by som prosila o recept na čajové pečivo zlepované ako v cukrárni, ďakujem
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: pravé punčové rezy ako z cukrárne
Od: akludad
|
Vloženo: 16.11.2007 21:06:48.
ID: 3473.
|
|
Protože vidím, že zatím nikdo nic neporadil, jdu se svou troškou do mlýna - není úplně jako z cukrárny, ale u nás doma tvrdí, že je ještě lepší. Na plechu upeču nadstavovaný pištot - ze 4 bílků ušlehám sníh, pak šlehám 4 žloutky se zarovnaným hrnkem (snídaňovým) cukru -krupice a 5 lžícemi vody. Přidávám střídavě sníh a mouku (směs hladké a polohrubé asi tak po konec uchycení ouška) Rozřežu příčně na 6 dílů - oba krajní jsou určeny k barvení a dochucení, ostatní potřu tenkou směsí pikantní marmelády s máslem (aby neprosakovaly ochucené díly). v obdélníkové dóze připravím směs světlého sirupu, rumu a žlutého barviva, do které namočím jeden krajní díl, překrojený po délce na dvě části. Po nasáknutí odložím bokem - pokud možno na šikmou plochu, aby přebytek tekutiny odtekl, dózu doplním červeným sirupem s rumem a stejným způsobem zpracuji druhý krajový díl. Opatrně přenesu na dva natřené části vždy jeden žlutý a jeden červený díl, přikryji dalším volným dílem, zatížím a přenesu do chladna.Polévám až třetí den (až je to trochu vysušuené), polevu dělám z fondánu z Makra, který naředím červeným sirupem. Nahoru ještě nastříkám čokoládové čárky.Omlöuvám se, pokud jsem to napsala zbytečně moc po lopatě, ale mně samotné takové "plné" recepty vyhovují.
odpovědět
|
|
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|